Latest news

  • VIA OPEN HOUSE | Online

    VIA OPEN HOUSE | Online

    Cea mai mare universitate din Danemarca te invită la OPEN HOUSE! Când, unde, cum te înregistrezi pentru participare + alte detalii afli aici >>>>>

    24.12.2020
  • Application DEADLINE EXTENDED for Denmark

    Application DEADLINE EXTENDED for Denmark

    În legătură cu COVID-19, Ministerul Educației al Danemarcei a anunțat prelungirea sesiunii de admitere pentru toamna 2020 cu o săptămână. Noul termen-limită de aplicare: 22.03.2020. >>>>>

    29.04.2020
  • Locuri vacante de studiu in Danemarca din Februarie 2020

    Locuri vacante de studiu in Danemarca din Februarie 2020

    Afla pentru ce programe si la care universitati daneze inca mai poti aplica pentru semestrul cu incepere din Februarie 2020 ... >>>>>

    3.03.2020
  • Vino la VIA DAYS in Moldova!

    Vino la VIA DAYS in Moldova!

    Pe 6, 7 si 8 Februarie curent, aducem cea mai mare universitate de stiinte aplicative din Danemarca in Moldova! Afla ce evenimente ti-am pregatit si cum poti participa la ele >>>>>

    21.06.2018
  • Engineer you future: student2student event

    Engineer you future: student2student event

    Cristian Botezatu, student in anul 2 la cea mai prestigioasa universitate tehnica din Danemarca, vine pe 24 Ianuarie curent sa ne prezinte facultatea la care studiaza: General Engineering – unica de felul sau nu doar in Danemarca, dar si mult peste hotarele acesteia. >>>>>

    10.03.2018
toate știrile
12.06.2014

Новости образования/Știri Principale

Continua inscrierea la Scoala de Vara la VIA University in Danemarca!

Новости образования/Știri Principale
Fie ca esti absolvent al unui liceu sau deja student la facultate, sigur te-ai intrebat vre-o data: cum e sa fii student la o facultate in strainatate? Daca ai 18 ani si ai un nivel intermediar de cunoastere a limbii engleze, te invitam la una dintre cele doua scoli de vara organizate in Danemarca intre 7-25 iulie si 28 iulie-15 august 2014
 
Despre ce e vorba ?
Una dintre cele mai bune universitati tehnice si de management din Danemarca – VIA University, te invita sa petreci 3 saptamani in cadrul scolilor de vara in Danemarca.
 
De ce sa particip ?
Ve-i frecventa ateliere tematice si lectii universitare pentru care poti obtine credite de studii transferabile; te ve-i familiariza cu sistemul universitar din Danemarca, ve-i obtine noi cunostinte in variate domenii si alege viitoarea facultate ; ve-i avea parte de o vacanta distractiva si educativa plina cu provocari si lucruri amuzante, prieteni noi si muuulta conversatie in limba engleza!
 
Cine poate participa ?
Programul este adresat in special elevilor absolventi ai liceelor si studentilor cu varsta minima de 18 ani.
 
Ce voi studia ?
Participantii se pot inscrie la una din scolile de vara specializate pe urmatoarele domenii :
 
·         Languages & Personal Development
 
·         Business & Marketing
 
·         IT, Programming & Multimedia
 
·         Engineering, Finance & Management 
 
Date si durata vacantelor
Te poti inscrie la una dintre cele doua tabere :
 
7 iulie pana la 25 iulie 2014 sau
28 iulie pana la 15 august 2014
 
Taxe de participare*
Participanti din statele membre UE (inclusiv Romania si Bulgaria) – 100 EUR
Participanti din restul statelor (non-EU) – 600 EUR
 
Taxe de cazare*
Pentru toate categoriile de partcipanti - 100EUR/saptamana
* - Taxele nu includ mesele si alte cheltuieli de transport local sau international
 
Unde voi fi cazat ?
Participantii vor fi cazati in caminul universitatii VIA
Conditii de cazare https://www.facebook.com/media/set/?set=a.427966187229857.117814.119213851438427&type=3
 
Regim de VIZE pentru cetatenii RM
Urmare deciziei recente de liberalizare a regimului de vize, cetatenii RM se pot deplasa fara vize de calatorie in Danemarca. Detalii pe pagina http://www.viza.md/node/22827
 
 
Care este termenul limita de inscriere ?
Ultimul termen oficial de inscriere este 1 iulie 2014 insa candidatii doritori sunt sfatuiti insistent sa aplice cat mai devreme pentru a rezerva un loc garantat. EXCEL nu garanteaza disponibilitatea locurilor pana la expirarea termenului de inscriere.
 
Ai intrebari sau doresti sa aplici ?
Contacteaza un consilier EXCEL la adresa de e-mail : summer@excel.md sau viziteaza-ne la biroul nostru
 
Stiai ca…
 
….inca mai poti depune un dosar de admitere la o facultate in Danemarca fara examenul TOEFL ?
 
Afla mai multe
 
VIA University College School of Technology and Business –rezultatul fuziunii dintre 5 colegii din Danemarca, care ofera studii preuniversitare. Datorita acestei fuziuni, VIA University College a devenit cel mai mare colegiu universitar din Danemarca, avand 18 000 de studenti, 2 000 dintre ei fiind studenti internationali din peste 50 de tari.
 
VIA University detine 8 campusuri localizate in orasele: Holstebro, Viborg, Randers, Silkeborg, iar cel principal in Aarhus. De asemenea studentilor le sunt oferite 45 de facultati predate in limba engleza in domeniile : Animation and Storytelling, Construction and Technology, Health, Business and Logistics, Design, Social Work and Social Education, Engineering, Teacher Education. Mai multe informatii despre universitate puteti afla aici.
 
Danemarca este tara cea mai sudica a Scandinaviei. Datorita podurilor si multiplelor legaturi maritime, tara a devenit nodul transporturilor dintre Europa Centrala si de Nord. Danezii, plini de incredere in fortele lor, sunt legati strans de Europa, dar raman eminamente scandinavi.
 
De ce studentii aleg Danemarca?
 
   ·        Cu o economie mixta de piata si cu un stat asistential mare, Danemarca are cel mai înalt nivel de egalitate a veniturilor, si al saptelea cel mai mare venit mondial pe cap de locuitor.
 ·         Danemarca este un lider recunoscut in domeniul inovatiilor cu traditii academice bogate.
 ·         Universitatile daneze ofera oportunitati unice de studii la peste 500 de facultati cu predare in limba engleza.
 ·         Studiile universitare sunt gratuite pentru cetatenii UE (inclusiv Romania).
 ·         Danemarca este una dintre cele mai egalitare societati din lume, avand libertatea individuala, respect, toleranta, egalitatea, si un puternic sentiment de incredere reciproca in calitate de valori fudamentale.
 ·         Danemarca a luat permanent atitudine progresiva în ce priveste conservarea mediului; în 1971, Danemarca a înfiintat un Minister al Mediului si a fost prima tara din lume care a adoptat o lege a mediului în 1973.
 ·         Istoric, Danemarca, la fel ca si vecinii sai scandinavi, a fost una dintre cele mai progresiste culturi din lume din punct de vedere social. Modestia, punctualitatea, dar mai presus de toate, egalitatea sunt aspecte importante ale stilului de viata danez.
 
Daca consideri ca Danemarca este tara visurilor tale, si te-ai indispus din cauza ca nu ai reusit sa depui actele la VIA University College School of Technology and, nu ezita sa o faci acum!
 
Vezi profilul detaliat al Uiversitatii VIA si in limba Rusa urmand acest link
 

→ архив новостей


  • ETS

    ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

  • DAAD

    DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

  • Британский Совет

    Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

  • American Councils

    Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.