• RO
 • RU

Varsta
15-18 ani (in momentul inceperii studiilor)

Durata
1 an academic (11 luni)

Locatie
intreg teritoriul tarii

Tipul scolii
scoala publica (de stat)

Cazare
familie-gazda

Limba de instruire
japoneza

Nivel de cunoastere
mediu (minim 2 ani de studiere)

Nota medie
7,5 (minim)

Acte necesare
pasaport, formular de aplicare (se completeaza in oficiu EXCEL)

Termen-limita de aplicare
pana la 30 Noiembrie

Costul programului
de la 8000€/an

 

Japonia este o tara dezvoltata, cu un nivel de viata foarte inalt (pozitia a 10-a dupa indicele dezvoltarii potentialului uman). Este o tara-lider in domeniul cercetarilor stiintifice, mai ales, in ceea ce priveste tehnologiile avansate, biomedicina si robotica. Japonia este una din cele mai sigure tari din lume. Gratie legislatiei dure cu privire la droguri, alcool, interzicerea armelor de foc, masurile eficiente de contracarare a criminalitatii, atat cetatenii tarii, cate si cei care se afla acolo temporar, se simt protejati. Siguranta, deopotriva cu peisajele incantatoare si cultura insulara, transforma Japonia intr-un mediu perfect pentru studii si trai.

Sistemul educational japonez a ramas practic neschimbat pe parcursul ultimelor 6 secole. In esenta, el se deosebeste nesemnificativ de alte tari ale lumii, dar sunt si unele nuante diferite. Scolile japoneze includ 3 niveluri: primar, mediu si superior, gratuite si obligatorii sunt doar primele doua.

Japonezii sarbatoresc 1 septembrie atunci cand, in majoritatea tarilor, copiii finalizeaza anul scolar. Inceputul anului de studii coincide cu unul din cele mai spectaculoase fenomene: inflorirea sakurei. Astfel, ei se pregatesc intr-o maniera elevata si serioasa. Anul academic cuprinde trei semestre: 1 aprilie-20 iulie, 1 septembrie-26 decembrie si 7 ianuarie-25 martie. Elevii programului de schimb pot alege singuri datele de incepere a studiilor, aprilie sau septembrie.

Participantii la program sunt cazati doar in familii-gazda locale. Acestea pot fi familii cu sau fara copii, cu unul sau ambii parinti etc. Cert e faptul ca fiecare dintre familiile selectate se pregateste serios si face tot posibilul ca elevul sa se simta ca acasa. Astfel, copiii devin membri cu drepturi depline ai familiei-gazda si sunt incurajati sa participe la toate evenimentele si treburile cotidiene ale acesteia.


Costul programului include:


‒ Studiu in scoala publica

‒ Cazare si alimentare in familie (minus lunch-ul de la scoala)

‒ Asistenta unui curator

‒ Transfer tour/retour de la aeroport/gara

‒ Suport viza

‒ Monitorizarea studentului pe parcursul programului + raport complet pentru parinti dupa finalizarea acestuia.


Cheltuieli suplimentare:


‒ Bani de buzunar

‒ Materiale didactice

‒ Lunch in cantina scolii

‒ Asigurare medicala

‒ Taxa de viza

‒ Calatoria cu avionul.


⚠ Acest program nu presupune obtinerea unui certificat de absolvire a studiilor medii in Japonia!

Programul in cauza nu este disponibil pentru elevii claselor a 12a, carora le recomandam sa faca cunostinta cu programele de studiu in universitatile japoneze.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.