Latest news

 • Sesiuni INFO cu Brockenhurst College la Chișinău

  Sesiuni INFO cu Brockenhurst College la Chișinău

  Îți dorești să fii elev în unul dintre cele mai bune licee publice din Regatul Unit? Membrii secției de admitere a școlii vor susține sesiuni de informare cu părinți și elevi la Chișinău în zilele de 18, 19 și 20 Februarie. Detalii + formular de înregistrare >>>>>

  15.02.2019
 • UK Education Day in Moldova

  UK Education Day in Moldova

  Participa la eveniment si afla din prima sursa tot ce trebuie sa stii despre studii universitare in UK! Pe langa informatii utile, vei mai putea participa la lectii publice sau face un test de orientare profesionala. Cariera ta incepe aici! >>>>>

  25.01.2019
 • CREATIVE THINKING: seminar interactiv

  CREATIVE THINKING: seminar interactiv

  Cum sa generezi rapid si eficient idei creative? Iti spune John Ingledew, lector universitar din UK si autor de carte, in cadrul unui seminar interactiv pe 3 Martie curent, la centrul Tekwill (Chisinau, str. Studentilor 9/11). >>>>>

  9.10.2018
 • Admitere la facultate in UK fara Diploma de Bacalaureat

  Admitere la facultate in UK fara Diploma de Bacalaureat

  Incepand cu 2016, elevii care au finalizat 11 clase de liceu, pot fi inmatriculati la unul din programele de licenta cu an compensatoriu integrat, oferite de 3 universitati britanice de top. Afla detalii... >>>>>

  5.11.2017
 • UCAS EXTRA 2017 – a 2-a runda de admitere la facultate in UK

  UCAS EXTRA 2017 – a 2-a runda de admitere la facultate in UK

  A fost anuntata a doua runda de admitere in ciclul Licenta la universitatile din Marea Britanie. Afla la ce facultati mai poti aplica si care sunt termenele-limita de admitere >>>>>

  4.10.2017
toate știrile
25.04.2013

Новости образования/Știri Principale

Doua cele mai mari universitati din Tara Galilor fuzioneaza!

Новости образования/Știri Principale

In urma semnarii un acord formal de fuziune, in aprilie curent, Universitatile Wales (Newport) si Glamorgan au format o noua mega-universitate in Marea Britanie si cel mai mare centru de studii si cercetari universitare din Wales. Noua universitate poarta numele de University of South Wales si insumeaza 33`584 de studenti, din care 4`516 sunt studenti veniti din strainatate.

Ambele universitati au o reputatie excelenta in tara si peste hotare si traditii academice bogate ce dateaza de mai bine 100 de ani in urma. Noua universitate are 5 campusuri/siteuri distincte :

Treforest
Situat la numai 20 min distanta de Cardif, capitala Tarii Galilor si cel mai mare oras din regiune, este totodata si patria primei scolii de terapie manuala. Campusul are o reputatie deosebita pentru studierea ingineriei, dreptului, literaturii, artelor, businessului s.a

The Glyntaff campus
Aflandu-se in imediata vecinatate de Treforest, acest campus a fost transformat, printr-o investitie de peste £12ml, intr-un centru academic de talie internationala cu facilitati de studii de ultima ora pentru studierea medicinei si sportului. Modernizarea recenta de asemenea a permis deschiderea unui centru de simulare clinica pentru pregatirea specialistilor in domeniul ingrijirii medicale, precum si a unui laborator cu dotari de ultima generatie pentru criminalistica si investigatii medico-legale. Campusul este renumit prin proiectele de parteneriat si cooperare cu institutiile statului in domeniul sanatatii, securitatii, educatiei, administratiei publice; tot aici este localizat si renumitul Faulkes Telescope Project.

The Cardiff Campus
Situat in inima orasului, Campusul din Cardiff, fiind numit si Cladirea Atrium, este cel mai inovativ si creativ campus datorita cursurilor de film, radio si televiziune, tehnologia muzicala, animatie, design, drama, cultura si societate. Este dotat cu toate facilitatile moderne necesare, sala de cinema, studiouri de design, fotografie si jurnalism.

The Caerleon Campus, Newport
Fiind unul dintre cele mai linistite dar distractive locuri pentru studii, Caerleon Campus este mereu in miscare, organizind diferite evenimente sociale atat pentru studentii sai, cat si pentru cei din celelalte campusuri. Aici se situeaza departamentul de fotografie, care recent si-a sarbatorit aniversarea de 100 de ani. Pe langa aceasta, campusul uimeste prin cursurile din absolut diferite domenii : education and teaching training, stiinta sociala, sport and health, humanities, civil engineering, photographt and foundation art.

City Campus, Newport
O cladire moderna, plina de studiouri si clase de predare, situata chiar pe malul raului Usk. Aflandu-se in centrul orasului, campusul este un spatiu vibrant, creativ si modern. Aici, studentii isi pot face studiile in cele mai bune conditii in domeniile : film and screen media, performance and music, design and fashion, engineering, computing and business.

Admiterea 2013
Stirea cea mai importanta insa consta in faptul ca Univerity of South Wales inca mai accepta cereri de admitere, in limita locurilor vacante, pentru acest an de studii atat pentru cilcul de licenta cat si cel de masterat.

Lista facultatilor poate fi consultata pe pagina de site a universitatii http://www.southwales.ac.uk/ si daca programul care te intereseaza se regaseste printre cele enumarate, tot ce trebuie sa faci este sa depui o cerere initiala de admitere la biroul EXCEL in cel mai scurt timp posibil pentru ca termenul oficial de admitere a fost pana in 15 ianuarie 2013.

Pentru alte intrebari si clarificari ce tin de aceasta stire sau sesiunea de admitere la studii in strainatate 2013, nu ezita sa contactezi unul din consilierii educationali EXCEL la nr de telefon (022) 224059 sau adresa de e-mail: office@excel.md

 

→ архив новостей


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.