Latest news

  • VIA OPEN HOUSE | Online

    VIA OPEN HOUSE | Online

    Cea mai mare universitate din Danemarca te invită la OPEN HOUSE! Când, unde, cum te înregistrezi pentru participare + alte detalii afli aici >>>>>

    24.12.2020
  • Application DEADLINE EXTENDED for Denmark

    Application DEADLINE EXTENDED for Denmark

    În legătură cu COVID-19, Ministerul Educației al Danemarcei a anunțat prelungirea sesiunii de admitere pentru toamna 2020 cu o săptămână. Noul termen-limită de aplicare: 22.03.2020. >>>>>

    29.04.2020
  • Locuri vacante de studiu in Danemarca din Februarie 2020

    Locuri vacante de studiu in Danemarca din Februarie 2020

    Afla pentru ce programe si la care universitati daneze inca mai poti aplica pentru semestrul cu incepere din Februarie 2020 ... >>>>>

    3.03.2020
  • Vino la VIA DAYS in Moldova!

    Vino la VIA DAYS in Moldova!

    Pe 6, 7 si 8 Februarie curent, aducem cea mai mare universitate de stiinte aplicative din Danemarca in Moldova! Afla ce evenimente ti-am pregatit si cum poti participa la ele >>>>>

    21.06.2018
  • Engineer you future: student2student event

    Engineer you future: student2student event

    Cristian Botezatu, student in anul 2 la cea mai prestigioasa universitate tehnica din Danemarca, vine pe 24 Ianuarie curent sa ne prezinte facultatea la care studiaza: General Engineering – unica de felul sau nu doar in Danemarca, dar si mult peste hotarele acesteia. >>>>>

    10.03.2018
toate știrile
18.01.2013

Новости образования/Știri Principale

Lideri in clasamentul «coruptiei»

Новости образования/Știri Principale

Cu o populatie cu peste 5.5 milioane de locuitori Danemarca a fost clasata de catre organizatia Transparency International (http://www.transparency.org/cpi2012/results) drept cea mai putin corupta tara din lume (Moldova ocupand locul 94 din 174 de tari evaluate). Greu de crezut, insa adevarat (doar daca Danezii nu au platit cumva spaga pentru locul 1) acest rezultat cu adevarat spectaculos se datoreaza succeselor remarcabile pe care le-a inregistrat tara la capitolul economie, social, mediu, justitie si nu in ultimul [primul] rand: educatie.

Conform unui studiu global Danemarca se afla in top 7 tari cu cel mai dezvoltat si de succes sistem de invatamant, depasind tari precum: Germania, Franta, SUA, Olanda si alte state dezvoltate. Un rol semnificativ in „liberalizarea” sistemului educational la jucat faptul ca limba engleza este cunoscuta si vorbita de aproximativ 80% de populatie, fapt ce faciliteaza adaptarea si integrarea studentilor internationali atat in mediul academic cat si in alte cercuri.

Ia-ta doar cateva motive pentru care studentii aleg Danemarca:

□    Cu o economie mixtă de piață și cu un stat asistențial mare, Danemarca are cel mai înalt nivel de egalitate a veniturilor, și al șaptelea cel mai mare venit mondial pe cap de locuitor.

□    Danemarca este un lider recunoscut in domeniul inovatiilor cu traditii academice bogate.

□    Universitatile daneze ofera oportunitati unice de studii la peste 500 de facultati cu predare in limba engleza.

□    Studiile universitare sunt gratuite pentru cetatenii UE (inclusiv Romania).

□    Danemarca este una dintre cele mai egalitare societati din lume, avand libertatea individuala, respect, toleranta, egalitatea, si un puternic sentiment de incredere reciproca in calitate de valori fudamentale.

□    Danemarca a luat permanent atitudine progresivă în ce privește conservarea mediului; în 1971, Danemarca a înființat un Minister al Mediului și a fost prima țară din lume care a adoptat o lege a mediului în 1973.

□    Istoric, Danemarca, la fel ca și vecinii săi scandinavi, a fost una dintre cele mai progresiste culturi din lume din punct de vedere social. Modestia, punctualitatea, dar mai presus de toate, egalitatea sunt aspecte importante ale stilului de viață danez.

Doresti sa stii mai multe despre invatamantul in Danemarca ?

Accesati pagina http://www.excel.md/education-in-denmark/?search=%2Feducation-in-denmark%2F, sau contactati un consilier academic EXCEL http://www.excel.md/contacts/

 

→ архив новостей


  • ETS

    ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

  • DAAD

    DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

  • Британский Совет

    Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

  • American Councils

    Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.