Denmark

Technical University of Denmark (DTU)

University

Technical University of Denmark (DTU) Technical University of Denmark (DTU) Technical University of Denmark (DTU) Technical University of Denmark (DTU) Technical University of Denmark (DTU) Technical University of Denmark (DTU) Technical University of Denmark (DTU) Technical University of Denmark (DTU) Technical University of Denmark (DTU) Technical University of Denmark (DTU) Technical University of Denmark (DTU) Technical University of Denmark (DTU) Technical University of Denmark (DTU) Technical University of Denmark (DTU) Technical University of Denmark (DTU) Technical University of Denmark (DTU)

Timp de aproape doua secole, intreaga activitate a Technical University of Denmark (DTU) a fost dedicata implinirii viziunii lui H.C. Ørsted – "tatal" electromagnetismului – care a infiintat universitatea in 1829 pentru a dezvolta si a crea valoare in beneficiul societatii, folosind stiintele naturii si cele tehnice.

Astazi, DTU este clasata ca fiind una dintre cele mai proeminente universitati tehnice din Europa, ocupand o si o pozitie de invidiat in TOP 50 universitati tehnice din lume, la categoria "inginerie si tehnologie". Acest fapt nu o opreste insa sa stabileasca noi recorduri la numarul de publicatii stiintifice, al celui de parteneriate incheiate cu cei mai de vaza reprezentanti industriali si al misiunilor de consultanta stiintifica in sectorul public.
In prezent, numarul studentilor inmatriculati este mai mare ca niciodata si, pentru al 11-lea an consecutiv, universitatea inregistreaza un record al numarului de studenti proveniti din universitati tehnice prestigioase din toata lumea, care aleg sa faca un program de schimb la DTU. Astfel, in 2016, DTU a inregistrat un numar de 773 de studenti masteranzi internationali, jumatate din studentii PhD si o treime din profesori avand si ei un background international. La momentul actual, DTU colaboreaza la nivel academic cu peste 200 universitati din toata lumea, iar printre partenerii sai in domeniul cercetarilor stiintifice ii are pe Nordic Five Tech Alliance, Euro Tech Universities Alliance, KAIST (South Korea), Sino-Danish Center (Beijing), Rensselaer (USA) si Nanyang (Singapore).

DTU disune de 3 campusuri: unul principal si cel mai mare – Lyngby Campus (amplasat in partea de nord a Copenhagen-ului, in apropiere de orasul Lyngby) – si alte 2 mai mici – Ballerup Campus (amplasat la 10 km distanta de Copenhagen) si Risø Campus (amplasat in peninsula Risø, 7 km mai la nord de Roskilde si alti 40 km la vest de Copenhagen). Toate trei sunt construite pe teritorii vaste, dupa design-ul unor arhitecti scandinavi remarcabili, si sunt amenajate cu facilitati ultra-moderne, astfel ca studentii, avand toate cele necesare la indemana, isi petrec mai tot timpul in campus.


Programe de studiu

Programe de licenta (BEng & BSc) cu predare in engleza:

General Engineering


Programe de master (MSc) cu predare in engleza:

Advanced Materials and Healthcare Engineering

Applied Chemistry

Aquatic Science and Technology

Architectural Engineering

Autonomous Systems

Bioinformatics and Systems Biology

Biomedical Engineering

Biotechnology

Business Analytics

Chemical and Biochemical Engineering

Civil Engineering

Computer Science and Engineering

Design and Innovation

Digital Media Engineering

Earth and Space Physics and Engineering

Electrical Engineering

Engineering Acoustics

Engineering Design and Applied Mechanics

Environmental Engineering

Food Technology

Industrial Engineering and Management

Materials and Manufacturing Engineering

Mathematical Modelling and Computation

Mechanical Engineering

Petroleum Engineering

Pharmaceutical Design and Engineering

Photonics Engineering

Physics and Nanotechnology

Quantitative Biology and Disease Modelling

Sustainable Energy

Telecommunication

Transport and Logistics

Wind Energy


Conditii minime de admitere

Pentru programele de licenta:

‒ Diploma de Bacalaureat

‒ Nivel minim de engleza echivalent cu iBT TOEFL 88, IELTS 6.5 sau CAE 180


Pentru programele de master:

‒ Diploma de Licenta (intr-un domeniu relevant)

‒ Nivel minim de engleza echivalent cu iBT TOEFL 88*, IELTS 6.5 sau CAE 180

*pentru unele programe este necesar un scor minim de 92 puncte.


Termen-limita de aplicare:

Pentru studentii non-EU/EEA – 15 Ianuarie

Pentru studentii EU/EEA – 1 Martie


Taxe de studiu

DTU ofera studii gratuite studentilor proveniti din statele membre ale UE, acestia urmand sa-si achite doar costurile de cazare si intretinere.

Studentii non-UE urmeaza sa achite o taxa de studiu in marime de 7.500 EUR/semestru, indiferent de programul ales (licenta sau master). Aceasta suma nu include costurile de cazare si intretinere.


Cazare

Studentii admisi la DTU pot aplica atat pentru cazare in campus, cat si in afara acestuia. International Accommodation Office ofera studentilor toata asistenta necesara in acest sens. Mai multe detalii + date de contact, gasiti in aceasta pagina.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.