Denmark

Post-university Studies • RO
 • RU

Danemarca este una din tarile Uniunii Europene care investeste cel mai mult in sistemul sau de invatamant, de aici si reputatia excelenta a universitatilor si absolventilor sai in intreaga lume.

Cu peste 38 de institutii superioare de invatamant, Danemarca este inclusa in TOP3 destinatii de studiu in UE si TOP10 la nivel global. Studentii internationali sunt in primul rand atrasi de o mare varietate de facultati (peste 700) cu instruire in limba engleza si conceptul educational promovat de universitatile daneze – PBL (Problem Based Learning), potrivit caruia studiul este axat pe inovare si solutii necesare in lumea reala.


Universitate, Colegiu sau Academie?


Desi se deosebesc mai multe categorii de institutii superioare, acestea se impart in 2 mari grupuri:

Universitati aplicative (University College, Academy). Ofera studii de Licenta (2+1,5 = 3,5 ani) si sunt preponderent axate pe domenii practic-orientate (finante, afaceri, marketing, IT, inginerie, tourism s.a.) cu accent puternic pe dezvoltarea de competente si abilitati necesare pentru angajarea in campul muncii. Este alegerea perfecta pentru studentii care sunt mai degraba atrasi de studiul orientat pe proiecte in grup, practica si contact direct cu economia reala.

Universitati teoretice si de cercetare (Research). Ofera atat studii de Licenta (3,5 ani), cat si Master (2 ani) sau Doctorat (3-4 ani), axate pe stiinte socio-umaniste, stiinte naturale, medicina, drept si cercetare stiintifica. Este alegerea perfecta pentru studentii care sunt mai degraba atrasi de studiul academic si teoretic avansat sau cercetare si stiinta.MIT: Universitatile Aplicative nu sunt "prestigioase".

ADEVAR: 7 din 10 studenti aleg anume acest tip de universitati deoarece aici se regasesc majoritatea facultatilor practic-orientate (tourism, IT, contabilitate, afaceri, design s.a.) care pun accent mai degraba pe angajabilitatea viitorului student decat pe "titlul" sau academic.

MIT: Dupa Universitatea Aplicativa nu pot face master.

ADEVAR: Unul din motivele pentru care studentii aleg universitatile aplicative este pentru a evita o facultate "incarcata" de teorie si sa-si asigure sanse mai bune de angajare dupa absolvire. Daca insa considerati ca un Master este absolut necesar, acesta poate fi urmat la o Universitate teoretica in baza Diplomei de Licenta (Bachelors) obtinuta in cadrul universitatilor aplicative.


Programe de studiu in limba englezaPentru registrul actualizat al facultatilor


Conditii minime de admitere


– Diploma de licenta, intr-un domeniu relevant

– examen de limba engleza (recomandat iBT TOEFL min. 87)


Aplicatiile de admitere se pot depune incepand cu luna septembrie ce precede anul admiterii si pana la 1 martie al anului de admitere.


Taxe de studiu


Studiul in universitatile daneze este gratuit pentru cetatenii statelor UE (inclusiv Romania si Bulgaria). Aplicantii fara cetatenie UE, achita taxe de studiu de circa 7.500 EUR.

SU Grant. Cetatenii UE admisi la facultate in Danemarca pot, de asemenea, beneficia de granturi ale Guvernului Danez pentru cheltuieli de intretinere lunara de pana la 810 EUR.


Cum aplici?


PASI DE URMAT

Daca ati decis sa aplicati de sine statator (candidat independent), rugam sa contactati direct universitatea pentru mai multe informatii.

Candidatii care aplica centralizat (cu EXCEL), sunt rugati sa completeze formularul de mai jos si un consilier educational Va va contacta in scurt timp.

formular de inregistrare

 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.