UK

Glasgow Caledonian University

University

Glasgow Caledonian University Glasgow Caledonian University Glasgow Caledonian University Glasgow Caledonian University Glasgow Caledonian University Glasgow Caledonian University Glasgow Caledonian University Glasgow Caledonian University Glasgow Caledonian University Glasgow Caledonian University Glasgow Caledonian University Glasgow Caledonian University Glasgow Caledonian University Glasgow Caledonian University Glasgow Caledonian University

 • RO
 • RU

Glasgow Caledonian University (GCU) este situata chiar in centrul orasului Glasgow, reprezentand in sine un mediu academic excelent si unul dintre cele mai tari comunitati studentesti moderne din Marea Britanie.

Glasgow este unul din cele mai atractive orase europene. Fost centru si promotor al revolutiei industriale, orasul a inflorit si s-a transformat intr-o capitala culturala vibranta, clasandu-se in mai multe randuri in fruntea top-ului cu "cele mai bune centre europene de cultura", cunoscut actualmente drept "orasul muzicii" UNESCO.

Potrivit Times, GCU se afla pe pozitia 62 (din 113) in clasamentul celor mai bune universitati din Marea Britanie, detinand totodata intaietatea la capitolul apreciere din partea studentilor straini, conform International Student Barometer Survey.
Domenii de specializare

Toate facultatile se bucura de o reputatie impecabila, gratie orientarii inovative si profesionale ale programelor, sustinute de cercetarile importante la nivel international. Potrivit datelor programului de evaluare a calitatii lucrarilor de cercetare stiintifica (RAE), trei patrimi din cercetarile efectuate in cadrul universitatii au primit statutul de "calitate internationala". In plus, cercetarile universitatii in cee ace tine de medicina regenerativa au fost recunoscute ca fiind cele mai bune din Marea Britanie, iar cercetarile din domeniul mediului inconjurator creat artificial au primit cea mai inalta apreciere in Scotia, intrand in top 20 a celor mai puternice din Marea Britanie.

Constructia si mediul inconjurator – un renumit centru international de studii inovative si cercetari, care colaboreaza cu un numar mare de organizatii din Marea Britanie si Europa, precum si din Orientul Apropiat si cel Indepartat.

Business – una din cele mai mari facultati de profil din Scotia, care ofera o gama vasta de programe, incepand cu cele vocationale si pana la programele populare MBA. Cartea de vizita a scolii de business din GCU il constituie cursul unic de risk-management.

Inginerie si tehnologii informationale – facultate care ofera un spectru larg de posibilitati de studii cu orientare profesionala, in paralel cu o activitate vasta de cercetare, in colaborare cu astfel de organizatii internationale ca Cisco, Oracle siSun.

Sanatate si dezvoltare sociala – una dintre cele mai mari facultati de profil din tara, formata din 5 departamente: terapia muncii, fizioterapie, ortopedia si chirurgia, radioterapia, munca si protectia sociala.

Stiintele biomedicale – cuprinde catedrele de stiinte biologice si biomedicale, psihologie, oftalmologie si optometrie.

Drept – ofera o gama larga de programe acreditate de Societatea de Drept din Scotia.

Stiinte sociale – program multidisciplinar, care cuprinde o varietate mare de subiecte in domenii precum politica, istoria, sociologia, economia si criminologia.

Infirmerie, obstetrica si sanatate – cea mai mare facultate de pregatire a infirmierelor din Scotia.


Programe de studiu

Accounting and Finance

Biological and Biomedical Science

Business and Management

Computing

Construction and Property

Creative and Design

Engineering

Environmental Studies

Health and Social Care

History

Journalism and Media Studies

Law

Marketing

Nursing and Midwifery

Psychology

Social Studies


Lista completa a programelor de studiu oferite de GCU poate fi vizualizata aici:

undergraduate courses (Licenta)

postgraduate courses (Master): Glasgow & London Campuses

scoala de vara


Conditii minime de admitere

– Diploma de Bacalaureat

IELTS 6.0 minim


Aplicarile se fac prin sistemul centralizat UCAS, data limita pentru depunerea actelor fiind 15 Ianuarie.


Cazare

Resedintele studentesti sunt amplasate la 5 minute distanta de campusul universitar, asigurand acces rapid spre universitate si centrul orasului. Se ofera apartamente en-suite complet echipate, cu 6-8 dormitoare de 1-2 persoane. Studentii beneficiaza de acces la retea Internet, serviciul de spalatorie, bucatarie, cafenele si magazine amplasate in apropiere. Alimentatia nu este inclusa in pretul cazarii, studentii urmand sa gateasca singuri sau sa manance in oras. In aceasta ambianta, studentii se pot integra mult mai usor si rapid in comunitatea studenteasca, partajand interese comune si legand noi prieteni. Costul cazarii in resedinta este de 99-113 £/saptamana.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.