UK

Oxford University

University

Oxford University Oxford University Oxford University Oxford University Oxford University Oxford University Oxford University

 • RO
 • RU

Universitatea Oxford este cea mai veche universitate engleza din lume si prima institutie de invatamant superior din Marea Britanie. Este situata in Oxford, Oxfordshire, la o distanta de 90 km de Londra. Data exacta a fondarii universitatii este necunoscuta, insa invatamantul in Oxford se efectua incepand cu anul 1096. Primul campus a fost unul destul de mic, acolo fiind instruiti, in special, calugari. Acum Oxford are peste 20.000 de studenti, aproape un sfert dintre ei fiind originari din alte tari. Pe langa multimea de studenti, milioane de turisti viziteaza faimosul oras Oxford pentru a participa la traditionala sarbatoare Mayday, pentru a vedea Christ Church College, unde s-a filmat "Harry Potter" si a fost scrisa cartea "Alice in Tara Minunilor", si, nu in ultimul rand, pentru a se bucura de atmosfera medievala unica a vechii universitati.

Universitatea Oxford face parte din grupul de elita Russell, constituit din cele mai bune universitati din Marea Britanie. Conform Times Higher Education World University Rankings 2014-2015,Oxford ramane a fi cea mai buna universitate europeana si ocupa locul 3 in clasamentul mondial al universitatilor. 93% din studentii de la Oxford afirma ca sunt extrem de multumiti de calitatea cursurilor si a predarii.

Printre profesorii si absolventii Oxford se numara 40 de laureati ai premiului Nobel, 25 de prim-ministri britanici, 6 regi, 12 sfinti, 50 de medaliati olimpici, 20 de manageri din 100 cele mai mari intreprinderi din lume, mii de politicieni de frunte, oameni de stiinta, oameni de arta si literatura. La Oxford au studiat oameni celebri precum Margaret Thatcher, Lewis Carroll, John Tolkien, Lewis Clive Staples, Tony Blair, Felix Yusupov si multi altii.

Educatia in Oxford este atractiva nu numai datorita prestigiului universitatii si nivelul superior de cunostinte acumulate acolo, dar si de viata din campus. Decorul interior al colegiilor este la fel ca si cel din castelele sau palatele de epoca, fapt ce creeaza o atmosfera cu totul deosebita, ca de poveste. Plus la asta, studentii au minunata posibilitate de a alege orice din cele peste 300 de cercuri si domenii de interes. Universitatea este si cel mai mare centru de cercetare si dezvoltare, are propria casa de editura, mai mult de o suta de biblioteci diferite si muzee superbe.
Universitatea Oxford este formata din universitatea propriu-zisa, 38 de colegii, 51 de facultati si o multitudine de departamente. Colectivul didactic cuprinde cca 4.000 de experti, dintre care mai mult de o suta sunt membri ai Academiei Britanice si 70 – membri ai Societatii Regale.

Oxford iese in evidenta prin sistemul sau de predare unic – tutorial system – in cadrul caruia fiecare candidat beneficiaza nu doar de setul de cunostinte generale si cele de specialitate, dar si de lectii particulare. Examenele universitare, la fel ca si majoritatea prelegerilor si experimentelor din laborator, sunt organizate centralizat. Fiecare colegiu acorda o mare atentie extinderii si modernizarii bibliotecilor si a echipamentului, pentru a imbunatati astfel calitatea vietii in campus.


Programe de studii

Astazi exista mai mult de 60 de tipuri de specialitati pe care studentii le pot studia la Oxford – programe de licenta, masterat, MBA, proiecte de cercetare etc. – in urmatoarele domenii:

Humanities division – consta din mai multe scoli si facultati care ofera o lista impunatoare de programe de studii in arta, muzica, religie, lingvistica, istorie etc.

Medical Sciences division – include 16 departamente si facultati in cadrul carora se preda biochimie, psihologie experimentala, oncologie, patologie, chirurgie, medicina clinica, farmacologie, psihiatrie, ginecologie, pediatrie.

Mathematical, Physical and Life Sciences division – are mai bine de 13 departamente, facultati, institute si centre specializate care ofera o gama larga de programe in acest domeniu.

Social Sciences division – ofera posibilitatea de a studia metodologii moderne in stiintele sociale incepand cu dreptul si sociologia si terminand cu problemele de politica internationala, dezvoltarea globala si regionala, transformarea globala a internetului si multe alte programe disponibile in cadrul celor 16 departamente, scoli si institute ale diviziunii.


Conditii de admitere:

Admiterea la facultatile si colegiile universitatii Oxford este una foarte competitiva, astfel ca ajung sa fie admisi pana la urma doar cei mai buni dintre cei mai buni. Componentele de baza ale dosarului de admitere raman a fi:

‒ Diploma de Bacalaureat sau Diploma de studii Medii de specialitate (pentru absolventii de colegii)

‒ Certificatul de competenta lingvistica IELTS 7.0 (min.)

Pe langa dosarul propriu-zis, care urmeaza a fi depus in termen maxim de pana la data de 15 Octombrie a anului precedent celui pentru care aplicati, toti candidatii pre-selectati de universitate vor urma sa sustina cateva testari (in dependenta de programul de studii ales) si vor fi, de asemenea, invitati la un interviu personal cu doi sau mai multi profesori universitari.


Taxe de studii:

Taxa de scolarizare depinde de programul de studii ales, la fel ca si de cetatenia studentului. Pentru studentii internationali taxele variaza intre 15.000£ si 22.000£ per an. Pentru studentii britanici si cei EU taxa de studii este de 9000£ per an. In afara de acestea, exista si taxe aditionale (diferite in dependenta de institutia la care studentul invata). De asemenea, pentru studentii EU este disponibil programul de ajutor financiar Student Finance – un imprumut pentru acoperirea taxelor de studii.


Cazare:

Pentru studentii la licenta universitatea ofera cazare garantata in caminele sale. Costul mediu de sedere variaza intre 8.556£ si 12.641£ pe an.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.