Latest news

toate știrile
27.01.2012

Новости образования/Știri Principale

Inginerie Aerospatiala: Aviatia Creeaza Senzatia!

Новости образования/Știri Principale

Dragi elevi, sunteţi la vârsta la care va trebui să faceţi probail cea mai complicata alegere in viata. Ştim că este foarte greu si de aceea ne permitem să vă sugeram un drum în viaţă. Este drumul pe care visele devin realitate, iar realitatea creează vise.

A fi un inginer, în domeniul aerospaţial, nu este doar o meserie ci, mai mult, o artă inginerească. Inginerii aerospatiali se mândresc cu faptul că nu sunt doar posesorii unor diplome sau ale unor titluri, ci sunt visătorii care iubesc ingineria, adevărați filoingineri. Este suficient să priviţi în jur şi veţi vedea că tot ceea ce există are amprenta acestui domeniu pe care, cu respect, îl numim aerospaţial.


Industria de aviaţie este un vârf de lance în tot ceea ce înseamnă inginerie. În acest domeniu de vârf se investesc sume uriaşe, se obţin, uneori cu sacrificii, rezultate deosebite care, apoi, se aplică în toată industria orizontală. Priviţi o pasăre, priviţi un avion, cea mai simplă pasăre, şi veţi constata că esenţa lor este aceeaşi, zborul, aşa cum afirma marele sculptor şi filozof român Constantin Brâncuşi. Printre studenţi circulă un aforism, pe care, doar ca ingineri sau piloţi, îl puteţi trăi. El ne transmite un mesaj de suflet, faptul că „Aviaţia creează senzaţia”. Vreţi să trăiţi cu adevărat aceste senzaţii, alegeţi-vă acest drum în viată şi nu veţi avea nicio dezamăgire căci aceasta este unica şi sublima cale a celor inteligenţi, încrezători, puternici şi curajoşi.

CE ESTE INGINERIA AEROSPATIALA?

Ingineria aerospaţială este ramura ingineriei care se ocupă cu proiectarea, construcţia şi ştiinţa aeronavelor şi a navelor spaţiale. Ea include două mari secţiuni, ingineria aeronautică şi ingineria astronautică. Prima are în vedere navele care zboară în atmosfera Pământului, iat cea de a doua se ocupă de navele care trec dincolo de atmosfera Pământului.

Navele de zbor moderne trebuie să suporte condiţii severe precum diferenţe de presiune atmosferică şi de temperatură, cu sarcini structurale aplicate componentelor vehiculului. În consecinţă, la construirea acestora contribuie mai multe tehnologii, printre care aerodinamica, avionica, ştiinţa materialelor, propulsia, etc. Aceste tehnologii sunt cunoscute sub denumirea colectivă de ingineria aerospaţială. Datorită complexităţii domeniului, în ingineria spaţială se lucrează în echipe de ingineri, fiecare din ei specializaţi într-un anumit domeniu. Dezvoltarea şi fabricarea vehiculelor de zbor este este foarte complexă şi necesită un balans atent şi un compromis între abilităţi, proiectare, tehnologii disponibile, şi cost.

 

CE CURSURI SE OFERA?

Diploma in Aeronautical Engineering - este un curs pre-universitar aplicativ pe durata unui a doi ani academici ce are ca scop formarea abilitatilor si deprinderilor practice si teoretice necesare pentru urmarea unui curs universitar in Inginerie Aerospatiala sau alte facultati relevante. Cursul ofera o introducere intr-un numar vast de disciplini relevante si e compus din urmatoarele module:- Mecanica aviatica si pricipii de aplicare

- Matematica pentru tehnicieni
- Practici de intretinere si deservire a navelor zburatoare
- Modelarea vaselor zburatoare, teorii si principii
- Teoria zborurilor
- Principii de electronica si electrica pe vase
- Proiect de curs – Aerospace
- Sisteme de propulsie
- Motoare aviatice
- Sisteme hidraulice a vaselor
- Aerodinamica vaselor
- Avionica

CUI ESTE ADRESAT CURSUL?

Programul este adresat in primul rand liceenilor cu min 10-11 clase absolvite din licee de invatamant general sau special tehnic si planifica o cariera in domeniul engineriei aerospatiale sau aviatiei in general. Varsta minima a candidatilor 16 ani. Candidatii urmeaza sa posede un nivel mediu de Engleza confirmat cu un certificat IELTS sau TOEFL.

 

PERSPECTIVE

Diploma in Aeronautical Engineering - permite admiterea in an 1 sau chiar an 2 direct la facultati de enginerie aeronautica si aviatie (civila sau militara) in Marea Britanie precum si alte tari.

 

UNDE SE STUDIAZA?

Cursul se ofera in Engleza la unul dintre cele mai mari colegii de stat specializate - Newcastle College din Newcastle, Marea Britanie incepand cu Septembrie 2012.

 

Pentru consultatii si depunerea dosarelor de admitere va rugam sa contatati cu echipa EXCEL la tel 224059 sau e-mail: office@excel.md

Pentru informatii detaliate despre Newcastle College vizitati pagina http://www.ncl-coll.ac.uk/Default.aspx

 

 

→ архив новостей


  • ETS

    ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

  • DAAD

    DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

  • Британский Совет

    Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

  • American Councils

    Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.