UK

York University

University

York University York University York University York University York University York University York University York University York University York University York University

 • RO
 • RU

Universitatea York a fost fondata in 1963 avand ca piatra de temelie principiul de egalitate, perfectiune academica si noi oportunitati pentru toti. Aceasta este situata intr-unul dintre cele mai interesante si mai frumoase orase din nordul Angliei – York, care se afla in regiunea North Yorkshire, pe malul pitorescului rau Ouse. Orasul reprezinta un mix bogat de istorie medieval si moderna, fapt ce creeaza o atmosfera deosebita, foarte atractiva pentru turisti.

Universitatea York este exemplu al unei adevarate povesti de succes: incepand cu instruirea a doar 230 de studenti, in mai putin de 50 ani aceasta a devenit una dintre primele 10 universitati de cercetare din Marea Britanie.

Universitatea este membra a grupului de elita Russell, constituit din cele mai bune universitati din Marea Britanie. Potrivit The Times and Sunday Times in 2014 universitatea York a ocupat locul 10 in clasamentul universitatilor din Marea Britanie care au contribuit considerabil in domeniul cercetarii. Conform Times Higher Education Awards in 2010, York a primit statutul de "Cea mai buna universitate a anului". Mai mult decat atat, universitatea York este de cinci ori castigatorul prestigiosului premiu national Queen’s Anniversary Prize pentru excelenta in cercetare in arheologie, informatica, agricultura, sanatate si stiinte sociale.

Multe dintre facultatile universitatii York se afla in top zece cele mai apreciate de studenti in Marea Britanie, datorita legaturii stranse a acestora cu lumea afacerilor si cea industrial. Cunostintele obtinute in cadrul acestora asigura o dezvoltare multilaterala a studentilor, ajutandu-i, prin intermediul studiilor aplicate, sa construiasca o baza solida pentru viitoarea cariera de succes.

Universitatea este gazda a peste 16.000 de studenti, 29% dintre care sunt internationali din peste 160 de tari.

Printre absolventii cu renume ai universitatii se afla al 21-lea presedinte al Portugaliei – Anibal Cavaco Silva, al 39-lea prim-ministrul a Coreei de Sud – Han Seung-Soo, purtatorul de cuvant al NATO – Mark Laiti, cea mai faimoasa gazda de radio BBC – Philip Leicester si multe alte celebritati.
Programe de studiu

Universitatea are peste 30 de centre de cercetare, 20 de departamente academice si mai multe scoli si institute - toate unite in trei mari departamente:

Faculty of Arts and Humanities

Faculty of Sciences

Faculty of Social Sciences

In cadrul acestora se studiaza arheologie, chimie, biologie, informatica, electronica, educatie, lingvistica, mediu, sanatate, istorie, istoria artei, drepturile omului, drept, medicina, management, matematica, muzica, stiinta, filosofie, fizica, politica, psihologie, sociologie, teatru, televiziune etc.

Pentru studentii care au un nivel insuficient de cunoastere a limbii engleze sau a subiectelor de baza, universitatea York ofera programul International Foundation in domenii precum stiinta, stiinte sociale, afaceri si management.

Programele de licenta dureaza 3 sau 4 ani, cu posibilitatea desfasurarii stagieriului de practica in cadrul unei companiei locale sau de peste hotare; Programele de masterat - 1 an full-time sau 2 ani part-time; Programele de cercetare pot dura de la sase luni pana la cativa ani.

Atat pentru studentii, cat si pentru cercetatorii din alte universitati, York a pus la dispozitie laboratoare si centre de cercetare, dotate cu tehica de ultima generatie, oferind astfel facilitati unicale pentru cercetare si predare, printer care Centrul de Neuroimagistica York, York JEOL Nanocentre, Centrul de Cercetare in Muzica, Centrul de Excelenta in Spectrometrie de Masa, Centrul pentru Rezonanta Magnetica.


Conditii de admitere

– Diploma de Bacalaureat sau Diploma de studii Medii de specialitate (pentru absolventii de colegii) – cu note medii inalte

– Certificat de competenta lingvistica IELTS 6.0, Cambridge English 169 sau PTE 55

Pentru unele programe exista cerinte suplimentare precum interviul sau un test de verificare a cunostintelor.

Documentele pot fi depuse incepand cu 1 Septembrie si pana la 20 Decembrie la oficiul EXCEL, pentru completarea dosarului de admitere si depunerea ulterioara a acestuia la universitate prin sistemul comun de aplicare in Marea Britanie – UCAS – pana la 15 ianuarie.

Pentru cei care vor sa aplice pentru studii la Facultatea de Medicina si Stomatologie ultima zi de depunere a actelor este 15 Octombrie, candidatii urmand sa sustina intre timp si testul specializat BMAT.


Taxe de studiu

Taxa de scolarizare variaza in functie de tipul si durata cursului: intre 15.550£ si 25.930£ pentru studentii internationali si este de 9000£ pentru studentii EU. Pentru acestia din urma mai este disponibil si programul de ajutor financiar Student Finance – un imprumut pentru acoperirea taxelor de studii.


Cazare

Studentii din primul an de studii obtin garantat un loc in unul din cele 9 camine studentesti, care au peste 3700 de camere cu diferite conditii de trai, in cazul in care ei reusesc sa depuna o cerere pentru cazare pana la 31 Iulie. Costul chiriei depinde de conditiile de trai oferite si este de aproximativ 100-160£ per saptamana sau 4000-6729£ per an.

Toate caminele sunt situate in imediata apropiere de cladirile academice si nu reprezinta simple locuinte, ci si un fel de comunitate de studenti, in care ei socializeaza, joaca sport, isi dezvolta abilitatile si interesele in cadrul activitatilor extracurriculare.

Viata de campus este concentrata in Heslington, in partea istorica a orasului York, unde se afla colegiile universitatii. Este un cartier studentesc compact, care poate fi usor parcurs pe jos, este caracterizat prin atmosfera prietenoasa si unde studentii se pot simti in siguranta. Pe teritoriul acestuia sunt amplasate mai multe baruri, magazine si peste 60 de centre de sport, terenuri de tenis si squash, centre de sanatate, teatre si sali de concert la doar cativa pasi distanta. Uniunea Studentilor (Student Union) ofera si ea o varietate mare de activitati, administrand peste 200 de societati si un numar impunator de cluburi sportive pentru studenti.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.