DELF/DALF

 • RO
 • RU

Diploma de Studii de Limba Franceza (DELF) si Diploma de Studii Aprofundate de Limba Franceza (DALF) sunt diplome oficiale elaborate de Ministerul Educatiei Nationale a Invatamantului Superior si Cercetarii din Franta, destinate publicului non-francofon. Acestea sunt eliberate de Centrul International de Studii Pedagogice (CIEP) si certifica competentele de cunoastere a limbii franceze de catre candidatii straini (Niveluri A1-C2).


DELF si DALF pentru Bacalaureat (Moldova)


Aceste diplome sunt recunoscute de Ministerul Educatiei al Republicii Moldova in vederea scutirii de sustinerea probei de franceza din cadrul bacalaureatului. Obtinerea diplomelor DELF B2 pentru clasele simple si DALF C1/C2 pentru clasele bilingve francofone scuteste elevii de la sustinerea probei de franceza din cadrul examenelor de bacalaureat, obtinand in mod automat nota 10/10.


Structura testului


Testul include patru probe obligatorii inseparabile:

+ Intelegerea scrisa: chestionar (2-5 documente)

+ Intelegerea orala: chestionar conform unor documente sonore (2 ascultari)

+ Exprimarea scrisa: redactarea unui text

+ Exprimarea orala: conversatie


Pregatire pentru test


Pentru mai multe informatii si exemple de subiecte, consultati site-ul Centrului International de Studii Pedagogice.


Rezultatele testului


Rezultatele sunt afisate la minimum 1 luna din data ultimelor probe. Tot atunci sunt eliberate si certificate provizorii.

Diplomele sunt eliberate la cel putin 2 luni din data ultimelor probe. Valabilitate: nelimitat.


Date si locatii


Pentru ca tine cont de candidatii de pe intreg teritoriul tarii, Alianta Franceza organizeaza sesiuni de examinare in diferite localitati. Informatie actualizata la zi veti gasi in aceasta pagina de site.


Taxe de examinare


Taxa de inregistrare pentru test variaza, in dependenta de nivel (de la A1 pana la C1), intre 800 si 1900 lei.


Inscriere la test


Inscrierea are loc in cadrul Aliantei Franceze din Moldova, la Biroul de Cursuri. Pentru inscriere este necesar sa prezentati un act de identitate.

Pentru informatii suplimentare in privinta organizarii acestor examene, va puteti adresa, la fel, Biroului de Cursuri din cadrul Aliantei:

E-mail: alfr@alfr.md

Telefon: + 373 (22) 23-45-10

Adresa: str. Sfatul Tarii 18, Chisinau MD-2012, Republica Moldova

 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.