UK

University of Stirling

University

University of Stirling University of Stirling University of Stirling University of Stirling University of Stirling University of Stirling University of Stirling University of Stirling University of Stirling University of Stirling University of Stirling University of Stirling University of Stirling University of Stirling University of Stirling University of Stirling

 • RO
 • RU

Fondata in 1967, University of Stirling isi are sediul in Scotia, Regatul Unit, si este cunoscuta in toata lumea pentru excelenta in cercetare si predare inovativa, fapt care ii asigura, an de an, locul binemeritat printre cele mai bune bune universitati la nivel national si international. Chiar de la inceputul existentei sale, universitatea a mers in pas cu gandirea transformativa si spiritul de inovatie, iar misiunea sa a fost intotdeauna sa faca tot posibilul ca sa-si asigure studentii cu toata pregatirea necesara pentru a schimba in mai bine lumea.

Incepand cu mai putin de 200 de studenti, universitatea ajuns in prezent la o populatie de mai bine de 14.000 de studenti anual, dintre care cel putin 20% sunt proveniti din peste 120 tari ale lumii. Mai mult decat atat, universitatea ofera programe de studiu nu doar acasa, in Scotia, dar si in cadrul universitatilor-partenere din China, Singapore si Oman.
Campusul central este amplasat in suburbia animatului oras Stirling, nu departe de Glasgow si Edinburg. Acesta se intinde pe teritoriul domeniului istoric Airthrey, care include si castelul cu acelasi nume, construit de Robert Adam inca in secolul al 18lea.

Recent, University of Stirling a primit 5 stele la categoria "facilitati", conform QS Stars World University Rankings, si e usor sa intelegi de ce. Minunatul campus universitar se intinde pe o suprafata de 330 de acri si este un loc unde cele mai noi tehnologii se imbina cu privelisti pitoresti, un loc care inspira si imbogateste zi de zi viata studentilor, staff-ului si vizitatorilor.

Tot de ce ai nevoie se afla la doar cateva minute distanta de mers: de la diferite cafenele si facilitati sport, pana la teatru si cinemaua din campus, iar biblioteca – o adevarata opera de arta, recent renovata – este locul unde studentii pot beneficia de toate avantajele unui hub modern de studiu, avand la indemana toate cele necesare pentru a excela in domeniul studiat.

Universitatea se mai mandreste si cu titlul de "Excelenta in Sport" la nivel national, devenind numerate randuri "universitatea anului" la categoria "sport", conform The Times si Sunday Times Good University Guide. Aici se antreneaza cativa dintre cei mai de top atleti din UK. De asemenea, campusul universitar gazduieste Scotland's National Swimming Academy, Scottish National Tennis Centre si Triathlon Scotland. Astfel ca, daca esti pasionat de sport, alege Stirling.

Pe langa toate, University of Stirling se poate lauda si cu o rata excelenta de angajare a absolventilor – peste 96% isi gasesc un job in decurs de 6 luni dupa finalizarea studiilor. Aceasta se datoreaza mai ales faptului ca majoritatea programelor academice ofera nu doar cunostinte teoretice, dar si experienta practica atat de necesara pentru imbunatatirea competentelor profesionale, precum si oportunitati unice de a lucra cu industrii de pe intreg globul.


Facultati si programe de studiu

University of Stirling ofera studii in cadrul a 5 facultati mari:

Arts and Humanities

Natural Sciences

Social Sciences

Health Sciences and Sport

Stirling Management School


Pentru lista completa de programe disponibile, accesati paginile:

+ programe de licenta (undergraduate)

+ programe de master (postgraduate)

+ programe de pregatire* pre-universitara si pre-master

+ curs de limba engleza* (disponibil online)

*programe adresate studentilor internationali, care nu intrunesc pe deplin conditiile de admitere si necesita pregatire suplimentara.


Conditii minime de admitere

+ Diploma de Bacalaureat

+ nivel minim de cunoastere a limbii engleze: iBT TOEFL 80, IELTS 6.0, CAE 169 sau alt echivalent

+ alte cerinte suplimentare, in depententa de programul ales


Cand si cum aplici?

Aplicarile se fac prin sistemul centralizat UCAS, data limita pentru depunerea dosarelor fiind 15 Ianuarie.


Taxe de studiu

Taxele anuale de studiu la University of Stirling variaza in dependenta de programul ales si statutul studentului (UE sau non-UE/international). Marimea exacta poate fi gasita pe site-ul universitatii, in pagina cu descrierea programului ales. Informatie generala despre taxe si modalitati de finantare puteti gasi aici.

Universitatea ofera, de asemenea, o serie de burse pentru diferite categorii de studenti, lista carora o gasiti in aceasta pagina.


Cazare

Toti studentii anului 1 pot beneficia de un loc garantat de cazare, cu conditia ca depun o cerere in termenul-limita stabilit.

Universitatea dispune de 2900 locuri de cazare in peste 19 resedinte studentesti, amplasate atat in campus, cat si in afara acestuia. Costul cazarii porneste de la 95 GBP/saptamanal.

Optiuni disponibile, date de contact si alte detalii puteti gasi in aceasta pagina.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.