UK

De Montfort University

University

De Montfort University De Montfort University De Montfort University De Montfort University De Montfort University De Montfort University De Montfort University De Montfort University De Montfort University De Montfort University De Montfort University De Montfort University De Montfort University De Montfort University De Montfort University

De Montfort University (DMU) este o institutie dinamica, in plina dezvoltare, cu o istorie bogata si reputatie excelenta in domeniul academic, datorita educatiei de calitate oferite. Fondata in 1870 drept Leicester School of Art, universitatea a trecut prin mai multe transformari, activand anumite perioade de timp ca Leicester Colleges of Art&Technology si Leicester Polytechnic.

Leicester Polytechnic a devenit oficial "De Montfort University" abia in iunie 1992 si poarta numele renumitului conte de Leicester, Simon de Montfort, care a jucat un rol crucial in istoria medievala a regatului, inaugurand in 1265 primul parlament englez.

Reputatia universitatii pentru calitate si caracter distinctiv a proceselor de predare si de cercetare a fost mostenita direct de la predecesorii sai. Multe dintre cursurile moderne oferite de DMU isi au radacinile la sfarsitul secolului XIX si inceputul secolului XX, cand Leicester School of Art si, mai apoi, Leicester Polytechnic a inceput sa instruiasca ucenici pentru industriile locale, precum fabricarea incaltamintei, fabricarea mobilei, a produselor textile si tricotajelor, farmaceutica, inginerie, design, arhitectura, tiparirea si legarea cartilor etc. Acestea si multe altele sunt predate si in continuare la facultatile DMU, fie ca un curs independent, fie ca parte integrata in alt program.
In ultimul deceniu, universitatea a trecut printr-un program de renovare de proportii, in care s-au investit peste 200 de milioane de lire sterline. De asemenea, au fost inaugurate Campus Centre, PACE Building, Hugh Aston Building, diverse facilitati sportive si academice de ultima generatie.

Conform Sunday Times, DMU este, la ora actuala, "the most improved university" din Marea Britanie si se claseaza printre primele 50 de universitati din tara in ceea ce priveste ocuparea fortei de munca dupa absolvirea studiilor. Ultimele statistici, conform anualului DLHE (Destinations of Leavers from Higher Education), spun ca 95.8% din absolventii DMU sunt angajati in campul muncii sau aleg sa urmeze un program de studii postuniversitare in primele sase luni dupa absolvire – ceea ce este cu 2.6% mai mult decat media pe tara.

DMU a fost catalogata in top 40, in baza criteriului de "cea mai buna experienta de studiu", iar cele mai recente cifre arata ca, in ultimii cativa ani, numai absolventii programelor de business si antreprenoriat au contribuit cu 16.5 milioane de lire sterline la economia Marii Britanii.


Scoli si departamente

Leicester Castle Business School

Leicester Media School

School of Computer Science and Informatics

School of Engineering and Sustainable Development

Leicester Business School

Leicester De Montfort Law School

Leicester School of Architecture

School of Visual and Performing Arts

School of Design

School of Humanities

Institute of Creative Technologies

Department of Politics and Public Policy

School of Allied Health Sciences

School of Applied Social Sciences

The Leicester School of Nursing and Midwifery

Leicester School of Pharmacy


Programe de studiu

Undergraduate Programs – programe universitare (Licenta) cu durata de 3-4 ani, cu frecventa de zi sau frecventa redusa.

⚠ NOU! Admitere la facultate cu 11 clase de liceu!

Afla mai multe ➜ excel.md/DMU-integrated


Postgraduate Degrees – programe postuniversitare (Master, PhD) cu durata de 1-2 ani, cu frecventa de zi sau frecventa redusa.

Foundation Year – program pre-universitar de pregatire pentru studenti internationali, in cadrul carora acestia isi perfectioneaza cunostintele de limba engleza si obtin abilitatile necesare pentru studiu intr-un nou sistem de invatamant si/sau intr-un nou domeniu de studii.


Conditii minime de admitere

‒ Diploma de Bacalaureat si nota minima de 8,0

‒ Certificat de confirmare a nivelului de cunoastere a limbii engleze: IELTS 6.0-7.5 (in dependenta de programul ales)

De asemenea, unele facultati pot solicita suplimentar trecerea unui interviu, sustinerea unui test sau prezentarea unui portfoliu.


Taxe de studiu

Taxele de studiu la DMU variaza in dependenta de programul si facultatea aleasa, precum si de cetatenia pe care o detine studentul.

Astfel, studentii internationali (non-EU) vor achita in mediu 12.250-12.750£/anual pentru un program full-time de licenta si 12.600-13.100£/anual pentru un program full-time de master. Detalii suplimentare gasiti aici.

Studentii EU au posibilitatea sa aplice pentru un imprumut guvernamental care sa le acopere total sau partial taxele de studiu. Detalii suplimentare gasiti aici.


Cazare

DMU ofera cazare tuturor studentilor internationali care depun o cerere in acest scop pana la o data prestabilita. Camerele oferite sunt mobilate si includ din start un set de plapuma, perne si lenjerie de pat.

Studentii pot aplica pentru cazare in una din urmatoarele resedinte:

Filbert Village

Newarke Point

The Grange

Liberty Court (formerly Victoria Hall)

Liberty Park

New Wharf Hall

The Glassworks

St Martins House


Student life in Leicester

Localizat chiar in inima Angliei, Leicester ofera studentilor numeroase oportunitati ce tin de divertisment, comert si cultura, centrul orasului fiind la doar 1.700 pasi sau 5 minute distanta de campusul DMU.

Diversitatea orasului permite studentilor sa faca ceva diferit in fiecare zi: fie ca e vorba de shopping, cafenele, cluburi, teatre, muzee, cinema si diverse festivaluri, fie ca e vorba de petrecerea timpului in aer liber, in parcurile si gradinile exceptionale ale Leicester-ului.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.