UK

Anglia Ruskin University

University

Anglia Ruskin University Anglia Ruskin University Anglia Ruskin University Anglia Ruskin University Anglia Ruskin University Anglia Ruskin University Anglia Ruskin University Anglia Ruskin University Anglia Ruskin University Anglia Ruskin University Anglia Ruskin University Anglia Ruskin University Anglia Ruskin University Anglia Ruskin University Anglia Ruskin University

 • RO
 • RU

Anglia Ruskin University (ARU) isi are originile in 1858, in anul fondarii primului colegiu tehnologic si de arte din orasul Cambridge. Redenumita ulterior in Anglia Polytechnic University (APU), co-exista alaturi de faimoasa Cambridge University ca unica universitate de studii aplicative din Cambridge. Odata cu cresterea influentei APU in mediul universitar britanic si international si pentru a pune in valoare caracterul multidisciplinar al acesteia, universitatea adopta numele de Anglia Ruskin University (ARU) in cinstea lui John Ruskin, scriitor, critic de arta si filozof englez, care a exercitat o remarcabila influenta asupra cercurilor intelectuale ale Angliei din epoca victoriana.

Trecand printr-un amplu proces de modernizare si expansiune, ARU este in prezent una dintre cele mai mari universitati din estul angliei, cu peste 35.000 de studenti din 177 tari ale lumii. Universitatea exceleaza in diverse domenii de studiu precum tehnologiile informationale, inginerie, drept, stiinte ale educatiei, economie, business, stiinte medicale, arte s.a.

Pe parcursul ultimului deceniu, ARU a facut progrese remarcabile nu doar in domeniul stiintelor aplicate, ci si si-a intensificat activitatea de cercetare stiintifica in domeniul medicinei, economiei digitale, dezvoltarii durabile, schimbarii mediului, IT si inginerie, istorie politica, terapie muzicala s.a.

ARU este o universitate ferm angajata in viitor si de aceea, pentru a tine pasul cu tehnologiile moderne si procesul de inovatie, investeste sume considerabile in proiectele de infrastructura si cercetare. Pe parcursul ultimilor ani, universitatea a beneficiat de investitii in valoare totala de peste 122 mln de lire sterline, alte 98 mln fiind in prezent alocate pentru proiecte precum crearea unui "super laborator", dedicat cercetarilor in domeniul tehnologiilor informationale, psihologiei, stiintelor naturale, biomedicinei si tehnicilor de investigatie si criminologie.
ARU dispune de 4 campusuri ultra-moderne, amplasate in Cambridge, Chelmsford, Londra (inaugurat in 2015) si Peterborough (inaugurat in 2011). Cambridge si Chelmsford (unul dintre cele mai noi, si-a primit statutul de "oras" abea in 2012) sunt cotate drept cele mai sigure orase din Marea Britanie. Bineinteles, nu putem sa nu mentionam o data in plus reputatia academica impecabila a Cambridge-ului si importanta Londrei pe arena mondiala, drept unul dintre cele mai cosmopolite orase din lume.

Studiile la ARU au loc in cadrul a 5 facultati, acestea oferind o alegere imensa de programe academice:

Arts, Law & Social Sciences

Health, Social Care & Education

Lord Ashcroft International Business School

Medical Science

Science & Technology

Specificul programelor de studiu, precum si parteneriatul cu numeroase institutii de invatamant superior din tara si de peste hotarele acesteia, ofera studentilor ARU oportunitatea de a face semestre de schimb de experienta la nivel international.


Programe de studiu

Domenii de studiu - nivel Licenta (Undergraduate):

Arts and creative

Business management, leadership and law

Computing and technology

Construction and engineering

Health, social care and medical innonvation

Life sciences

Psychology

Social Care and Education

Social science and humanities

Sport and leisure


Domenii de studiu - nivel Master (Postgraduate):

Accounting and Finance

Arts and Creative Industries

Business, Management, Leadership and Law

Computing and Technology

Construction, Engineering and Manufacturing

Health, Social Care and Education

Life Sciences

Psychology

Sciences, Nutrition and Pharmaceutical

Social Science and Humanities

Sport, Leisure and Tourism


Conditii de admitere

Pentru studii de licenta:

- Diploma de Bacalaureat

- Nivel de cunoastere a limbii engleze de minim IELTS 6.0 sau echivalentul acestuia


⚠ NOU! Admitere la facultate cu 11 clase de liceu!

Afla mai multe ➜ excel.md/ARU-integrated


Pentru studii de master:

- Diploma de Licenta

- Nivel de cunoastere a limbii engleze de minim IELTS 6.5 sau echivalentul acestuia


Taxe de studiu

Pentru un program de studiu full-time la ARU (fie licenta, fie master), studentii internationali (non-EU) vor achita o taxa de scolarizare cuprinsa intre 11.000£ si 13.750£ pentru un an academic. Marimea taxei va depinde de programul si facultatea aleasa si poate varia de la an la an. De asemenea, ARU ofera anual diverse burse si granturi, disponibilitatea carora o puteti verifica aici. Studentii EU pot beneficia de un imprumut guvernamental pentru intreaga perioada de studii.


Cazare

De regula, studentii anului I sunt asigurati cu un loc de trai in resedintele studentesti ale universitatii. De asemenea, universitatea ofera toata asistenta necesara si in cazul in care acestia prefera sa inchirieze o camera/locuinta in oras.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.