Test EXCELCalificarile lingvistice TOEFL,Cambridge, IELTS s.a. au devenit o parte indispensabila a procesului de admitere la o scoala sau facultate in strainatate. Sustinerea unui examen lingvistic iti ofera anumite avantaje: te ajuta sa studiezi, sa lucrezi si sa locuiesti oriunde in lume. Insa cum poti afla daca esti suficient de bine pregatit pentru a sustine unul din aceste examene internationale?

Cel mai eficient mod de a-ti testa nivelul de cunoastere al limbii engleze este sa sustii un test de evaluare EXCEL chiar la biroul central de admitere la studii in strainatate.

Conceput de experti in domeniul de evaluare a limbii engleze, cu TestEXCEL poti sa fii sigur ca evaluarea nivelului tau de cunoastere a limbii engleze este una exacta si corecta.


Ce testam?

Testul de evaluare EXCEL are 3 componente de baza:

1. Listening (Ascultare)

Intelegerea englezei vorbite. In cadrul acesti probe vei asculta si vei raspunde in scris la un sir de intrebari.

2. Gramatica si vocabular

Acest modul este format din intrebari cu raspunsuri multiple (test-grila) cu dificultate crescanda.

3. Writing (Engleza scrisa)

Aici se testeaza aptitudinea candidatului de a prezenta argumente si de a structura un eseu pe o tema data. Se evalueaza capacitatea de sinteza, gandire critica, cu includerea parerii candidatului.

Aceste trei probe au loc intr-o singura zi și dureaza o ora si treizeci de minute.


Ziua testarii:

a) Prima testare. Daca nu ati mai facut un test de evaluare cu EXCEL, acesta poate fi sustinut la biroul nostru doar in zilele impare ale saptamanii: Luni, Miercuri sau Vineri;

b) Test repetat. Puteti repeta un test EXCEL nu mai degraba de 4-6 saptamani de la data ultimei testari. In acest caz, testul poate fi sustinut doar in una din zilele pare: Marti sau Joi;


Ora testarii:

Toate testele au loc la una si aceeasi ora - 15:30


Durata testarii:

90 min (1,5 ore)


Costul examenului:

Testul este gratuit pentru toti candidatii ce au stabilit un plan de admitere cu EXCEL.


Cum are loc inscrierea?

Te poti inscrie la TestEXCEL rapid si usor prin intermediul sistemului de inscriere online:

A. Sunt inregistrat cu EXCEL si am un dosar de admitere.

Cel mai probabil, consilierul EXCEL va va face o inscriere la TestEXCEL direct la birou, in timpul unei sesiuni de consiliere. Alternativ, puteti solicita sa fiti programat pentru un test de evaluare contactand direct consilierul Dvs. EXCEL.

B. Nu sunt inregistrat cu EXCEL

Va rugam sa completati formularul de inscriere on-line (il gasiti la sfarsitul acestui articol) si un consilier EXCEL va va contacta in cel scurt timp posibil.


Comunicarea scorului:

Rezultatele testului EXCEL sunt comunicate, de regula, in urmatoarele zile lucratoare, la adresa de e-mail a candidatului. Testul EXCEL asigura rezultate pentru toate nivelele de limba engleza: rezultatele nu funcționează dupa regula "admis" sau "respins". Vei obține un punctaj de la 1 la 210 pentru toate probele, inclusiv, echivalentul acestuia in alte examene internationale iBT TOEFL si IELTS.


Si apoi ce urmeaza?

Testul EXCEL nu este o doar simpla "constatare" sau radiografie a situatiei la zi. Pe langa scorul acumulat, care, bineinteles, te va ajuta sa intelegi ce nivel de competente lingvistice ai, testul vine si cu un set de recomandari metodice, facute de un specialist lingvistic pentru a te ajuta sa te pregatesti mai bine si sa obtii cel mai bun rezultat posibil.


Mai jos, aveti un scurt sumar al cerintelor minime de admitere pentru varii nivele de studii in strainatate:

Studii gimnaziale (pana la 16 ani): iBT TOEFL 60 sau IELTS 4.5-5.0

Studii liceale (16-18 ani): iBT TOEFL 70-80 sau IELTS 5.5–6.0

Studii universitare (de la 18 ani): iBT TOEFL 85-90 sau IELTS 6.0–6.5

Studii post-universitare (21+): iBT TOEFL 90-100 sau IELTS 6.5-7.0


In dependenta de scorul acumulat si programul pentru care aplici, consilierul EXCEL iti va ghida pasii in procesul de admitere si te va ajuta sa pregatesti un dosar de success.

Iti uram mult succes la examene!


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.