D.E.L.E.

 • RO
 • RU

Diplomele de Spaniola ca Limba Straina (DELE) sunt titluri oficiale care acrediteaza cunostintele de limba spaniola si care sunt eliberate de catre Institutul Cervantes in numele Ministerului Educatiei, Culturii si Sportului din Spania. Diplomele DELE sunt recunoscute in toata lumea de catre firme private, camere de comert si sisteme de invatamant public si privat. Trebuie subliniat ca utilitatea acestora este in principal legata de mediul educativ si profesional.

Diplomele de Spaniola ca Limba Straina (DELE) sunt structurate pe sase niveluri in concordanta cu Cadrul Comun European de Referinta pentru Limbi:

 • Diploma de Spaniola Nivel A1 acrediteaza cunostinte lingvistice suficiente pentru a intelege si utiliza expresii cotidiene des intrebuintate in orice loc din lumea hispanica, cu scopul de a satisface nevoi imediate.
 • Diploma de Spaniola Nivel A2 acrediteaza faptul ca participantul este pregatit sa inteleaga fraze si expresii cotidiene utilizate frecvent, legate de diverse experiente caresunt in mod special relevante (informatii de baza despre el insusi si familia sa, cumparaturi, locuri de interes, activitati profesionale, etc.).
 • Diploma de Spaniola Nivel B1 (Initial) acrediteaza cunostinte lingvistice suficiente pentru a intelege si reactiona corespunzator in situatii obisnuite din viata cotidiana si pentru a comunica dorinte si necesitati intr-o forma simpla.
 • Diploma de Spaniola Nivel B2 (Intermediar) acrediteaza cunostinte lingvistice suficiente pentru a face fata unor situatii normale din viata cotidiana, in circumstante normale de comunicare care nu presupun un limbaj specializat.
 • Diploma de Spaniola Nivel C1 acrediteaza cunostintele lingvistice suficiente pentru a se exprima clar, fara a fi obligat frecvent sa-si caute cuvintele. Candidatul poate sa se exprime pe teme complexe, incluzand expresii colocviale.
 • Diploma de Spaniola Nivel C2 (Superior) acrediteaza cunostintele lingvistice necesare pentru a face fata in situatii care presupun un nivel inalt de cunoastere a limbii si cunoasterea obiceiurilor culturale care se exprima cu ajutorul acesteia.

Structura examenelor


Examen la fiecare din cele 6 Diplome are 4 probe:

Grupul 1:

 • Proba de Lectura (intelegerea textelor)
 • Proba de Expriemare si interactiune in scris

Grupul 2

 • Proba de Audiere
 • Proba Orala

In dependenta de Diploma aleasa, timpul alocat pentru fiecare proba variaza.


Pregatire de examen


1. On-Line

Modele de examene pentru fiecare nivel pot fi accesate pe pagina de site a Institutului Cervantes.


2. In centre lingvistice specializate

www.iltc.md (Moldova)

Enforex (Spania)

Don Quijote (Spania)

IH Valencia (Spania)


Inscrierea la examen


Inscrierea este efectuata personal de fiecare candidat la centrul de examinare selectat. Costul examenelor depinde de nivelul, la care te insrii si centrul, in care doresti sa sustii DELE. Costurile pot fi verificate pe site-ul Institutului Cervantes.
Calendarul examenelor DELE poate fi consultat urmand acest link.


Centre de examinare


In Moldova:

Universitatea de Stat din Moldova
Filologie Spaniola si Italiana
Str Iablocikin 2/1, blocul 7, et. 8 / MD-2009 Chişinău
Sr.ª D.ª Raisa Usatii
www.usm.md
railor2003@yahoo.es
+373 22 58 25 57
+373 22 595001

Sau unul din cele peste 900 de centre ale Institutului Cervantes.


Rezultatele examenelor


DELE nu are note, rezultatul este APTO (admis) sau NO APTO (respins). Pentru a obtine APTO este necesar sa acumulezi minim de puncte (30) pentru fiecare din cele 2 grupuri sus-mentionate.


Diplomele de Spaniola ca Limba Straina (DELE) au o valabilitate nelimitata – nu expira niciodata. In concordanta cu dezvoltarea nivelelor de referinta comune referitoare la cunostintele lingvistice in contextul european, nivelele Diplomelor de Spaniola ca Limba Straina (DELE) si echivalarea lor cu cele din Cadrul Comun de Referinta fac obiectul unei revizuiri prin intermediul diferitelor proceduri de validare.

Examenele pentru obtinerea Diplomelor de Spaniola ca Limba Straina (DELE) se desfasoara in patru sesiuni anuale: aprilie, mai, iulie si ultima in noiembrie.


Ask!


Ai intrebari? Nu ezita sa ne contactezi la adresa test@excel.md

 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.