UK

King's College London

University

King's College London King's College London King's College London King's College London King's College London King's College London King's College London King's College London King's College London King's College London

 • RO
 • RU

King's College London este a treia cea mai veche universitate din Marea Britanie, dupa Oxford si Cambridge. Aceasta a fost fondata in 1829 de catre un grup de politicieni si preoti.

King's College London face parte din grupul de elita Russell, constituit din cele mai bune universitati din Marea Britanie. Conform QS World University Rankings 2014-2015, universitatea ocupa pozitia 16 din 20 cele mai puternice universitati din lume. King's College London este renumita atat pentru scoala sa de stiinta, cat si pentru calitatea predarii in domeniile umaniste. La universitate studiaza mai bine de 26.500 de studenti, dintre care 19% sunt originari din 150 de tari de tari diferite. Colectivul didactic al universitatii este format din circa 6900 de persoane.

Calitatea studiilor la King's College este considerata a fi una superioara, astfel ca absolventii acestei institutii sunt foarte apreciati pe piata fortei de munca, ei avand prioritate in concursul de angajare fata de absolventii multor universitati britanice. Conform ratingului Sunday Times University Guide, King's College ocupa locul 5 in topul universitatilor cu cele mai bune perspective de angajare a absolventilor.

De asemenea, universitatea este unul dintre cele mai mari centre de studii in medicina si de cercetari biomedicale in Europa. Acesta include 4 clinici medicale si 6 centre de cercetare medicala, care sunt renumite pentru reputatia lor excelenta la nivel national si international.

King's College se mandreste si cu absolventii sai celebri precum John Keats, Thomas Hardy, Somerset Maugham si Virginia Woolf. Tot aici si-au facut studiile 10 laureati ai Premiului Nobel, doi presedinti din Cipru, presedintele Seychelles, prim-ministrii din Iordania, Bahamas si Irak, si multi politicieni britanici.

Specializare academica a universitatii este foarte diversa. King's College este constituit din 9 facultati, care, la randul lor, sunt divizate in mai multe departamente, scoli, centre si unitati de cercetare.


Faculty of Arts and Humanities

Dental Institute

Faculty of Life Sciences and Medicine

Institute of Psychiatry, Psychology and Neuroscience

The Dickson Poon School of Law

Faculty of Natural and Mathematical Sciences

Florence Nightingale Faculty of Nursing and Midwifery

Faculty of Science and Public policy

Global Institutes


Toate facultatile, scolile si departamentele universitatii sunt aranjate compact in 5 campusuri: Denmark Hill, Guy's, Strand, St. Thomas' si Waterloo. Studentii isi petrec cea mai mare parte a timpului liber in campus, Consiliul Studentesc al universitatii asigurandu-le o gama larga de servicii, activitati extracurriculare si diverse programe de voluntariat. Consiliului Studentesc are propriul ziar, care publica cu regularitate informatii referitor la toate evenimentele, campaniile, cluburile si comunitatile din campus. Studentii au liber acces la 50 de cluburi sportive, sali de forta, cafenele si magazine.
Programe de studii

King's College ofera studentilor sai aproximativ 200 de programe de studii la nivel de licenta si peste 230 programe de masterat si de cercetare.

Pentru cei care au nevoie de o pregatire suplimentara inainte de a incepe studiile propriu-zise, universitatea ofera o gama larga de cursuri de pregatire, cum ar fi Foundation, Pre-master, precum si cursuri de limba engleza pentru studentii care necesita pregatire suplimentara pentru examenul IELTS.

Programele de licenta dureaza 3 sau 4 ani, cu posibilitatea desfasurarii stagiului de practica in cadrul unei companii britanice sau una de peste hotare. Programe de masterat dureaza 1 an, iar cele de cercetare – de la sase luni pana la cativa ani.


Conditii de admitere

– Diploma de Bacalaureat sau Diploma de studii Medii de specialitate (pentru absolventii de colegii)

– Certificat de competenta lingvistica IELTS 6.5 - 7.0 (in dependenta de facultatea aleasa).

Pentru unele programe de studii exista cerinte suplimentare precum interview-ul sau un test de verificare a cunostintelor. Testele pot fi interne ale universitatii sau teste comune ca LNAT sau UKCAT.

Termen-limita de aplicare:

Documentele pot fi depuse incepand cu 1 Septembrie si pana la 20 Decembrie la oficiul EXCEL, pentru completarea dosarului de admitere si depunerea ulterioara a acestuia la universitate prin UCAS – sistemul comun de aplicare in Marea Britanie – pana la 15 ianuarie.

Pentru cei care vor sa aplice pentru studii la Facultatea de Medicina si Stomatologie ultima zi de depunere a actelor este 15 Octombrie.


Taxe de studiu

Taxa de scolarizare variaza in functie de tipul si durata cursului, variind intre 15.600£ si 25.500£ pentru studentii internationali si fiind de 9000£ pentru studentii europeni. Pentru acestia din urma mai este disponibil si programul de ajutor financiar Student Finance – un imprumut pentru acoperirea taxelor de studii.


Cazare

Universitatea are in jur de 13 camine studentesti cu conditii de trai diferite (aici: tipuri de odai, alimentatie etc.). Toate resedintele sunt amplasate in imediata apropiere a cladirilor administrative si academice ale universitatii. Costurile medii ale cazarii in caminele universitare sunt de aproximativ 140-220£ per luna.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.