Hungary

IBS International Business School

University

IBS International Business School IBS International Business School IBS International Business School IBS International Business School IBS International Business School IBS International Business School IBS International Business School IBS International Business School IBS International Business School IBS International Business School IBS International Business School

 • RO
 • RU

Fondata in 1991 prin inaugurarea unui campus universitar al Oxford Brookes University (UK) in Budapesta, International Business School (IBS) s-a impus ca una dintre cele mai bune scoli de management si economie in Europa centrala. Asigurand un nivel similar de instruire (ca forma si continut) cu cele mai bune universitati britanice, IBS ofera studii de licenta si master de cea mai inalta calitate cu taxe substantial reduse (atat pentru studii cat si pentru intretinere) in imediata apropiere cu majoritatea capitalelor europene.

Popularitatea universitatii poate fi descrisa cel mai simplu in cifre: in ultimii zece ani peste 350 de studenti basarabeni au absolvit studiile de licenta sau master la IBS, fiind in prezent angajati in toate colturile lumii.

Din 2012, IBS a stabilit un parteneriat academic cu The University of Buckingham, UK, astfel diplomele de studii universitare si post-universitare fiind emise de Universitatea Buckingham si acreditate de Ministerul Educatiei al Marii Britanii. Acest fapt a marcat o noua etapa a dezvoltarii IBS. Iar incepand cu toamna lui 2016, studentii din toata lumea vor putea aplica si pentru cateva programe de studii la distanta - Distance Learning - concepute in colaborare cu noul partener - University of the West of Scotland, UK.

La moment, universitatea are mai bine de 65 de parteneri academici in 18 tari europene, toti fiind institutii de invatamant superior excelente care ofera studentilor o experienta extraordinara de studii peste hotare pornind din Spania si pana in Turcia, cuprinzand concomitent si zonele polare din Finlanda.

In prezent, IBS este considerata una dintre cele mai prestigioase universitati din Europa de Est care ofera programe de studiu in domeniul afacerilor (cu predare in limba engleza) si care ofera diploma dubla (britanica si ungara) absolventilor.
In 2014 IBS inaugureaza la Budapesta un campus universitar nou, ultra-modern, situat in cadrul Graphisoft Business Park pe malul Dunarii. Acesta consta din 3 cladiri istorice, restaurate arhitectural, si, aflandu-se in imediata vecinatate cu companii precum: Microsoft, Canon si Servier Pharmaceutical, reprezinta un mediu ideal pentru studii. Orasul este si el foarte ospitalier pentru studenti, oferind acestora privelisti incantatoare, galerii de arta, o multitudine de cafenele si restaurante si cele mai tari evenimente pop/rock/electro.

IBS Campus Viena (Austria) este una dintre cele mai recente "achizitii" ale universitatii unde, din Septembrie 2013, studentii internationali pot urma un program de master in limba engleza. Acesta este situat in cea mai verde zona a orasului, intr-o cladire moderna, dotata cu tehnica de ultima generatie.


Programe de studii

IBS ofera o gama larga de programe de studii, majoritatea cu predare in limba engleza, studentii avand posibilitate sa opteze, bineinteles, si pentru programe cu predare in maghiara. Universitatea ofera programe de licenta, master si un program pre-universitar de studiere intensiva a limbii engleze academice.


Programe de licenta cu predare in limba engleza:

BA in Applied Economics

BSc in Financial Management

BSc in Management with Diplomacy

BSc in Management

BSc in Management with Arts

BSc in Management with Tourism

BSc in Management with Psychology

BSc in Management with Marketing


Conditii de admitere

- Diploma de Bacalaureat;

- Nivel de cunoastere a limbii engleze echivalent cu iBT TOEFL 80 (min.) sau IELTS 6.0 (min.).*

*Candidatii ce nu au sustinut un examen TOEFL sau IELTS pot opta pentru un test de admitere (gratuit) la biroul EXCEL.


Deadline pentru depunerea dosarului de admitere – 31 Mai.


Taxe de studii

Taxa de scolarizare este una fixa: 6600€ pentru un an academic. Aceasta nu include asigurarea medicala, cazarea, alimentatia si copiile xeroxate.


Burse

Excelenta academica si motivatia sunt sustinute si promovate de universitate printr-un fond impunator de burse care acopera pana la 75% din taxele de studii. Pentru a afla conditiile de participare si criteriile de selectie, candidatii sunt rugati sa contacteze consilierul sectiei Admitere la adresa de e-mail ibs@excel.md pana la data de 15 Aprilie a fiecarui an de admitere.


Cazare

Studentii IBS au aici 2 optiuni: cazare in resedinta universitatii sau cazare in resedinta privata.

Cladirea caminului universitar este construita recent si se afla la doar 30 de minute distanta de centrul orasului. Studentii pot opta pentru camere single sau double. Acestea sunt mobilate si cu internet de viteza inalta. Fiecare camera are baie proprie, iar bucatariile, terasa de pe acoperis si holurile (unde este acces la WiFi) sunt comune.

Studentii care aleg cazarea in resedinta privata vor locui intr-un hotel de 3 stele, amplasat foarte aproape de campus (5 minute cu masina sau 20 minute cu transportul public: autobusul 34 opreste vis-a-vis de hotel). Studentii pot inchiria camere duble, cu baie proprie, WiFi si TV. Aici nu este acces la bucatarie, in schimb studentii beneficiaza de un dejun complet in fiecare dimineata, care intra in pretul chiriei.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.