UK

Cambridge University

University

Cambridge University Cambridge University Cambridge University Cambridge University Cambridge University Cambridge University Cambridge University

 • RO
 • RU

University of Cambridge este una dintre cele mai vechi si mai mari universitati din Marea Britanie, cu propria constitutie si traditii de secole. Anul fondarii sale este considerat a fi 1209, atunci cand o parte dintre studenti si profesorii lor au plecat de la Universitatea Oxford din cauza unui conflict cu localnicii.

Universitatea Cambridge este unul dintre membrii grupului de elita "Russell", care uneste cele mai bune si mai puternice universitati din Marea Britanie. Cele mai multe dintre descoperirile stiintifice au fost realizate prin cercetare si munca asidua la Universitatea din Cambridge. De exemplu, in 2013, oamenii de stiinta de la Cambridge au descoperit gena obezitatii, iar in 2014 in a fost stabilit un nou record mondial, savantii creand un camp magnetic cu o inductie de 17,6 Tesla, care este de 100 de ori mai mare decat campul creat de magneti conventionali.

Desi poarta titlul de Universitate, Cambridge este cu mult mai mult decat atat. Cu peste 88 de laureati ai Premiului Nobel, universitatea este un adevarat generator de descoperiri si inovatie, unul dintre cele mai importante hub-uri de cercetari ce atrage cele mai luminate minti si inedite personalitati.

De-a lungul timpului aici si-au facut studiile Sir Isaac Newton, Charles Darwin, Francis Bacon, James Watson, J. Maxwell, G. Byron s.a. Anume in Cambridge au lucrat, au predat si au facut cercetari fondatorii fizicii nucleare moderne Lord Ernest Rutherford, Niels Bohr si John R. Oppenheimer. Tot aici, la varsta de doar 20 de ani, Stephen Hawking, devenit celebru publicului larg datorita serialelor stiintifice Discovery si National Geografic, obtine titlul de doctor in fizica.

In afara de succesele remarcabile in stiintele exacte, Cambridge este, de asemenea, celebra si prin contributiile sale in politica: aici au invatat 15 prim-ministri ai Marii Britanii, precum si 25 de sefi de stat din alte tari.

Este foarte greu de subestimat importanta, rolul si aportul pe care Cambridge University continua sa-l aduca in continuare la dezvoltarea intregii omeniri.
Spre deosebire de alte universitati cu o structura conventionala, Cambridge este o asociatie din 31 de universitati, numite colegii, fiecare specializandu-se pe un numar de domenii de studii si cercetare distinct.

Universitatea include 31 de colegii. Acestea se diferentiaza atat prin profilul academic, cat si prin conditiile de admitere, de exemplu 3 dintre colegii accepta numai fete, iar alte 6 accepta doar studentii care au deja diploma de licenta.

Fiecare colegiu-membru reprezinta o structura separata, cu propria infrastructura: camine, biblioteci, sali de calculatoare, sali de studiu, centre sportive, sali de fitness, parc, cantina, cor, teatru, sala de muzica, capela si multe altele, astfel ca studentii ajung sa-si petreaca majoritatea timpului lor liber in campusuri.

Viata in colegii este reglementata de propriul statut si regulament. Fiecare colegiu isi are reprezentanti in Consiliul de Administratie al universitatii. In acelasi timp, studentii de la orice facultate pot beneficia de facilitatile comune ale universitatii, inclusiv faimoasa biblioteca a Universitatii Cambridge, Observatoria din Cambridge si laboratorul Cavendish.

Universitatea mai are si sase scoli, care cuprind domenii precum stiintele umaniste si arte, stiinte biologice, medicina clinica, stiintele umaniste si sociale, stiinte fizice si tehnologiile IT. Fiecare scoala este o unitate administrativa, care include un numar de facultati si institute. Universitatea are peste 150 de departamente, facultati si alte institutii de invatamant.

Colectivul didactic este compus din circa 9.000 de profesori si alti angajati. Anual in Cambridge isi fac studiile peste 18.000 de studenti.


Programe de studiu

Universitatea din Cambridge ofera programe de licenta, masterat, MBA si proiecte de cercetare.

Programele de licenta, in general, sunt concepute pentru 3-4 ani, cele de Masterat dureaza, in mediu, 1 an.

Universitatea ofera 28 de programe de licenta in domeniile umanitar si stiintific: inginerie chimica, informatica, inginerie, inginerie industriala, matematica, medicina, stiinte naturale, medicina veterinara, cultura anglo-saxona, scandinava si celtica, arheologie, antropologie, arhitectura, clasica antica, educatie, limba engleza, geografie, istorie, istoria artei, gestionarea terenurilor, drept, lingvistica, management, limbi moderne si medievale, muzica, cultura orientala, filosofie, stiinte sociale si politice, religie si teologie.

University of Cambridge ofera cel mai bun echipament si materiale didactice pentru a ajuta studentii in procesul de instruire. In afara de biblioteca universitatii, fiecare colegiu si departament are biblioteca proprie. In total sunt 114 biblioteci cu 8 milioane de carti si reviste in 2000 de limbi. Colegiile ofera, de asemenea, cele mai noi echipamente tehnice in salile de clasa, cat si in resedinta, cu acces permanent la Internet. Centrul lingvistic al universitatii permite studentilor sa inceapa sau sa continue explorarea diverselor limbi straine. Universitatea Cambridge se slaveste cu un numar impunator de muzee si colectii, cu acces atat pentru studentii, cat si pentru turisti. De o mare atentie se bucura muzeul Fitzwilliam si colectia sa de exponate de arta antica si moderna. Plus la asta, orasul are un muzeu de Arheologie si Antropologie, Zoologie, Istoria Stiintei, Muzeul Polar si o frumoasa Gradina Botanica.

In Cambridge sunt cateva zeci de cluburi, asociatii si societati care promoveaza integrarea studentilor in viata de campus. Probabil ca nu exista nici un domeniu de activitati care sa nu fie cuprins de aceste societati: aici exista posibilitatea de a participa la sapaturi arheologice, drumetii, poker, studierea amanuntita a lucrarilor lui J.R.R. Tolkien, tragerea cu arcul si multe altele. A fi membru la unul sau mai multe dintre aceste cluburi este parte integra a vietii fiecarui student. Universitatea acorda o atentie deosebita sporturilor. Majoritatea studentilor practica rugby, cricket, fotbal, atletism si de multe altele.

Anul academic isi are, de regula, inceputul in lunile septembrie-octombrie.


Conditii de admitere

Admiterea in cadrul colegiilor Cambridge este extrem de competitiva si bazata pe un numar de criterii foarte selective. Cambridge nu doar admite sau respinge candidatii ce au acumulat un anumit scor sau atins un nivel avansat de performanta scolara, ci mai degraba ii "culege" pe cei care demonstreaza un anumit fel de gandire si calitati personale, motivatie academica si potential personal.

La baza dosarului de admitere pentru studii ramane a fi:

– Diploma de studii medii finalizate

– Un nivel avansat de cunoastere a limbii engleze echivalent cu IELTS 7.0-7.5 (min.)

Pe langa dosarul propriu-zis, care urmeaza a fi depus in termen maxim de pana la data de 15 Octombrie a anului care-l precede pe cel de incepere a studiilor, toti candidatii pre-selectati de universitate vor fi invitati la un interviu personal cu doi sau mai multi profesori universitari.


Taxe de studiu

Studentii britanici si cei din tarile membre ale UE pot aplica pentru un imprumut din partea Guvernului Britanic pentru a-si acoperi taxa de scolarizare in marime de 9.000£. Studentii internationali (non-EU), achita o taxa de studii de 15.000£ per an pentru specializarile umaniste si 36.500£ pentru facultatea de medicina.

Pe langa taxele de scolarizare fixe, la Universitatea din Cambridge exista si taxe suplimentare, asa-numitele College Fees. Suma acestora variaza in functie de colegiu si este de aproximativ 5.400-7.720£ per an.

⚠ Pentru a nu limita accesul la cercetari si studii pentru candidatii talentati, insa limitati in surse de finantare, Cambridge pune la dispozitia acestora un fond impresionant de burse de studiu.


Cazare

Universitatea garanteaza locuri in caminele sale pentru toti studentii care urmeaza un program de licenta. Costul minim pentru cazare in Cambridge, fara a lua in calcul celelalte taxe de studii, este de aproximativ 9400£ per an.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.