UK

Imperial College London

University

Imperial College London Imperial College London Imperial College London Imperial College London Imperial College London Imperial College London Imperial College London Imperial College London Imperial College London Imperial College London Imperial College London Imperial College London

 • RO
 • RU

Imperial College London este una dintre cele mai prestigioase universitati publice de cercetare din Marea Britanie si care are reputatia de lider mondial in domeniul stiintei si tehnologiei. Deja cateva decenii la rand Imperial College London isi pastreaza neschimbata pozitia in topul celor mai bune zece universitati din lume.

Universitatea este situata in South Kensington – una dintre cele mai prestigioase zone din partea de vest a Londrei centrale si care are cea mai mare densitate de ambasade si consulate pe kilometru patrat.

Imperial College London a fost infiintat in 1907 si pana in 2007 a facut parte din componenta University of London.Cu ocazia aniversarii a 100 de ani, care a avut loc pe data de 8 iulie 2007, universitatea a fost reorganizata intr-o institutie independenta.

Universitatea este membru fidel al grupului de elita Russell, care uneste in component sa cele mai bune universitati din Marea Britanie. Potrivit QS World University ranking pentru 2014 si The Complete University Guide 2015, Imperial College London ocupa locul 2 si, respectiv, locul 1. De asemenea, universitatea a fost premiata cu Silver Athena Swan – premiu care dovedeste marele succes in dezvoltarea carierei de matematician, inginer si medic si confirma importanta realizarilor in stiinta a femeilor.
Imperial College London este gazda a peste 15.000 de studenti anual, inclusiv studenti internationali din peste 125 de tari din intreaga lume. Colectivul didactic este si el foarte numeros, fiind constituit din aproximativ 8.000 de angajati.

Printre absolventii celebri ai Imperial College se afla 14 laureati ai Premiului Nobel, inclusiv inventatorul penicilinei – Sir Alexander Fleming, inventatorul holografiei – Dennis Gabor, Sir Norman Haworth, care a adus contributii majore in studierea carbohidratilor si vitaminei C, precum si primul astronaut danez – Andreas Megensen si designerul-sef al bolidului Ferrari F1 – Nicholas Tombasiz.

Fiecare student nou al universitatii devine automat membru al Uniunii Studentilor Imperial College (Student Union), care le permite tuturor sa participe la un numar impunator de activitati extracurriculare, fie ca este vorba de voluntariat, fie ca tine de evenimentele sportive sau strangerea de fonduri in scopuri caritabile. Uniunea administreaza peste 340 de cercuri, societati si proiecte, astfel ca oricine isi poate gasi o ocupatie pe plac.


Programe de studiu

De mai bine de o suta de ani universitatea este specializata in stiinta, inginerie, medicina si afaceri. Mai mult decat atat, Imperial College London pune accentul pe aplicarea practica a cunostinelor, fapt pentru care este foarte apreciata de studentii din intreaga lume. Universitatea dezvolta conceptul de invatare prin conexiuni interdisciplinare si colaboreaza foarte strans in acest sens cu institutii de invatamant prestigioase. Programele universitare sunt inovatoare si practic-orientate.

Imperial College London ofera 114 programe de licenta, 153 programe de masterat si 50 de programe de doctorat.


Faculty of Engineering

Aceasta este una dintre cele mai mari facultati din Europa, specializate in acest domeniu si are un buget anual alocat pentru cercetari de peste 100 de milioane de lire sterline. Colectivul didactic al facultatii numara 1.575 de angajati dintre care 395 sunt academicieni, 800 – cercetatori si 365 – angajati in sfera serviciilor. La facultate studiaza mai bine de 5.785 de studenti. Aceasta este formata din 10 departamente si ofera o gama larga de programe de licenta si studii post-universitare cu posibilitatea de a efectua diverse activitati de cercetare si studii de doctorat.


Faculty of Medicine

Imperial College London este unul dintre liderii in domeniul cercetarii medicale. Pe parcursul anilor universitatea a contribuit substantial la formarea unei noi generatii de profesionisti medicali. Lectorii de talie mondiala, metodele inovatoare de predare a acestora si tehnologiile de ultima generatie ofera studentilor posibilitatea de a asimila cat mai mult posibil din bogata experienta mondiala in domeniul medicinii. Facultatea instruieste anual circa 2.000 de studenti. Cursurile se desfasoara in incinta a 4 campusuri specializate, localizate in vestul Londrei, precum si in spitalele parteneri ai universitatii.


Faculty of Natural Sciences

Facultatea combina foarte reusit teoria cu activitatile de cercetare in domeniile stiintifice de baza, precum chimia, matematica, fizica si stiintele naturii. De asemenea, pe langa facultatea propriu-zisa activeaza centrele de cercetare Centre for Environmental Policy si Grantham Institute – Climate Change and the Environment si alte 16 centre de cercetare si 8 institute specializate. Colectivul didactic al facultatii numara circa 1.300 de angajati si peste 3.400 de studenti.


Imperial College Business School

Aceasta este una dintre cele mai bune scoli de afaceri din Marea Britanie si din intreaga Europa. Infiintata in 2005, Imperial College Business School a facut progrese semnificative. Potrivit MBA Bloomberg Businessweek Full-time 2014, institutia se afla pe locul al 5 in Marea Britanie, 15 in Europa si 23 in lume in clasamentul de scolilor de afaceri. De asemenea, este important de mentionat faptul ca programul de Master in Management este recunoscuta ca fiind numarul unu in Marea Britanie in clasamentul Financial Times 2013. O trasatura distinctiva a Imperial College este ca toate programele sunt orientate practic, teoria fiind sustinuta cu exemple concrete din domeniul afacerilor. Colectivul didactic numara 106 angajati si peste 1.700 de student anual.

Imperial College London ofera programe de studiere a limbii engleze, asa numitele pre-sessional english programmes, create special pentru studentii care intentioneaza sa studieze la facultatea de medicina sau inginerie si au nevoie de un nivel avansat de cunoastere a limbii engleze, precum si de terminologia din domeniul de studiu. Pentru specialitatile economice, universitatea de asemenea ofera un program de pre-sessional english, organizat de Imperial College Business School. Programul de pregatire ofera nu doar cursuri de limba de luni pana vineri, ci si diverse prelegeri introductive si evenimente culturale. In functie de nivelul initial de pregatire, puteti selecta independent durata programului, care poate fi de 12, 6 sau 3 saptamani.

Anul academic la Imperial College London este impartit in trei semestre: lunile de toamna, de primavara si de vara.

Durata programelor de studii este de 3 sau 4 ani, si, uneori, chiar 5 ani cu stagiu de practica intr-o companie obligatoriu, finalizand cu acordarea urmatoarelor grade:

• Bachelor of Science (BSc)

• Master of Science (MSCI)

• Bachelor in Engineering (BEng)

• Master of Engineering (Meng)

Durata studiilor in cadrul programelor Bachelor of Medicine si Bachelor of Surgery (MBBS) este pana la 6 ani.


Conditii de admitere

Imperial College London, la fel ca si celelalte universitati prestigioase, isi selecteaza cu cea mai mare atentie studentii. Componentele de baza ale dosarului de admitere sunt:

– Diploma de Bacalaureat sau Diploma de studii Medii de specialitate (pentru absolventii de colegii) – numai cu note de 9 si 10

– Nivel de cunoastere a limbii engleze IELTS 6.0-7.0

Pentru unele programe exista cerinte suplimentare precum interviul sau un test de verificare a cunostintelor.

Dosarul de admitere la studii poate fi depus incepand cu 1 Septembire si pana la 20 Decembrie la oficiul EXCEL, pentru depunerea ulterioara a acestuia la universitate prin sistemul comun de aplicare in Marea Britanie – UCAS – pana la 15 ianuarie.

Pentru cei care vor sa aplice pentru studii la Facultatea de Medicina si Stomatologie ultima zi de depunere a actelor este 15 Octombrie. Tot ei trebuie sa sustina si testul specializat BMAT.


Taxe de studiu

Taxa de scolarizare variaza in functie de tipul si durata cursului. Pentru facultatile de Stiinte Biomedicale, Fizica, Lifesciences si Inginerie, studentii internationali urmeaza sa achite de la 20.000£ pana la 26.500£ per an; Pentru facultatile de medicina – intre 27.500£ si 36.400£ per an, iar pentru Clinical Medicine – 39.150£ per an. Pentru studentii europeni costul programelor de licenta este de 9000£ pe an. Pentru acestia din urma mai este disponibil si programul de ajutor financiar Student Finance, preconizat pentru acoperirea taxelor de studii.


Cazare

Imperial College London ofera camere single si double cu toate facilitatile pentru orice gust si buget. Universitatea dispune de noua camine studentesti, situate atat in cladiri moderne, cat si in frumoase cladiri din epoca Victoriana. Universitatea garanteaza un loc in caminele studentesi tuturor studentiilor din anul 1, cu conditia ca acestia indeplinesc toate criteriile de admitere si ca depun cererea de cazare in camin pana la data de 25 Iulie. Costul traiului variaza intre £100-£235 per saptamana in conformitate cu conditiile alese.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.