• RO
 • RU

Programul de Schimb Academic si Cultural ofera tinerilor din intreaga lume cu varste cuprinse intre 15 si 17 ani posibilitatea de a studia 6 sau 9 luni intr-o scoala publica din strainate si de a se familiariza cu mediul academic si social al tarii. Acest program reprezinta cel mai efficient mod de a cunoaste cultura, traditiile si limba unui alt stat, de asemeanea, de a calatori, trai noi experiente si a crea deprinderi de viata ce se vor dovedi extrem de utile in viitor.

Indiferent care e motivul pentru care considerati acest program: studierea aprofundata a limbii, examinarea posibilitatii continuarii studiilor peste hotare in viitor, familiarizarea cu sistemul scolar francez sau pur si simplu dorinta de a schimba mediul social si incerca lucruri noi – schimbul academic este o experienta unica ce va poate schimba viata!


Avantajele programului


Studiul peste hotare necesita un anumit nivel de constientizare si cunoastere a limbii straine, din acest motiv participantii sunt supusi unei selectii unde pe langa cunostintele academice se evaluiaza nivelul de motivare a tanarului, abilitatea de comunicare, de a crea si mentine o relatie intr-o alta societate si intr-un mediul necunoscut.

Principalul avantaj oferit de acest program este un progres semnificativ in cunoasterea limbii straine. Un alt avantaj al programului de schimb academic si cutural este dezvoltarea personalitatii elevului: in timpul petrecut peste hotare acesta invata sa fie independent, responsabil, invata sa ia decizii corecte in situatii complexe, incepe sa inteleaga sensul relatiilor interpersonale.

Acest program este ideal pentru cei ce intentioneaza sa-si continue studiile liceale sau universitare in strainatate si au nevoie de aptitudini academice si lingvistice specifice tarii date. Elevii vor avea sansa de a studia noi discipline: drept, marketing, politica, informatica astel initiindu-se in diferite domenii noi si determinandu-se cu viitoarea profesie. Elevii invata sa lucreze cu informatia, sa intretina dezbateri argumentate si sa aplice cunostintele acumulate intr-un context practic.

Spre deosebire de scolile occidentale, cele autohtone se axeaza mai putin pe dezvoltarea personala a fiecarui elev tinand cont de trasaturile si abilitatile fiecaruia. Capacitatea de a-si argumenta punctul de vedere, a gandi critic, a stabili usor contacte cu oameni noi si a facilita tranzitia de la mediul scolar la universitate – reprezinta principalul avantaj al studiilor in scolile din strainatate.


Cazare si trai


Pe parcursul programului toti elevii locuiesc in familii atent selectate. Trebuie remarcat faptul ca aceste familii sunt inspectate cu regularitate in vederea asigurarii unor conditii de trai si sociale adecvate. Aceastea suporta cheltuielile suplimentare pentru intretinerea elevilor (primind o mica recompensa financiara) cu un singur scop: de a intalni oameni noi, de a afla lucruri noi despre alte state si de a impartasi cunostinte despre propria tara. De obicei, familiile-gazda organizeaza excursii pentru copii, festivitati de recreare, intr-un cuvant, fac totul pentru ca oaspetele sa nu fie plictisit. Totusi aceasta atitudine implica anumite responsabilitati si din partea elevului. Familia-gazda spera ca elevul pe parcursul studiilor sa devina un membru al familiei si un participant cu drepturi depline in toate activitatile casnice, fie aceasta o festivitate, mersul la biserica sau curatenia.

Sa devina un membru al programului de schimb academic si cultural poate fiecare elev in varsta de 15-18 ani, cu o medie academica satisfacatoare, o cunoastere suficient de buna a unei limbi straine si care este suficient de comunicabil si independent.


Aplica pentru un program de studii in strainatate, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.