Denmark

University of Copenhagen

University

University of Copenhagen University of Copenhagen University of Copenhagen University of Copenhagen University of Copenhagen University of Copenhagen University of Copenhagen University of Copenhagen University of Copenhagen University of Copenhagen

Cu peste 40.000 de studenti si mai bine de 10.000 de angajati, University of Copenhagen (KU) isi merita pe deplin titlul de cea mai mare universitate din Danemarca. KU a fost fondata in 1479 si este una dintre cele mai vechi universitati din Europa de Nord. Scopul major al universitatii a fost si ramane, citam, "sa efectuieze cercetari de valoare si sa ofere educatie la cel mai inalt nivel academic".

Aproximativ 100 de institutii diferite, departamente, laboratoare, centre, muzee etc. fac parte din componenta universitatii, unde profesorii, lectorii si restul staf-ului academic, de altfel, ca si angajatii departamentelor administartiv si tehnic, isi fac munca de zi cu zi. Orele de curs au loc in cele mai diferite anturaje incepand cu gradinile botanice, laboratoare si sali de clasa ultra-moderne, pana la cladiri istorice si salile Frue Plads.
KU are 4 campusuri – North Campus (Nørre Campus),City Campus, South Campus (Søndre Campus) si Frederiksberg Campus – toate amplasate in centrul Copenhagen-ului. Universitatea este casa celor mai impresionante muzee si gradini din intregul oras si tinde sa devina, in scurt timp, si una din cele mai eco-friendly institutii din Europa.

University of Copenhagen a fost numita in mai multe randuri ca fiind Cea mai buna universitate din Scandinavia si se poate lauda cu 8 laureati ai premiului Nobel – 4 premii pentru medicina si alte 4 pentru fizica, oferite in perioada anilor 1903-1984.


Programe de studii

La inceputul existentei sale, University of Copenhagen consta din doar 4 facultati: Teologie, Drept, Medicina si Filosofie. In prezent, aceasta ofera programe de studii in cadrul a 6 facultati mari:

Faculty of Health and Medical Sciences

Faculty of Humanities

Faculty of Law

Faculty of Science

Faculty of Social Sciences

Faculty of Theology

KU ofera programe de licenta (Bachelor) doar cu predare in limba daneza. In schimb, studentii au posibilitate sa aleaga dintr-o gama larga de programe de masterat (Master) cu predare in limba engleza.


Conditii de admitere

Pentru programele de licenta:

+ Diploma de Bacalaureat

+ Certificat de sustinere a testului Studieprøven i dansk som andetsprog sau un altul care sa confirme nivelul de cunoastere a limbii daneze*


Pentru programele de master:

+ Diploma de Licenta

+ Nivel de cunoastere a limbii engleze echivalent cu iBT TOEFL 83 sau IELTS 6.5 (min.)*

*In dependenta de facultatea si programul ales, de regula, exista conditii de admitere suplimentare pe langa cele minime, despre care aflati in descrierea programului de studii pe site-ul universitatii.


Sesiunea de admitere la University of Copenhagen are loc o singura data in an, iar studiile incep de fiecare data la 1 Septembrie, cu exceptia programelor Economics, pentru care se organizeaza, de obicei, 2 sesiuni de admitere pe an, a doua fiind pentru 1 Februarie.

Deadline de depunere a unui dosar de admitere pentru studentii internationali este de 15 Martie.


Taxe de studii

Studentii EU, EEA si Elvetia au posibilitate sa studieze la University of Copenhagen gratuit. Cei care nu fac parte din categoriile enumerate vor achita o taxa de scolarizare care se va modifica in dependenta de facultatea si programul ales, precum si de anul propriu-zis de studii.


Cazare

Cateva dintre facultatile KU ofera studentilor internationali cazare in propriile resedinte, avand si un housing service care ofera studentilor asistenta necesara in gasirea unui loc de trai. Studentilor care aleg sa-si gaseasca independent o locuinta, universitatea le ofera cateva repere si sfaturi pretioase, care sa le ajute in cautari. Cel mai important este sa va ocupati de cazare din timp, fiindca este foarte dificil sa gasesti o locuinta in Copenhagen chiar la inceput de an academic.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.