Denmark

Study in Denmark • RO
 • RU

Supranumit si Patria Vikingilor, Regatul Danemarcei are un trecut glorios, influentat de dominatia monarhiei daneze in Scandinavia, nordul Europei si Marea Britanie, prin comert si numeroase conflicte militare. Istoric, Danemarca, la fel ca si vecinii sai scandinavi, a fost una dintre cele mai progresiste culturi din lume din punct de vedere social. Modestia, punctualitatea, dar, mai presus de toate, egalitatea, sunt aspecte importante ale stilului de viata danez.

Danemarca secolului XXI este un stat al bunastarii, cu cele mai mari salarii medii pe economie din lume, sistem modern de sanatate publica si educatie gratuit, societate egalitara si coruptie non-existenta. Este lesne de inteles de ce Danemarca ocupa constant pozitii de frunte in clasamentul "celor mai fericite natiuni" ale lumii in ultimile decenii.

Realizarile excelente ale acestei mici natiuni pot fi, intai de toate, atribuite investiilor masive in sistemul de invatamant si instruire continua a fortei de munca. Modelul Scandinav de educatie este unul dintre cele mai inovative in lume si este puternic axat pe dezvoltarea de competente practice si solutii pentru lumea reala.

Danemarca are o lunga traditie in domeniul stiintelor, avansate de contributiile cercetatorilor precum Niels Bohr (premiul Nobel pentru fizica) si Tycho Brahe in chimie, fizica si astronomie. Danezii au adus multimple inovatii in tehnologie, iar companiile daneze s-au impus in industria siderurgica, proiectarea celor mai mari si mai eficiente vase de containere (Maersk, clasa E) din lume, a motoarelor MAN Diesel si turbinelor de vant. Inginerii danezi sunt lideri mondiali la producerea de echipamente pentru ingrijirea diabetului si a produselor medicale, iar compania de bioinginerie daneza Novozymes este cel mai mare producator la scara globala de enzime pentru bioetanol. Danemarca gazduieste si Medicon Valley – cel mai modern hub de cercetare si dezvoltare a stiintelor medicale din UE.


De ce Danemarca?

Programe de studiu accesibile in Danemarca


Scoala in Danemarca

Studii de Licenta

Studii de Master si Doctorat


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare

 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.