Latest news

 • Vino la VIA DAYS in Moldova!

  Vino la VIA DAYS in Moldova!

  Pe 6, 7 si 8 Februarie curent, aducem cea mai mare universitate de stiinte aplicative din Danemarca in Moldova! Afla ce evenimente ti-am pregatit si cum poti participa la ele >>>>>

  21.06.2018
 • Engineer you future: student2student event

  Engineer you future: student2student event

  Cristian Botezatu, student in anul 2 la cea mai prestigioasa universitate tehnica din Danemarca, vine pe 24 Ianuarie curent sa ne prezinte facultatea la care studiaza: General Engineering – unica de felul sau nu doar in Danemarca, dar si mult peste hotarele acesteia. >>>>>

  10.03.2018
 • Study in Denmark: student2student event

  Study in Denmark: student2student event

  EXCEL va invita la o noua sesiune student2student, tinuta de studentele universitatii Business Academy Aarhus din Danemarca. Evenimentul e preconizat pentru 28 Decembrie curent, ora 17:00. Detalii in cele ce urmeaza >>>>>

  22.02.2018
 • Incepe studiul la o facultate in Danemarca din Februarie 2017!

  Incepe studiul la o facultate in Danemarca din Februarie 2017!

  Daca nu ai reusit sa te inscrii inca la o facultate in Danemarca in toamna acestui an, o poti face pentru ciclul de admitere suplimentar din primavara. Vezi care sunt universitatile si facultatile la care poti aplica >>>>>

  23.12.2016
 • Start CLEARING in universitatile din DANEMARCA!

  Start CLEARING in universitatile din DANEMARCA!

  Sesiunea de suplinire a locurilor ramase vacante in universitatile daneze este oficial deschisa! Vezi lista de universitati si programe de studiu la care mai poti aplica anul acesta... >>>>>

  31.07.2017
toate știrile
18.01.2013

Новости образования/Știri Principale

Lideri in clasamentul «coruptiei»

Новости образования/Știri Principale

Cu o populatie cu peste 5.5 milioane de locuitori Danemarca a fost clasata de catre organizatia Transparency International (http://www.transparency.org/cpi2012/results) drept cea mai putin corupta tara din lume (Moldova ocupand locul 94 din 174 de tari evaluate). Greu de crezut, insa adevarat (doar daca Danezii nu au platit cumva spaga pentru locul 1) acest rezultat cu adevarat spectaculos se datoreaza succeselor remarcabile pe care le-a inregistrat tara la capitolul economie, social, mediu, justitie si nu in ultimul [primul] rand: educatie.

Conform unui studiu global Danemarca se afla in top 7 tari cu cel mai dezvoltat si de succes sistem de invatamant, depasind tari precum: Germania, Franta, SUA, Olanda si alte state dezvoltate. Un rol semnificativ in „liberalizarea” sistemului educational la jucat faptul ca limba engleza este cunoscuta si vorbita de aproximativ 80% de populatie, fapt ce faciliteaza adaptarea si integrarea studentilor internationali atat in mediul academic cat si in alte cercuri.

Ia-ta doar cateva motive pentru care studentii aleg Danemarca:

□    Cu o economie mixtă de piață și cu un stat asistențial mare, Danemarca are cel mai înalt nivel de egalitate a veniturilor, și al șaptelea cel mai mare venit mondial pe cap de locuitor.

□    Danemarca este un lider recunoscut in domeniul inovatiilor cu traditii academice bogate.

□    Universitatile daneze ofera oportunitati unice de studii la peste 500 de facultati cu predare in limba engleza.

□    Studiile universitare sunt gratuite pentru cetatenii UE (inclusiv Romania).

□    Danemarca este una dintre cele mai egalitare societati din lume, avand libertatea individuala, respect, toleranta, egalitatea, si un puternic sentiment de incredere reciproca in calitate de valori fudamentale.

□    Danemarca a luat permanent atitudine progresivă în ce privește conservarea mediului; în 1971, Danemarca a înființat un Minister al Mediului și a fost prima țară din lume care a adoptat o lege a mediului în 1973.

□    Istoric, Danemarca, la fel ca și vecinii săi scandinavi, a fost una dintre cele mai progresiste culturi din lume din punct de vedere social. Modestia, punctualitatea, dar mai presus de toate, egalitatea sunt aspecte importante ale stilului de viață danez.

Doresti sa stii mai multe despre invatamantul in Danemarca ?

Accesati pagina http://www.excel.md/education-in-denmark/?search=%2Feducation-in-denmark%2F, sau contactati un consilier academic EXCEL http://www.excel.md/contacts/

 

→ архив новостей


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.