• RO
 • RU

Varsta
de la 9 ani

Durata
de la 2 zile pana la 1 an

Locatie
orice regiunea

Tipul scolii
scoala publica (de stat), scoala privata

Cazare
familie-gazda, resedinta

Limba de instruire
engleza (nivel mediu)

Nota medie
7,5 (minim)

Acte necesare
pasaport, formular de aplicare (se completeaza in oficiu EXCEL)

Termen-limita de aplicare
pana la 30 Martie

Costul programului
sederea de scurta durata ( pana la o luna) de la £500/saptamana
sederea de lunga durata (de la 2 luni pana la 1 an) - de la £250 /saptamana

 

Programul de schimb cultural pentru elevi in Marea Britanie reprezinta o posibilitate unica de a face studiile la o scoala britanica, la un pret de 2-3 ori mai mic de mediu. Explicatia rezida in faptul ca acest program se petrece pe baza colegiilor, sponsorizate de guvernul britanic, de aceea o parte din cheltuieli este acoperita din fondul de stat britanic. Este evident ca scolile si colegiile publice nu dispun de o infrastructura la fel de grandioasa si de o istorie la fel de bogata ca scolile-pensiune de elita, de aceea aici preturile sunt destul de rezonabile, in jur de £7.000-15.000, in loc de £35.000-40.000, in timp ce calitatea educatiei corespunde intocmai tuturor standardelor renumitului sistem educational din Marea Britanie.

Programul de schimb presupune instruirea elevilor dupa curriculumul standard, prestabilit de Ministerul Educatiei al Marii Britanii (AS, A-Level) si, la fel, dupa sistemul international International Baccalaureate (IB). Discipline studiate sunt limba si literatura engleza, matematica, istoria, psihologia, sociologia, business, drept, biologie, fizica, IT, arte, etc. Elevilor le sunt puse la dispozitie si o serie de activitati extracuriculare sportive precum fotbal, basket, squash, tenis, inot, parc de distractii si excursii, etc.

Programul prevede diferite tipuri de cazare, cel mai popular fiind familia-gazda, rutina zilnica a acesteia permitand o asimilare mult mai rapida si eficienta a limbii engleze vorbite. Locuind intr-o familie britanica, copii se familiarizeza cu cultura si viata cotidiana britanica din interior. Copilul devine membru cu drepturi depline al familiei si participa la toate activitatile si evenimentele familiei. Pentru cei ce nu doresc sa fie cazati in familie, se ofera cazarea in resedinta studenteasca a scolii.


Costul programului include:


‒ Studiu in scoala publica

‒ Cazare si alimentare in familie sau resedinta scolii

‒ Asistenta unui curator

‒ 3 luni de studiere a limbii engleze

‒ Transfer tour/retour de la aeroport/gara

‒ Suport viza

‒ Monitorizarea studentului pe parcursul programului + raport complet pentru parinti dupa finalizarea acestuia.


Cheltuieli suplimentare:


‒ Asigurare medicala

‒ Bani de buzunar – 250-300 £/luna

‒ depozit rambursabil pentru distrugere (pentru cei cazati in resedinta) – 150 £

‒ Intalnire la aeroport

‒ Materiale didactice

‒ Lunch in cantina scolii

‒ Lectii suplimentare

‒ Curs de limba engleza (la dorinta)

‒ Calatoria cu transport public local

‒ Taxa de viza

‒ Calatoria cu avionul.


⚠ In Marea Britanie, elevii moldoveni au posibilitatea sa extinda programul si ulterior sa obtina un certificat de finalizare a studiilor medii (A-Levels or IB).

Programul in cauza nu este disponibil pentru elevii claselor a 12a, carora le recomandam sa faca cunostinta cu programele de studiu in universitatile britanice.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.