UK

University College London (UCL)

University

University College London (UCL) University College London (UCL) University College London (UCL) University College London (UCL) University College London (UCL) University College London (UCL) University College London (UCL) University College London (UCL) University College London (UCL) University College London (UCL) University College London (UCL)

 • RO
 • RU

University College London este o research university, parte componenta a University of London, situata in inima capitalei britanice, pe Gower Street.

Fondata in 1826 cu numele “London University”, UCL a fost prima universitate din Londra care a acceptat studenti de religii diferite si femei. Celebrul filosof Jeremy Bentham este considerat parintele spiritual al universitatii pentru ideile sale radicale in educatie.

Pe intreaga perioada a existentei sale, UCL a fost si ramane una dintre cele mai prestigioase universitati nu numai in Marea Britanie, dar si in lume. Universitatea este membru al Asociatiei Commonwealth Universities, Asociatia Universitatilor Europene, G5, Liga europeana a universitatilor de cercetare, membru a grupului Russell si UNICA. Aceasta face parte din Triunghiul de Aur (Golden Triangle) – grupul celor mai elitiste universitati britanice: Universitatea Oxford, Universitatea Cambridge si UCL. Astfel, conform QS World University Rankings 2014, UCL se afla pe locul 5 in lume si al 3-lea in Europa in topul celor mai bune universitati.
Printre absolventii celebri se afla oamenii de stiinta Alexander Bell (inventatorul telefonului), Francis Crick (co-cercetator a structurii ADN-ului) si John Fleming (inventatorul tubului cu vid). De asemenea, la UCL si-au facut studiile mai multi politicieni internationali faimosi precum prim-ministrul Japoniei, Keniei si Chinei si fostul presedinte al Israelului. Prestigiul universitatii este ilustrat de premiile Nobel a 29 de absolventi si profesori universitari pentru descoperirile stiintifice facute in medicina, fizica si chimie. Un castigator recent al Premiului Nobel a devenit John O'Keefe, premiat in 2014 pentru contributia sa substantiala in medicina.

Universitatea este gazda a peste 22.600 de studenti, dintre care majoritatea sunt studenti internationali din peste 150 de tari. Colectivul didactic UCL este format din 983 de profesori, detinatori a celui mai inalt rang stiintific, si peste 6.000 de alte cadre didactice si cercetatori.

Odata admisi la UCL, studentii devin in mod automat membri ai Uniunii Studentilor – UCLU – care a fost creata inca in 1893. Uniunea ofera o asistenta considerabila studentilor in dezvolte abilitatilor si intereselor acestora, administrand in acest scop mai bine de 200 de cluburi sportive si societati culturale.


Programe de studii

Universitatea ofera mai bine de 200 programe de licenta, 398 programe de masterat si 122 programe de doctorat, precum si cursuri de scurta durata, CPD. UCL se considera cea mai buna universitate multidisciplinara si consta din 11 facultati:

Faculty of Arts and Humanities

Faculty Brain Sciences

Faculty of the Built Environment

Faculty of Engineering Sciences

Faculty of Laws

Faculty of Life Sciences

Faculty of Mathematical and Physical Sciences

Faculty of Medical Sciences

Faculty of Population Health Sciences

Faculty of Social and Historical Sciences

Institute of Education

Universitatea este situata in centrul Londrei, in apropiere de Bloomsburry, pe str. Gower, nu departe de centrele culturale, precum Biblioteca Britanica si Muzeul Britanic. Universitatea insasi are o biblioteca imensa. Aceasta contine mai bine de un milion de carti, este abonata la peste 35.000 de reviste, atat in ​​format tiparit, cat si in format electronic. Universitatea mai are circa 16 biblioteci, majoritatea operand in regim 24/7.

Pentru cei care au nevoie de o pregatire suplimentara inainte de a incepe studiile propriu-zise, universitatea ofera o gama larga de cursuri de pregatire, precum Foundation, pre-master si cursuri de limba engleza pentru studentii care urmeaza sa sustina testul IELTS. Cursurile de engleza sau alte limbi se desfasoara in cadrul centrului de limbi si educatie internationala – CLIE.

Programele de licenta dureaza in general 3 sau 4 ani, cu posibilitatea desfasurarii stagiului de practica in intreprinderi locale sau de peste hotare; Programe de masterat – 1 an; Programele de cercetare pot dura de la sase luni pana la cativa ani.


Conditii de admitere

- Diploma de Bacalaureat sau Diploma de studii Medii de specialitate (pentru absolventii de colegii) – cu note medii inalte;

- Certificat de competenta lingvistica IELTS 6.5 (min.).

Pentru unele programe exista cerinte suplimentare precum interview-ul sau un test de verificare a cunostintelor. Testele pot fi fie interne ale universitatii sau teste comune, cum ar fi LNAT sau UKCAT.

Documentele pot fi depuse incepand cu 1 Septembire si pana la 20 Decembrie la oficiul EXCEL, pentru completarea dosarului de admitere si depunerea ulterioara a acestuia la universitate prin sistemul comun de aplicare in Marea Britanie – UCAS – pana la 15 ianuarie.

Pentru cei care vor sa aplice pentru studii la Facultatea de Medicina si Stomatologie ultima zi de depunere a actelor este 15 Octombrie.

Cei care doresc sa se initieze in domeniul dreptului urmeaza sa sustina testul specializat LNAT si cei care doresc sa studieze medicina sau stomatology – BMAT.


Taxe de studii

Taxa de scolarizare variaza in functie de tipul si durata cursului, de la 15.660£ pana la 30.800£ pentru studentii internationali si circa 9000£ pentru studentii europeni. Pentru acestia din urma mai este disponibil si programul de ajutor financiar Student Finance – imprumut pentru acoperirea taxelor de studii.


Cazare

Universitatea are mai multe resedinte proprii, ofera locuri de cazare si in resedintele universitatilor sale partenere. In general, la UCL exista 2 tipuri de locuinte: Student Halls – cu mic dejun si cina inclusa, si Student Houses unde studentii isi pregatesc mancarea singuri la bucatariile comune. Caminele studentesti sunt situate in imediata apropiere de universitate si sunt dotate cu toate cele necesare pentru trai. Costurile pentru chirie, precum si cheltuiele de zi cu zi, sunt de aproximativ 325£ per saptamana.

Studentii anului I obtin garantat un loc in caminele studentesti in cazul in care reusesc sa depuna cererea pentru cazare pana la 31 mai.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.