UK

Cardiff University

University

Cardiff University Cardiff University Cardiff University Cardiff University Cardiff University Cardiff University Cardiff University Cardiff University Cardiff University Cardiff University

 • RO
 • RU

Universitatea din Cardiff a fost fondata in 1883 si este situata in Cardiff, Tara Galilor, Marea Britanie. Orasul este amplasat pe malul Bristol Bay, langa Newport. Acesta se lauda cu locuri si monumente celebre precum imensul stadion „Millenium” (care se afla in apropierea centrului de divertisment cu acelasi nume), magnificul Cardiff Castel, Adunarea Nationala a Tarii Galilor, music-hall-ul Saint-David si maiestuoasa Catedrala Llandaff. Este demn de remarcat si faptul ca in Cardiff sunt localizate birourile radiodifuzorilor din Marea Britanie, precum si ale posturilor galeze de televiziune si radio. In Cardiff mai sunt prezente misiuni diplomatice a 28 de tari.

Universitatea din Cardiff este a doua cea mai veche universitate din Tara Galilor. Aceasta este membru al Russell Group – grupul de conducere a universitatilor de cercetare din Marea Britanie. Ea ocupa locul 23 in clasamentul celor mai bune universitati din tara, conform The Complete University Guiden 2014 si conform sondajului National Student 2013 din Tara Galilor, universitatea are cel mai mare rating printre studenti.

Printre absolventii cu renume ai Universitatii din Cardiff se numara presedintele Comisiei Europene – Roy Jenkins, prim-ministrul iordanian – Faisal al-Fayez, membru al Parlamentului si ministru european – David Wayne, fostul reprezentant britanic permanent al ONU – Sir Emyr Jones Parry, profesor de chimie, Laureat al Premiului Nobel in chimie – Robert Huber, detinator al Premiului Nobel pentru Medicina – Sir Martin Evans (rectorul universitatii) si altii.
Universitatea din Cardiff dispune de doua campusuri mari, ambele situate in apropiere de centrul orasului: Cathays Park campus si Health Park campus.

Cathays Park campus include facultatile academice de baza ale universitatii: 22 din 27 de scoli. De asemenea, este sediul uniunii studentilor universitatii, care este una dintre cele mai mari din Marea Britanie.

Health Courses campus uneste toate facultatile medicale. Acestea isi au sediul in University Hospital of Wales – al treilea cel mai mare spital din Marea Britanie. Fiecare scoala este dotata cu tehnica necesara pentru studii, sali de clasa spatioase, biblioteca deschisa 24/24, 7 zile in saptamana etc.

Universitatea este gazda a peste 29.000 de studenti la programe de licenta, post-universitare si doctorat. De asemenea, universitatea ofera mai bine de 300 de cursuri care pot fi personalizate in functie de propriile ambitii si interese.


Programe de studiu

Universitatea din Cardiff este formata din trei colegii care includ 27 de scoli academice din urmatoarele departamente:


The College of Arts, Humanities and Social Sciences

Business

English, Communication & Philosophy

History, Archaeology & Religion

Journalism, Media & Cultural Studies

Law

Lifelong Learning

Modern Languages

Music

Planning & Geography

Politics & International Relations

Social Sciences

Welsh


The College of Biomedical and Life Sciences

Biosciences

Dentistry

Healthcare Sciences

Medicine

Optometry & Vision Sciences

Pharmacy & Pharmaceutical Sciences

Postgraduate Medical & Dental Education

Psychology


The College of Physical Sciences and Engineering

Architecture

Chemistry

Computer Science & Informatics

Earth & Ocean Sciences

Engineering

Mathematics

Physics & Astronomy


Pentru cei care au nevoie de o pregatire suplimentara inainte a incepe studiile propriu-zise, universitatea ofera o gama larga de cursuri de pregatire Prelimenary or Foundation, precum si cursuri de limba engleza academica.

De asemenea, studentii pot opta si pentru studii part-time. In acest caz, studentul trebuie sa contacteze personal universitatea pentru a pune la punct toate formalitatile.

Universitatea din Cardiff ofera mai multe programe pentru asistentele medicale, moase si lucratori in domeniul sanatatii, care doresc sa-si continue studiile – Post-Registration Health Courses.


Conditii de admitere

– Diploma de Bacalaureat sau Diploma de studii Medii de specialitate (pentru absolventii de colegii)

– Certificat de competenta lingvistica IELTS 6.0-7.0 (in dependenta de facultatea si/sau programul ales).

Termen-limita de aplicare:

Documentele pot fi depuse incepand cu 1 Septembire si pana la 20 Decembrie la oficiul EXCEL, pentru completarea dosarului de admitere si depunerea ulterioara a acestuia la universitate prin sistemul comun de aplicare in Marea Britanie – UCAS – pana la 15 ianuarie.

Pentru cei care vor sa aplice pentru studii la Facultatea de Medicina si Stomatologie ultima zi de depunere a actelor este 15 Octombrie.


Taxe de studiu

Taxa de scolarizare variaza in functie de tipul si durata cursului, de la o medie de 14.000£ pana la 31.000£ pentru studentii internationali si 9000£ pentru studentii europeni. Pentru acestia din urma mai este disponibil si programul de ajutor financiar Student Finance (partial imprumut, partial grant (nerambursabil)) pentru acoperirea taxelor de studii.


Cazare

Universitatea are peste 15 camine studentesti cu conditii de trai diferite (diverse tipuri de odai, alimentatie etc.). Toate resedintele sunt amplasate in imediata apropiere a cladirilor administrative si academice ale universitatii. Studentii noi au un loc garantat in camin, atata timp cat universitatea este "Firm Choice" si cererea pentru cazare este depusa pana la termenul-limita. Procedura de aplicare pentru cazare incepe in luna martie. Cheltuielile medii de trai per luna sunt de aproximativ 450-550£.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.