Latest news

toate știrile
25.07.2012

Новости образования/Știri Principale

Cambridge Education Group a pasit peste Atlantic!

Новости образования/Știri Principale

Astazi lumea pare mult mai mica decat in trecut, iar progresul tehnologic si globalizarea  au redus considerabil diferentele culturale, lingvistice si socio-economice. Atlanticul se transforma in lac, Marea Britanie isi uneste orizonturile cu SUA, creand un spatiu educational unic ce combina avantajele ambelor sisteme de invatamant si traditii seculare!

Cambridge Education Group este fondatorul actualei elite, unde milioane de elevi viseaza sa studieze, iar acum aceasta sansa o ai si tu!
CEG este un grup de colegii ( CATS Cambridge, CATS Canterbury) destinat integrarii studentilor internationali in mediul academic britanic. CATS se focalizeaza intensiv pe atingerea excelentei in educatie, procentul de admitere a absolventilor in institutiile de invatamant superior din Marea Britanie fiind de 100%. Avand peste 50 de ani de experienta si succes in domeniul educational, CATS urmeaza filosofia “invatamantului personalizat”.

In scolile si colegiile CEG, studentii au acces la cea mai larga gama de programe educationale din UK, de la “ tabere in limba engleza pentru juniori” la calificari academice traditionale cum ar fi “ nivelul A” si prestigioasa “Cambridge Pre U “. Se ofera chiar si programe de licenta si programe de pre-masterat. CEG au fost primii furnizori de universitate internationala ceea ce inseamna ca au mai multa experienta in acest domeniu decat oricare altii. CEG primeste studenti din peste 120 de tari, care progreseaza nu doar spre universitatile de top din UK, cat si spre universitatile mari din intreaga lume. Se ofera cele mai ridicate standarde de predare, de studiu in clasa, o cazare confortabila, deci un sprijin neconditionat pentru studenti. Totul se concentreaza pe calitatea fiecarei etape de invatare – succesul remarcabil al studentilor – face ca CEG sa fie cei mai renumiti furnizori independenti de educatie din UK. Initial, grupul educational CEG era reprezentat prin doua colegii situate in orasele istorice si universitare Cambridge si Canterbury, iar acum s-a infiintat 
CATS Academy Boston, prin intermediul careia CEG isi extinde teritoriul, pentru a imparti cunostintele sale si in SUA.

Va aducem la cunostinta ca CEG a pasit peste Atlantic si pentru acest an de invatamant isi va deschide usile pentru elevii claselor 9-12 ale scolii americane (de la varsta de 14 ani). CEG Boston ocupa premisele fostei Trinity Catholic High School, academie ce se afla in Newtone (Boston), la o distanta de numai 15 min de la centru orasului.
Spre deosebire alte institutii pre-universitare locale, CEG Boston aduce cu sine traditiile seculare si flexibilitatea invatamantului britanic si isi propune ca scop crearea oportunitatilor de dezvoltare intelectuala si descoperire a capacitatilor personale a fiecarui elev   in scopul afirmarii sale si alegerii viitoarei profesii. Institutia pastreaza profesionalismul englez in inima liberalismului american, avand capacitatea de a atrage in lumea cartii chiar si pe cei mai dezinteresati elevi.Astfel daca USA reprezinta idealul de tara pentru Dvs., dar preferati sistemul de invatamint britanic, CATS Academy Boston este alegerea potrivita!

Boston – posibilitati nelimitate!
USA, Boston este paradisul viselor implinite! Spre deosebire de oraselul provincial Boston din UK, acesta reprezinta un adevarat megapolis. Reputatia sa ca centru inte-lectual, "Atena Americii", deriva in mare parte din activitatile de invatare si cercetare din mai mult de 10 de universitati si colegii amplasate in zona Greater Boston, cu mai mult de 250.000 studenti studiind la universitati din Cambridge si Boston. Este un oras   in spiritul american adevarat, unde „zgirie-norii” patrund pana in cer si se oglindesc in ocean, unde strazile miros a democratie si libertate, iar oamenii pastreaza traditiile inca de la fondare.
Aceste lucruri trebuie sa fie vazute si traite, pentru ca intr-un oras strain inveti mai mult intr-o zi, decit in 10 ani acasa!

Educatia la CATS Academy Boston

Programul educational al academiei se bazeaza pe cateva medote de instruire de succes:
*Invatarea individuala presupune alegerea  fiecarui elev a domeniului potrivit conform scopurilor si aspiratiiilor sale, academia fiind suportul acestuia in atingerea nivelului propus.
*Interesul academiei in progresul fiecarui elev,ceea ce presupune o legatura strinsa scoala-elev, promovand ideea "Suntem interesati in succesul tau la fel ca tine".
*Fiecare elev are tutorul sau personal care monitorizeaza progresul academic si social, de asemenea asigura participarea maxima la procesul de instruire, conform ideei: "A invata sa lucrezi intelept,nu doar asiduu".
*Suport si evaluare continua. Un process regular de teste si rapoarte, meditatii la disciplinile alese precum si consiere academica personala.
*Cursuri specialiazate si suport suplimentar pentru elevi talentati si viitori studenti la medicina, disponibil doar la CATS Academy Boston.

Activitati extracurriculare
In gama diversa de activitati extracurriculare la care au acces elevii CATS Academy Boston:
• practicarea sporturilor (inot, fotbal, baschet, volei, badminton, fitness, kung fu, gimnastica)
• dezbateri academice (legaturile cu universitatea Cambridge faciliteaza accesul elevilor CATS Cambridge in prestigioasa “Union Debating Society” din care fac parte multe personaje cheie pe scena internationala: actori, politicieni, lideri ai grupurilor de presiune)
• societati studentesti. Exista o gama larga de societati si cluburi studentesti tematice, precum: Clubul de Arta, Clubul de Teatru, Clubul de Salsa, Clubul de Sah, Societatea pentru Filosofie, trupe muzicale, cluburi pe nationalitati. Managerul de activitati se ocupa de organizarea evenimentelor tematice precum Valentines Day, Chinese New Year, Comic Relief.
• Excursii. Periodic se organizeaza excursii supervizate de staff-ul educational al scolii in orasele din apropiere.

Facilitati de studii
Printre facilitatile de top puse la dispozitie se numara: sali de prelegeri si seminarii dotate cu cele mai moderne echipamente; laboratoare de stiinta cu tehnologie de ultima ora; librarie si centru de resurse, sali de lectura pentru studiul in liniste; tehnologie IT mo-derna disponibila atat pentru studiu, cat si pentru acces personal; acces wireless la inter-net in campusuri; studiouri de arta si design, muzica, teatru; internet cafe; cantina studenttilor (cu o gama variata de meniuri calde si reci).


Cazare
Colegiile din cadrul CEG ofera flexibilitate crescuta in alegerea optiunii potrivite de cazare. Astfel, elevii si parintii pot opta, in functie de varsta si nevoia de supervizare/ independenta pentru cazare de tip full-board (acces la supervizare permanenta din partea staff-ului; 3 mese incluse pe zi), cazare in familii gazda atent selectate sau in apartamente de tip self-catering in care elevii se pot organiza pe cont propriu in toate aspectele, de la gatit la intretinerea imobilului.

Discipline scolare
Literatura engleza (Literatura, Gramatica, Scris)                     
Arta (Muzica, Dans, Drama and Arte vizuale)                          
Sanatate si bunastare (Educatie fizica)                                      
Matematica (incepand cu Algebra I)                                      
Stiinte (Biologia, Chimia si Fizica) 
Studii sociale / Istoria                                        
Limbi moderne (Spaniola, Mandarin chineza)*
                                      
Admiterea
Spre deosebire de RM, admiterea elevilor la CATS Academy Boston este bine-venita atat in septembrie 2012, cat si in ianuarie 2013,avantajind elevii intirziati sau care nu au varsta necesara.
Componenta nationala a elevilor pentru anul de invatamant 2012-2013 este 50 % studenti de origine americana si 50 % studenti internationali.

Criterii de admitere

Clasa

Varsta elevului

TOEFL (sau echivalent)

Cerinte academice minime

9*

14-15+

40 (IELTS 4.0)

Certificat de finisare a 8 clase

10*

15-16+

40 (IELTS 4.0)

Certificat de finisare a 9 clase

11*

16-17+

60 (IELTS 5.0)

Certificat de finisare a 10 clase

12* (indisponibil pentru septembrie 2012)

17-18+

65 (IELTS 5.5)

Certificat de finisare a 11 clase 

 

Taxe de scolarizarePretul scolarizarii pe un an - 32.000 $
Pretul cazarii si de pensiune completa pe un an - 18.000 $

Intrebari?
Echipa EXCEL este la dispozitia ta vara aceasta pentru sesiuni de informare si sfaturi privind constituirea dosarului de admitere, examene si alte formalitati. Ne poti contacta oricand cu intrebari si precizari dorite la numarul de tel 224059 sau la adresa de e-mail: office@excel.md

→ архив новостей


  • ETS

    ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

  • DAAD

    DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

  • Британский Совет

    Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

  • American Councils

    Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.