Denmark

School Education • RO
 • RU

Sistemul educational danez se situeaza in top 7 cele mai bune din lume, fiind si unul dintre cele mai egalitariste din perspectiva sanselor elevilor de a accede in mod egal la educatie: indiferent de gen, loc de trai, factori sociali sau economici. Succesul acestuia se datoreaza mai degraba axarii pe elev, decat pe obiective curiculare. Sistemul educational danez este unic prin faptul ca elevii sunt incurajati sa gandeasca creativ, independent si critic, specific societatii daneze non-formale si non-ierarhice, unde fiecare este binevenit sa contribuie cu propriile idei si opinii.Cu mici exceptii, absoluta majoritate a institutiilor de invatamant din Danemarca sunt publice si, spre deosebire de alte state, scolile publice din Danemarca sunt mai degraba preferate de catre parinti si considerate mai "prestigioase" decat cele private. Acest fapt se datoreaza investitiei masive din partea statului in infrastructura, pregatirea cadrelor didactice si implementarea celor mai avansate programe educationale.

Spre exemplu, International Bacalaureat (IB) – cel mai avansat si inalt acreditat program de liceu din lume la ora actuala este acum accesibil intr-un numar de licee publice in Danemarca absolut gratuit (costul programului in alte tari porneste de la 25.000 EUR/anual). Astfel, la varsta de 15-16 ani, elevii din scolile daneze pot alege sa urmeze un program de liceu national (in limba daneza) sau un program international (International Bacalaureat) oferit in limba engleza.

Elevii internationali, care nu poseda limba daneza, pot incepe studiul in cadrul programului International Bacalaureat (IB) incepand cu varsta de 15 ani si cel putin 9 clase finalizate in Moldova, iar durata programului este de 2 sau 3 ani.


Procesul de admitere


Elevii internationali pot fi inscrisi in liceele publice daneze cu instruire in limba engleza cu urmatoarele conditii:

– Varsta min. 15 ani si cel putin 9 clase finalizate

– Nivel bun de cunoastere al limbii engleze (examen TOEFL/IELTS nu este obligator)

– Rezultate scolare medii (7-8) sau avansate (8+)

Cererile de admitere se pot depune incepand cu luna septembrie (1 an inainte) si pana la 1 martie al anului de admitere.


Taxe de studiu


Educatia in liceele de stat este gratuita in Danemarca, iar liceele private percep taxe anuale de la 40.000 EUR.


Cheltuieli de intretinere


Elevii internationali, care frecventeaza liceele publice daneze cu instruire in limba engleza, achita doar costul cazarii (de regula, in campus) si intretinerii anuale, care poate varia de la 2.000 EUR si pana la 7.000 EUR/anual.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare

 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.