UK

Brunel University

University

Brunel University Brunel University Brunel University Brunel University Brunel University Brunel University Brunel University Brunel University Brunel University Brunel University Brunel University Brunel University Brunel University Brunel University

 • RO
 • RU

Brunel University a fost fondat in 1966 si numita in cinstea renumitului inginer si constructor de poduri din epoca victoriana Isambard K. Brunel. Este una din putinele universitati londoneze reuneste in acelasi loc campusurile universitare, bibliotecile, laboratoarele, complexele sportive, precum si resedintele studentesti, cafenelele si restaurantele – locurile preferate de intalnire si socializare ale studentilor. Amplasarea universitatii este unul din multele avantaje ale acesteia: doar 45 minute distanta cu metroul de centrul Londrei, fiind, in acelasi timp, suficient de izolata de agitatia marelui oras pentru ca studentii sa se poata concentra pe studiere.
Brunel University este considerata o universitate de top din Londra, unde isi fac studiile aproximativ 15.000 de studenti, dintre care peste 2.500 sunt straini din peste 117 tari ale lumii. In 2016, universitatea a sarbatorit cu mare fast aniversarea a 50 de ani de activitate. Brunel University tinde sa mentina prestigiul unei institutii care combina calitatea si cerintele inalte ale programelor academice in diverse domenii si potentialul creativ al studentilor, care, impreuna cu partea practica a educatiei, permite atingerea celor mai bune rezultate. Potrivit The Sunday Times Good University Guide, in 2016, Brunel University a intrat in top 25 universitati in ceea ce priveste salariul absolventilor: salariul mediu al absolventului universitatii ridicandu-se la suma de 23.352£/pe an, iar cel al absolventului programului sandwich – 25.229£. Conform datelor Employment, universitatea se claseaza in top 10 universitati, absolventii careia ocupa functii de top manager si mai sus. Potrivit criteriului proaspat introdus in rating-ul universitatilor, Brunel i-a fost atribuita medalia de argint pentru calitatea educatiei studentilor – TEF Silver.
Potrivit The World University Ranking, Brunel University ocupa pozitii frunte si:

– intra in TOP 350 cele mai bune unversitati din lume

– ocupa locul 93 in lume si locul 6 in Marea Britanie in domeniul ingineriei si tehnologiei

‒ intra in TOP-ul universitatilor tinere (50 years old), conform Times Higher Education

– ocupa pozitia 35 in clasamentul celor mai internationale universitati din lume (la universitate studiaza studenti de 117 nationalitati)

– a fost denumita de 2 ori Business School of the Year.


Infrastructura universitatii

‒ biblioteca universitara activeaza in regim 24/7 si are in posesiune peste 400.000 de carti si materiale informative, precum si colectii unice. Pentru comoditatea studentilor este oferita o platforma vasta de literatura electronica: in jur de 600.000 de carti si 100.000 de reviste electronice. Biblioteca are 1400 de locuri si 500 de calculatoare conectate la Internet.

‒ acces la retea WI-FI pe tot teritoriul campusului universitar, bibliotecii, resedintelor studentesti si chiar al cafenelelor.

‒ cea mai buna infrastructura sportiva printre universitatile londoneze. Universitatea sprijina peste 50 de cluburi si asociatii sportive, dispune de propriul Sport Park, care include un centru atletic interior ultramodern, cu o pista de alergat de 130 m, teren de tenis, teren de fotbal si echipamentele necesare pentru practicarea diferitor tipuri de sport. Anual, universitatea ofera burse pentru performante sportive in marime de pana la 3.000£.

‒ laborator de inginerie si resurse informationale moderne

‒ centru de creatie, detinator al diverselor premii si nominalizari (investitii de peste 14 mln de lire sterline), care include centrele de design graphic, MIM digitale, fashion, arte, design si arhitectura.

‒ pentru comoditatea studentilor pe teritoriul universitatii functineaza un supermarket, o farmacie, un centru medical, un numar mare de cafenele si restaurante, unde acestia pot lua masa si socializa cu studentii.

In infrastructura universitatii au fost investite cca 500 mln lire.


Domenii de excelenta

Universitatea propune 110 programe single sau joint degree. Gratie relatiei stranse cu lumea afacerilor si anume parteneriatului cu peste 1500 de companii, programele academice sunt actualizate in permanenta si corespund tururor exigentelor business-ului si ale stiintelor moderne. De asemenea, studentii au posibilitatea unica de a urma un stagiu profesional in cadrul unor companii mari precum IBM, Microsoft, ADIDAS, British Airways, Orange, NISSAN, Chelsea Football Club.

Brunel University este considerata drept una dintre cele mai puternice in domeniul ingineriei, business-ului, stiintelor biomedicale si sportului. Studentii isi pot dezvolta conceptul si incepe realizarea ideilor proprii in cadrul multiplelor laboratoare, ateliere si Innovation HUB-ului, creat special pentru cei ce viseaza sa-si deschida o afacere proprie si au deja o idee de business.


Facultati si programe de studiu

College of Business, Arts and Social Sciences

*TOP 3 in the UK – Game Design (Complete University Guide 2016)

*TOP 3 in the UK for Cinematics and Photography

*TOP 11 in the UK for Creative Writing

*Top 10 in the UK for Management


College of Engineering, Design and Physical sciences

*1st in London and 3rd in the UK for Art and Design

*6th in the UK for Engineering


College of Health and Life sciences

*Programe acreditate de catre Royal Society of Biology

*#2 dupa satisfactia studentilor in ceea ce priveste programele de studii

*Top 2 in London for Sports Science (The Complete University Guide 2017)

*Top 10 in the UK for Psychology


Undergraduate programs – programe de studii universitare, cu o durata de 3-4 ani, cu frecventa la zi sau redusa. Lista completa de programe poate fi gasita aici.

Postgraduate degree – programe postuniversitare cu o durata de 1-2 ani.

International Foundation programs – programe de pregatire pre-universitara pentru studenti straini, in cadrul carora acestia isi perfectioneaza cunostintele de limba engleza, obtin abilitatile necesare de invatare intr-un sistem de educatie nou, isi imbunatatesc cunostintele in anumite discipline. La finalizarea cu success a acestor programe, studentii pot aplica la specialitati precum Business and Management, Economics and Finance, Engineering and Law. Mai multe informatii gasiti aici.

ERASMUS+ – universitatea ofera o posibilitate unica de a studia pe parcursul unui semestru sau mai mult (pana la un an) la universitatile partenere din Japonia, SUA, China si mai multe tari europene.


Conditii minime de admitere

– Diploma de Bacalaureat

– nivel minim de cunoastere a limbii engleze = IELTS 6.0-7.0 sau iBT TOEFL 80-100

*Pentru anumite specialitati poate fi solicitat suplimentar un interviu, prezentarea unui portofoliu sau un test.


Cererile pot fi depuse in perioada 1 septembrie-20 decembrie la biroul EXCEL, pentru formarea unui dosar complet si depunerea ulterioara a acestuia prin sistemul centralizat de aplicare UCAS, pana la 15 ianuarie.


⚠ NOU! Admitere la facultate cu 11 clase de liceu!

Afla mai multe ➜ excel.md/BLU-integrated


Taxe de studiu

Taxa de studii variaza in dependenta de tipul si durata programului. In mediu, pentru studentii straini, taxa anuala este de 14.400£ (cu exceptia programelor Computing – 15.500£ si Engineering – 17 500 £), iar un an de stagiu profesional (Work Placement Year) costa aproximativ 2.000£.

Pentru studentii britanici si cei europeni taxa anuala de studii este de 9.250£. Tot pentru studentii europeni sunt disponibile programe de ajutor financiar pentru achitarea studiilor.


Cazare

Universitatea dispune de resedinte studentesti proprii si poate oferi 4500 de camere de 1-2 locuri. Toate camerele sunt complet mobilate, conectate la retea Internet si cu baie separata. Bucataria este comuna pentru 5-6 camere. Toate resedintele se afla in apropierea campusului universitar. In dependenta de buget si preferinte, studentii pot opta pentru camere de tip en-suite, standard sau studio flats. Costul cazarii poate varia intre 109 £/saptamana pentru optiunea standard, constituind cel mai mic pret de cazare in Londra si pana la 137 £/sapatamana pentru camerele en-suite. Universitatea acorda sprijin si in gasirea unei locuinte in sectorul privat, unde preturile variaza intre 110-120 £/saptamana (fara utilitati). Mai multa informatie poate fi gasita aici.

Pe teritoriul campusului se afla si un hotel universitar, unde se pot caza parintii care-si viziteaza copiii sau doritorii de a participa la ziua usilor deschise, organizata de catre universitate.


Viata studenteasca

In cadrul universitatii activeaza Uniunea Studentilor, care cuprinde 150 de cluburi si societati sportive. Uniunea mai coordoneaza proiecte de voluntariat, in care studentii voluntari acorda ajutor in diverse domenii, incepand cu problemele asigurarii sociale sau redactarea articolelor pentru revista studenteasca si pana la pregatirea evenimentelor de divertisment si prezentarea studentilor in fata administratiei. De asemenea, studentilor li se ofera asistenta in caz de diverse dificultati si/sau probleme din partea Advice Centre.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.