UK

Liverpool College

School/College

Liverpool College Liverpool College Liverpool College Liverpool College Liverpool College Liverpool College Liverpool College

 • RO
 • RU

Liverpool College este o scoala-internat privata, amplasata la doar cativa kilometri de centrul orasului Liverpool (825.000 locuitori), din nord-vestul Angliei, devenit cunoscut la nivel international gratie trupei muzicale The Beatles si a echipei de fotball cu acelasi nume. Campusul scolar ocupa o suprafata de 26 ha, intr-o frumoasa zona impadurita, in imediata vecinatate a unui parc renumit din sudul orasului, care este obiectiv natural protejat.

In conditiile atmosferei destinse si linistite din campus, la scoala se pune accentul pe nevoile individuale ale elevilor, acestia avand oportunitatea de a-si valorifica la maxim potentialul. Inca de la infiintarea sa in 1840 si pana prezent, colegiul se bucura constant de realizarile remarcabile ale elevilor sai. In procesul de invatare sunt utilizate cele mai eficiente practici educationale, fapt ce transforma Liverpool College intr-una dintre cele mai prospere si prestigioase scoli din regiune.
Cladirile scolii sunt construite in stil victorian tipic si dispun de sali de clasa moderne, studiou de arta, biblioteca, teren cu gazon artificial, sala de informatica, laboratoare de stiinta, sala de muzica, pista de atletism, terenuri de tenis, cricket, sala de gimnastica, sala de fitness, studiouri de design, dansuri, teatru etc. Liverpool College colaboreaza foarte strans cu University of Liverpool, fapt ce reprezinta un avantaj incontestabil pentru absolventii care doresc sa-si continue studiile la aceasta universitate, oferindu-le in acelasi timp si acces nelimitat la resursele stiintifice si facilitatile din campusul universitar.


Programe de studiu

GCSE (14-16 ani)

Pregatirea de doi ani in cadrul acestui program presupune studierea a 8 sau 9 discipline academice si ore suplimentare de limba engleza. Se ofera pentru alegere: limba si literatura engleza, matematica, statistica, biologie, fizica, chimie, franceza, spaniola, arta, design, muzica, tehnologii muzicale, arta teatrala, istorie, geografie, stiinte religioase, educatie fizica si tehnologii informationale.


Pre-A-level (16 ani)

Acest program cu durata de un an pregateste elevii internationali sa-si inceapa mai usor studiile in programul Sixth Form (sau asa-numitul A-levels). Este adaptat la nevoile individuale ale fiecarui elev si, pe langa o pregatire intensiva la limba engleza, se ofera si o familiarizare cu disciplinele academice, care se vor studia in urmatorul nivel de studiu.


A-levels (16-18 ani)

La acest nivel, cei mai multi elevi aleg patru discipline de studiu in primul an, la care vor sustine examene in iunie si rezultatele carora vor reprezinta 50% din nota finala. Programul fiecarei discipline include doua module, care sunt evaluate la examen. Daca nota finala nu este satisfacatoare, elevii au posibilitatea sa resustina testul. In al doilea an se continua cu trei discipline, la care ulterior se sustin examene finale. Se ofera si diverse materii optionale precum arta si design, biologie, stiinte in afaceri, chimie, arta teatrala, design si tehnologii, economie, limba si literatura engleza, franceza, matematica, matematica superioara, geografie, istorie, muzica si tehnologii muzicale, spaniola, educatie fizica.

AQA Baccalaureate este o calificare suplimentara, care ofera o pregatire mai vasta decat A-levels si formeaza aptitudini noi prin elaborarea de proiecte pe o tema aleasa, participarea activa la diferite activitati extrascolare, actiuni de caritate, sporturi cu aplicare militara etc. Aceasta calificare ofera puncte suplimentare care faciliteaza admiterea la universitate si incurajeaza dezvoltarea unor calitati personale importante, cum ar fi independenta, initiativa, capacitatea de a lua decizii, determinarea si lucrul eficient in echipa.


Conditii minime de admitere

Colegiul solicita de la candidati o medie inalta la materiile care se vor studia in A-levels sau la cele care se vor studia la nivel superior in programul IB. Este necesara si o foaie matricola cu notele din ultimii doi ani.


Taxe de studiu

Taxa anuala pentru elevi cu cetatenie non-UE este 29.000£ (include si cazarea). Pentru elevi cu cetatenie UE se aplica reduceri de 50% din taxa anuala. Marimea taxelor se poate modifica de la an la an.


Cazare

Colegiul dispune de doua camine pentru fete si baieti cu varstele cuprinse intre 16 si 19 ani. Fetele sunt cazate in Lightbody Hall, care ofera camere individuale confortabile, complet mobilate si dotate cu telefon si internet. Baile si bucatariile sunt comune. Baietii locuiesc in camere individuale in Robertson Hall.


Activitati extrascolare

Pe langa orele de studiu, se practica numeroase sporturi, printre care rugby, fotbal, cricket, hockey, netball si sporturi de echipa precum baschet, volley, badminton, tenis si sala de gimnastica multifunctionala. Antrenamentele sunt tinute de instructori profesionisti. Colegiul are trupa de teatru, ansambluri muzicale si orchestre, care sustin concerte in mod regulat. Se organizeaza excursii educative in Rusia, Peru, Canada, Noua Zeelanda, Franta si Italia.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.