• RO
 • RU

Varsta
14-18 ani (in momentul inceperii studiilor)

Durata
1 semestru (5 luni) sau 1 an academic (10 luni)

Locatie
intreg teritoriul tarii

Tipul scolii
scoala publica (de stat)

Cazare
familie-gazda

Limba de instruire
dutch*

Suplimentar
limba engleza (nivel avansat)

Nota medie
7,5 (minim)

Acte necesare
pasaport, formular de aplicare (se completeaza in oficiu EXCEL)

Termen-limita de aplicare
pana la 10 Mai

Costul programului
de la 7100€/semestru si de la 8100€/an

 

*cunoasterea limbii neerlandeze (Dutch) la nivel minim e un avantaj, dar nu e conditie obligatorie pentru admitere.


Regatul Tarilor de Jos sau Olanda, dupa cum i se mai spune, este situata in nord-vestul Europei si e considerata tara businessman-ilor si a descoperitorilor, faimoasa prin numeroase realizari in cele mai diverse domenii. Se stie ca Olanda e si patria renumitilor pictori Rembrandt, Johannes Vermeer, Vincent Van Gogh si Piet Mondrian, si a unui numar impunator de savanti celebri si laureati ai premiului Nobel.

Studiul in Olanda este un proces complex, dar care tine pasul cu cerintele timpului. Exista oare in lume tari unde majoritatea elevilor nu stiu de anxietate, nevroze scolare si nu au frica de profesori? Copiii afirma ca anume asa ei si studiaza in Olanda. Potrivit cercetarilor UNICEF, copiii olandezi sunt cei mai fericiti din lume. In conceptul de fericire au fost inclusi indicii de sanatate si siguranta, bunastare, educatie, mediu si comportament. Unul din aspectele ce a depasit toate rating-urile s-a dovedit a fi insasi dorinta copiilor de a merge la scoala.

Disciplinele obligatorii sunt limba neerlandeza (Dutch), limba engleza, gimnastica, stiintele sociale, cultura si arta. Elevii mai pot alege 2 discipline optionale. Anul scolar incepe la mijloc de August si dureaza pana la sfarsitul lunii Iunie.

Participantii la program stau cazati doar in familii-gazda locale. Acestea pot fi familii care locuiesc in zone rurale sau urbane, cu sau fara copii, cu unul sau ambii parinti etc. Cert e faptul ca fiecare dintre familiile selectate se pregateste serios si face tot posibilul ca elevul sa se simta ca acasa. Astfel, copiii devin membri cu drepturi depline ai familiei-gazda si sunt incurajati sa participe la toate evenimentele si treburile cotidiene ale acesteia.


Costul programului include:


‒ Studiu in scoala publica

‒ Cazare si alimentare in familie (minus lunch-ul de la scoala)

‒ Asistenta unui curator

‒ Tabara de orientare (= 1 saptamana, include si un curs de Dutch)

‒ Asigurare medicala

‒ Transfer tour/retour de la aeroport/gara

‒ Suport viza

‒ Monitorizarea studentului pe parcursul programului + raport complet pentru parinti dupa finalizarea acestuia.


Cheltuieli suplimentare:


‒ Bani de buzunar – 250-300 EUR/luna

‒ Materiale didactice

‒ Lunch in cantina scolii

‒ Curs de limba neerlandeza (Dutch) – de la 50 EUR/luna

‒ Taxa de viza

‒ Calatoria cu avionul.


⚠ Acest program nu presupune obtinerea unui certificat de absolvire a studiilor medii in Olanda!

Programul in cauza nu este disponibil pentru elevii claselor a 12a, carora le recomandam sa faca cunostinta cu programele de studiu in universitatile olandeze.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.