Latest news

 • Sesiuni INFO cu Brockenhurst College la Chișinău

  Sesiuni INFO cu Brockenhurst College la Chișinău

  Îți dorești să fii elev în unul dintre cele mai bune licee publice din Regatul Unit? Membrii secției de admitere a școlii vor susține sesiuni de informare cu părinți și elevi la Chișinău în zilele de 18, 19 și 20 Februarie. Detalii + formular de înregistrare >>>>>

  15.02.2019
 • UK Education Day in Moldova

  UK Education Day in Moldova

  Participa la eveniment si afla din prima sursa tot ce trebuie sa stii despre studii universitare in UK! Pe langa informatii utile, vei mai putea participa la lectii publice sau face un test de orientare profesionala. Cariera ta incepe aici! >>>>>

  25.01.2019
 • CREATIVE THINKING: seminar interactiv

  CREATIVE THINKING: seminar interactiv

  Cum sa generezi rapid si eficient idei creative? Iti spune John Ingledew, lector universitar din UK si autor de carte, in cadrul unui seminar interactiv pe 3 Martie curent, la centrul Tekwill (Chisinau, str. Studentilor 9/11). >>>>>

  9.10.2018
 • Admitere la facultate in UK fara Diploma de Bacalaureat

  Admitere la facultate in UK fara Diploma de Bacalaureat

  Incepand cu 2016, elevii care au finalizat 11 clase de liceu, pot fi inmatriculati la unul din programele de licenta cu an compensatoriu integrat, oferite de 3 universitati britanice de top. Afla detalii... >>>>>

  5.11.2017
 • UCAS EXTRA 2017 – a 2-a runda de admitere la facultate in UK

  UCAS EXTRA 2017 – a 2-a runda de admitere la facultate in UK

  A fost anuntata a doua runda de admitere in ciclul Licenta la universitatile din Marea Britanie. Afla la ce facultati mai poti aplica si care sunt termenele-limita de admitere >>>>>

  4.10.2017
toate știrile
04.11.2015

Новости образования/Știri Principale

University of Gloucestershire, UK, visit to Moldova!

Новости образования/Știri Principale

 

Deseori se intampla ca studentii, chiar si cei mai buni, sa nu acumuleze suficient scor la un examen sau sa pregateasca necorespunzator o tema, nu pentru ca ar fi studiat insuficient, ci pentru ca nu cunosteau din start “regulile jocului”, adica ceea ce ei trebuie, de fapt, sa faca si cum sa indelineasca cu brio sarcinile primite. Este vorba aici despre asa-numitele “study skills”, adica anumitele abilitati sau, altfel spus, tehnici de invatare, in general, si de pregatire pentru un examen sau un discurs, in particular. Celor care nu poseda asemenea abilitati, in majoritatea cazurilor, le este foarte greu sa atinga si apoi sa mentina un nivel inalt de reusita academica. Le este dificil mai ales studentilor care merg sa-si faca studiile peste hotare si sunt nevoiti acolo sa se adapteze la un nou sistem de invatamant, o alta limba decat cea materna, un alt mediu de studii.

Cu o prezentare (in limba engleza) care sa lamureasca lucrurile la acest subiect vine oasptele nostru din UK, dl. Piers Walls, Academic Director la INTO University of Gloucestershire. Special pentru elevii claselor a 11-a si a 12-a, precum si pentru studentii care intentioneaza sa mearga la studii in Marea Britanie, dl. Walls va vorbi despre “Study skills for studying at a UK university”. Veti avea posibilitatea sa-l ascultati pe dl. Walls luni, 9 Noiembrie, prima parte a zilei, in liceele Svetoci si Prometeu-Prim si in a doua parte a zilei, la 15:30, la sediul EXCEL. Marti, 10 Noiembrie, va vizita liceele Litterarum si Socrate. In aceeasi zi, la ora 16:00, la sediul META, dl. Walls se va intalni cu mai multi profesori de engleza la seminarul “Teaching English for Academic Purposes”.

Putem din start sa va asiguram ca prezentarile vor fi foarte interesante si, mai ales, utile, luand in consideratie experienta exceptionala in domeniul academic a dl. Piers Walls, care de 31 de ani preda engleza ca limba straina, de 24 de ani este un teacher trainer, de 22 – lucreaza la University of Glouchestershire, de 15 ani este trainer of teacher trainers, tot de 15 – Academic Manager, 5 ani i-a petrecut peste hotarele UK si deja de 2,5 ani este Academic Director la University of Glouchestershire. Vine pentru prima data in Moldova si este foarte entuziasmat si nerabdator sa se intalneasca cu elevii si studentii moldoveni.

(!) Pentru prezentarea de la sediul EXCEL din 9 Noiembrie, ora 15:30, va puteti inregistra aici.

Va atentionam ca numarul de locuri este limitat la maximum 35 si, daca sunteti siguri ca veti participa la prezentare in cadrul liceului unde invatati, va rugam sa cedati locul celor care nu vor avea asemenea posibilitate. Acces in sala vor avea doar cei care au completat in prealabil formularul de inregistrare.

 

Pentru orice alte intrebari sau precizari nu ezitati sa ne contactati la nr. de telefon 022224059, la adresa de e-mail info@excel.md sau sa ne scrieti pe profilul nostru de facebook.

→ архив новостей


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.