Denmark

University of Southern Denmark (SDU)

University

University of Southern Denmark (SDU) University of Southern Denmark (SDU) University of Southern Denmark (SDU) University of Southern Denmark (SDU) University of Southern Denmark (SDU) University of Southern Denmark (SDU) University of Southern Denmark (SDU) University of Southern Denmark (SDU) University of Southern Denmark (SDU) University of Southern Denmark (SDU) University of Southern Denmark (SDU) University of Southern Denmark (SDU) University of Southern Denmark (SDU) University of Southern Denmark (SDU) University of Southern Denmark (SDU)

 • RO
 • RU

Principiul "Work smarter and not harder" reda cum nu se poate mai bine esenta University of Southern Denmark (SDU). Fondata in a doua jumatate a secolului XX, SDU a cunoscut o perioada de dezvoltare si ascensiune fara precedent si este astazi una dintre cele mai mari universitati in Danemarca si Scandinavia, oferind o educatie de clasa mondiala. Universitarea reprezinta un adevarat hub pentru cercetari si proiecte stiintifice la nivel global si se afla in Top 50 cele mai “tinere” universitati in lume.

In prezent, SDU gazduieste peste 27.000 de studenti in 6 campusuri universitare: Odense (main campus), Copenhagen, Slagelse, Kolding, Esbjerg si Sønderborg. Circa 20 la suta din numarul total de studenti provin din diferite colturi ale lumii. Fiecare campus universitar se distinge printr-o selectie de programe de studii si cercetare, toate oferind studentilor sai conditii de studii excelente.
Odense Campus – 800 de cercetatori si aproximativ 12.000 de studenti muncesc zilnic in campusul Odense pentru a descoperi ceva nou pentru sine-insisi si pentru intreaga lume, desavarsindu-si astfel educatia. Campusul Odense este si casa marii biblioteci a SDU, care sustine studentii cu un numar impunator de carti si accesul la vaste baze de date.

O retea densa de piste performante pentru ciclisti leaga campusul de restul lumii, inclusiv de centrul orasului, darnic in tot felul de activitati de agreement pentru toti: student, cercetatori si profesori.

Sønderborg Campus – aici universitatea si companiile locale au o stransa relatie de colaborare. Misiunea acestei relatii este sa creeze o echipa din studenti, cercetatori si intreprinderi in scopul sustinerii antreprenoriatului si inovatiei. In Sønderborg se studiaza Engineering, Business si Border Region Studies.

Esbjerg Campus – Esbjerg este al 5-lea cel mai mare oras din Danemarca si are aproximativ 71.000 de locuitori. Este un oras foarte dinamic, cu o infrastructura de invidiat, peisaj pitoresc, port maritime foarte active, un mediu de afaceri vibrant si o viata socio-culturala bogata, alimentata cu regularitate de entuziasmul numarului impunatori de tineri. Campusul Esbjerg ofera studentilor sai posibilitatea de a profita de pe urma relatiei stranse de colaborare cu industria si lumea afacerilor din regiune. Aici se studiaza Business development, Experience economy, Public health si Cultural Sociology.

Kolding Campus – Kolding este situat in centrul Danemarcei si este considerat ca fiind unul dintre cele mai "confortabile", deoarece este ultra urban si rural in acelasi timp. Daca esti in cautare de senzatii culturale tari, atunci trebuie sa mergi si sa vezi Castle of Koldinghus sau Museum of Trapholt. Daca esti adept al plimbarilor in aer liber, atunci apropierea Kolding-ului de mare, plaja si paduri, iti ofera aceasta posibilitate.

Campusul din Kolding este caracterizat de initiative innovative in design si o relatie de colaborare puternica cu antreprenorii si institutiile publice locale. Aici se studiaza Entrepreneurship, Design, Relationship Management si Communication.

Slagelse Campus – intentioneaza sa efectueze cercetari de valoare pentru intreaga comunitate, in asa fel ca aceasta sa poata profita la maximum de pe urma cooperarii cu lumea afacerilor. In acest scop aici se studiaza tot cee ace tine de Change Management, Strategic Leadership, Communication and Language in Organisations si Sport Management.

Copenhagen Campus – este al 6-lea campus al SDU, localizat in Copenhagen, si a aparut in ianuarie 2007, cand universitatea a fuzionat cu National Institute of Public Health (NIPH), care continua sa faca cercetari in cele mai diverse domenii.


Programe de studii

SDU ofera mai bine de 115 programe de studii in domeniul stiintelor umaniste, sociale, naturale, inginerie, sanatate s.a., numarul acestora aflandu-se in continua crestere, de altfel, ca si cel al programelor cu predare in limba engleza.


Bachelors Degree (licenta) taught in english:


Engineering

BEng in Electronics

BEng in Global Management and Manufacturing

BEng in Mechatronics

BSc in Engineering in Electronics

BSc in Engineering in Innovation and Business

BSc in Engineering in Mechatronics

BSc in Engineering (Product Development and Innovation)


Humanities

BSc in International Business Administration and Foreign Languages


Business and Social Sciences

BSc in Economics and Business Administration – Global Business Relationships

BSc in Economics and Business Administration – Special Programmes for AP Graduates

BSc in European Studies

BSc in International Business Administration and Foreign Languages

BSc in Market and Management Anthropology


Master's Degree (masterat) taught in english – HERE.


Conditii minime de admitere

+ Diploma de Bacalaureat

+ Nivel de cunoastere a limbii engleze echivalent cu iBT TOEFL 88, IELTS 6.5 (min.)


Taxe de studiu

Studentii danezi, cei EU, cei originari din tarile nordice, inclusiv Islanda, Elvetia si Lichtenstein, nu vor achita nici o taxa de scolarizare. Studentii internationali vor achita o taxa care se va modifica in dependenta de facultatea si programul ales, precum si de anul aplicarii la studii.


Cazare

SDU garanteaza studentilor internationali o camera in resedinta studenteasca in toate campusurile sale, cu exceptia Kolding-ului. Dar si aici, ca si in celelalte campusuri, International Office este cel care acorda asistenta tuturor celor care au nevoie de ea in procesul cautarii unei locuinte. Nu e nimic dificil, trebuie doar sa te ocupi de cazare din timp, ca sa reusesti pana la inceputul anului academic.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.