UK

Huddersfield University

University

Huddersfield University Huddersfield University Huddersfield University Huddersfield University Huddersfield University Huddersfield University Huddersfield University Huddersfield University Huddersfield University Huddersfield University Huddersfield University Huddersfield University Huddersfield University Huddersfield University Huddersfield University Huddersfield University

 • RO
 • RU

Huddersfield este situat in comitatul West Yorkshire – o frumoasa regiune a Regatului Unit, intre orasele Leeds si Manchester, la o distanta de 3.5 ore de Londra si mai putin de 1 ora de mers cu masina de Liverpool, York, Sheffield si Birmingham. Populatia acestuia numara aproximativ 115.000 de oameni si este un orasel sigur, cu locuri frumoase si cheltuieli de intretinere accesibile. Campusul universitar este situat in apropiere de centrul orasului si gara.

University of Huddersfield a fost fondata in 1841 ca un colegiu tehnic si abea in 1992 a obtinut statut de "universitate". Pe parcursul celor mai bine de 175 ani de existenta, universitatea a obtinut rezultate remarcabile, adunand numeroase premii si distinctii, printre care si Queen Award for Enterprise 2013,The Entrepreneurial University of the Year si Best University Work Place 2014. Conform QS World University Rankings, a fost premiata cu 4 stele la categoriile internationalizare, facilitati, acces si predare. In 2015 a fost distinsa cu una dintre cele mai prestigioase premii din Marea Britanie – Queen Anniversary Prize.

Huddersfield este universitatea Nr.1 din Anglia conform numarului de profesori calificati (HEFCE, Dec 2016), iar in Iunie 2017, a fost premiata cu aur de catre Teaching Excellence Framework (TEF).
Perspectivele de cariera si de cazare excelente + preturile relativ mici, comparatic cu cele din alte orase, atrag studenti nu doar din Marea Britanie, ci si din alte peste 130 de tari ale lumii. Universitatea numara mai mult de 23.000 de studenti, dintre care aproximativ 3.000 sunt internationali. Datorita calitatii inalte de instruire, 94,6% dintre elevi obtin un loc de munca deja in primele sase luni dupa absolvire.
Universitatea lucreaza in stransa colaborare cu mai mult de 2.000 de reprezentanti ai lumii afaceriste, fapt ce asigura asigura desfasurarea stagiilor de practica a cel putin 2.000 de studenti anual. Mai mult decat atat, universitatea este renumita si pentru crearea conditiilor pentru studentii care-si doresc sa inceapa propria afacere. State of the art 3M Buckley Innovation Centre este locul unde studentii se pot intalni si discuta idei, unde acestia creeaza planuri de afaceri si se intalnesc cu reprezentantii mediului afacerist, etc.


Avantaje academice

‒ Este recunoscuta ca fiind cea mai buna universitate din afara Londrei

‒ Este una din universitatile cu cea mai inalta rata de satisfactie din nordul Angliei (inclusiv Manchester), dupa parerea studentilor

‒ Este printre primele 10 universitati la nivel de profesionalism a cadrelor didactice si calitatea de predare (conform The Student Experience Survey, 2008)

‒ Predarea de inalta calitate de la Universitatea din Huddersfield pune accent pe ocuparea fortei de munca dupa absolvire

‒ Se claseaza printre primele 10 universitati din Marea Britanie care ofera programul Sandwich Year (an de stagiu platit in strainatate)

‒ Intretine legaturi de colaborare cun intreprinderi de talie international (Microsoft, Ferrari, BMW, Intel s.a.)

‒ Fiecare facultate dispune de un birou, unde studentilor li se ofera asistenta in gasirea unui loc de munca pentru perioada studiilor.

‒ Administratia locala investeste substantial in proiectul «Business Mine» – centru de cercetare, amplasat in campusul universitar, care ii ajuta pe absolventi sa-si dezvolte ideile de afaceri. In prezent, 40 de absolventi ai universitatii din Huddersfield impreuna cu alti studenti lucreaza la dezvoltarea propriilor afaceri.

‒ absolventii programelor de master au un salariu cu aproximativ 8000 GBP anual mai mult decat angajatii cu un salariu mediu.

‒ Au fost investite 200.000 de lire in dezvoltarea companiei comerciale din campusul universitar, care se ocupa de crearea jocurilor de calculator Microsoft.

‒ Toti studentii interesati au posibilitatea sa faca stagiere in timpul studiilor.


Infrastructura campusului universitar

‒ Biblioteca 24/24

‒ Wi-Fi gratuit pe intreg teritoriul campusului

‒ Laborator de inginerie, dotat cu tehnica de ultima generatie

‒ 80 milioane de lire sterline investite in ultimii 10 ani in dezvoltarea oraselului universitar

‒ Centru de arta creativa in care au fost investite mai mult de 14 mln de lire sterline, cu studio-uri de design grafic, digital media, moda, arta, design si arhitectura.

‒ Student Central – inaugurat in 2014, unde studentii pot sa comunice si sa se pregateasca pentru ore, sa manance in una din cafenele, sa se consulte cu specialistii de la Career and Employability service, Students Union sau sa faca sport.


Facultati si domenii de studiu

Pe teritoriul universitatii din Huddersfield se afla 7 scoli si departamente academice, care ofera mai mult de 250 de programe academice universitare si mai bine de 60 de programe post-universitare.

Applied Sciences

Art, Design and Architecture

The Business School

Computing and Engineering

Education and Professional Development

Human and Health Sciences

Music, Humanities and Media


Programe de studiu

Undergraduate programs – programe universitare cu durata de 3-4 ani, cu frecventa de zi sau frecventa redusa.

Postgraduate degrees – programe postuniversitare cu durata de 1-2 ani.

International Foundation programs – programe pre-universitare de pregatire pentru studenti internationali, in cadrul carora acestia isi perfectioneaza cunostintele de limba engleza si obtin abilitatile necesare pentru studiu intr-un nou sistem de invatamant. Dupa finalizarea acestor programe, studentii pot aplica pentru un program universitar de Business, Hospitality, Law, Management, Marketing, Social Studies and Transport and Logistics, Creative Arts, Computing, Engineering and Science.

International Diploma – program cu durata de un an, echivalent cu anul I de facultate, care permite studentilor sa fie acceptati direct in anul doi in Universitatea Huddersfield.

Distance learning programs – programe de studiu la distanta.


Conditii minime de admitere

‒ Diploma de Bacalaureat

‒ Certificat de confirmare a nivelului de cunoastere a limbii engleze: IELTS 6.0-7.0 sau TOEFL TOEFL 80-100.

Unele facultati pot solicita suplimentar trecerea unui interviu, sustinerea unui test sau prezentarea unui portfoliu.

Documentele pot fi depuse in perioada 1 septembrie – 20 decembrie in oficiul Excel, pentru formarea unui pachet complet de documente si depunerea ulterioara a acestuia prin sistemul UCAS pana la data de 15 ianuarie.


Taxe de studiu

Taxele de sstudiu variaza in dependenta de tipul si durata programului, precum si de cetatenia pe care o detine studentul.

Astfel, studentii internationali (non-EU) vor achita in mediu 13.000-14.000£/an pentru un program universitar, iar pentru un an de stagiere (Work Placement Year) – 1.500£.

Pentru studentii britanici si europeni, taxa de scolarizare este in marime de 9.250£/an. De asemenea, studentii europeni au posibilitatea sa aplice pentru un imprumut guvernamental care sa le acopere total sau partial taxele de studiu.


Cazare

Universitatea coopereaza cu DIGS Student, o organizatie specializata in furnizarea locuintelor pentru studenti. DIGS Student ofera camere in resedintele Storthes Hall Park Student Village si Ashenhurst Student Houses pentru mai bine de 1.500 de studenti in anul I.

In camine studentii au la dispozitie camere pentru 1-2 persoane, la un pret accesibil de numai 85£/saptamana. Toate camerele sunt complet mobilate, au conexiune la internet si baie privata. Bucataria este comuna 5-6 camere si complet echipata. Toate resedintele sunt situate in imediata vecinatate de blocurile de studiu.


Viata studenteasca

Pe teritoriul universitatii activeaza Uniunea Studentilor, care consta din aproximativ 90 de comunitati si cluburi sportive. Aceasta organizeaza diverse proiecte de voluntariat, oferind ajutor studentilor in rezolvarea problemelor ce apar pe parcursul studiilor. O alta organizatie care ofera asistenta studentilor la clarificarea diverselor intrebari este Advice Centre.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.