UK

Plymouth University

University

Plymouth University Plymouth University Plymouth University Plymouth University Plymouth University Plymouth University Plymouth University Plymouth University Plymouth University Plymouth University Plymouth University Plymouth University Plymouth University Plymouth University Plymouth University

University of Plymouth – una dintre cele mai mari din tara si clasata in top 5 "cele mai verzi universitati" – este situata pe coasta idilica South Devon din sud-vestul Angliei, in Plymouth. In 2017, orasul a fost numit al doilea cel mai sigur loc pentru trai din Marea Britanie. Amplasat pe litoralul oceanului, la 3 ore distanta de centrul Londrei si cu acces maritim direct catre Franta si Spania, Plymouth are toate avantajele unui oras mare: strazi cu magazine, teatre, cinema multiplex, o multitudine de mici cluburi si locuri de rendez-vous ect.

Fondata in 1862, universitatea ocupa si astazi un loc foarte important in infrastuctura orasului, gazduind cca 27.000 de studenti anual, 2.900 de angajati (dintre care 58% detine titlu de Doctor) si mentine 80 de parteneriate in 30 de tari. Avand drept misiune "avansarea cunostintelor si transformarea vietilor", universitatea este renumita pentru educatie de calitate inalta si international orientata, precum si proiecte de cercetare si inovatie de importanta majora. Un alt scop al institutiei este de a deveni universitatea de antreprenoriat cu adevarat implicata in business, oferind astfel cat mai multe beneficii sociale, economice si culturale de valoare. Universitatea din Plymouth a fost prima institutie din spatiul post 1992, care a deschis o scoala de medicina generala si de medicina dentara, clasandu-se ulterior pe locul 1 pentru cercetarile sale din domeniul medicinii clinice.
Activitatea institutiei se desfasoara din doua campusuri: campusul principal, situat in centrul orasului si campusul North Plymouth, situat la 6.4 km distanta de primul. Universitatea revizuieste si inbunatateste in mod constant facilitatile si serviciile sale, investind recent circa 300 milioane de lire in infrastructura, care include o biblioteca moderna, centre de sport/fitness, o statie maritima noua, Centru de Arte Reprezentative, Centru de Sanatate si Bunastare. Aditional, aici activeaza o sala de cinema, teatre, studiouri si galerii de arta, cafenele, baruri si un bazin de dimensiuni olimpice cu acces gratuit.


Programe de studiu

Universitatea ofera o gama foarte variata de programe de Licenta (Undergraduate), Master (Postgraduate) si cercetare in cele mai diverse domenii:

Architecture, design, building and construction

Art, design, media and performance

Biological, health, chemical and agricultural sciences

Business, law, logistics and management

Computing and mathematical sciences

Education and teaching

Engineering and robotics

Health and social work

Hospitality, tourism, sport and leisure

Humanities and languages

Marine, earth, geography and environment

Medicine, dentistry, biomedical and healthcare sciences

Psychology and social sciences


Pentru cei care nu intrunesc toate conditiile pentru admitere la programele de Licenta sau Master, sunt oferite cursuri de pregatire Pathway/Foundation in cadrul Plymouth University International College (PUIC).

⚠ NOU! Admitere la facultate cu 11 clase de liceu!

Afla mai multe ➜ excel.md/PU-integrated


Conditii minime de admitere

Pentru studii de Licenta:

– Diploma de Bacalaureat

– Nivel de cunoastere a englezei de min. IELTS 6.0 sau echivalentul


Pentru studii de Master:

– Diploma de Licenta intr-un domeniu relevant

– Nivel de cunoastere a englezei de min. IELTS 6.5 sau echivalentul


Pentru unele programe pot fi solicitate suplimentar:

– sustinerea unui interviu

– prezentarea unui portofoliu.


Taxe de studiu

Pentru studentii non-EU taxa anuala de studii este de 13.000£ (pentru studii de Licenta) si 14.000£ (pentru studii de Master)

Studentii EU achita taxa anuala redusa de 9.250£ (pentru studii de Licenta) si 9.500-13.000£ (pentru studii de Master).

*Unele programe pot aplica taxe diferite sau aditionale celor indicate mai sus, iar informatii actualizate la zi o sa gasiti pe site-ul universitatii.


⚠ Aplicantii care detin cetatenia unui stat membru UE, pot fi eligibili pentru programul de finantare a taxelor de studiu (pana la 100%) din partea Guvernului Britanic.
Cazare

Pentru studentii internationali din primul an de studii, universitatea ofera cazare in resedinte studentesti (halls) sau locuinte private. Resedintele presupun camere de o persoana, cu bucatarie comuna si autodeservire. Cazarea in spatiile private prevede camere de o persoana din cadrul unui apartament sau case, unde locuiesc aproximativ 4 studenti. Preturile variaza de la aprox. 75£ (privat) la 170£ (ensuite halls) in saptamana. De regula, resedintele sunt amplasate in apropierea campus-ului, cheltuielile pentru transport public fiind practic inexistente.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.