UK

Loughborough College

University

Loughborough College Loughborough College Loughborough College Loughborough College Loughborough College Loughborough College Loughborough College Loughborough College Loughborough College Loughborough College

 • RO
 • RU

Fondat in 1909, Loughborough College a reusit sa castige si sa mentina o reputatie academica excelenta, atat in randul elevilor britanici, cat si al celor internationali. Cu peste 11.000 de elevi, Loughborough este unul dintre cele mai mari colegii publice din Marea Britanie si unicul amplasat intr-un campus universitar – cel al Loughborough University (TOP 10 universitati in Marea Britanie). Gratie acestui partneriat elevii au acces catre un set impresionant de facilitati de recreare si studii al Universitatii Loughborough, inclusiv centrul olimpic sportiv – desemnat de British Olympic Association ca baza de antrenament pentru echipa nationala Team GB la jocurile Olimpice din Londra 2012.

In 2015 colegiul a inaugurat un nou centru de studii liceale in valoare de 30 milioane de lire sterline, constructia caruia a durat peste 2 ani si care pune acum la dispozitia elevilor sali de sport, studio-uri de dans, salon de infrumusetare, cafenele si un restaurant, biblioteca, laboratoare moderne de studii si multe altele.

La doar 90 min distanta de Londra, Loughborough este un oras in comitatul Leicestershire, situat intre alte 2 mari orase si centre universitare: Nottingham la nord si Leicester spre sud. In 1841 orasul se atesta ca prima destinatie turistica in Marea Britanie in ghidul calatorilor dupa Thomas Cook.

Potrivit unui sondaj national in randul studentilor, Loughborough College se bucura de cel mai prietenos si atent personal, astfel studentii au toata asistenta necesara din partea acestora pentru a deveni intr-un final independenti si responsabili – pregatiti pentru urmatorii pasi importanti in viata de adult.
Loughborough College ofera programe de liceu cu durata de 2 ani (A-levels), programe profesionale, curs pre-universitar (foundation) si programe de studii superioare. Pe langa acestea, la Loughborough College sunt disponibile cursuri de limba engleza si vacante de vara pentru 16+.

Spre deosebire de alte scoli si colegii publice, Loughborough College dispune de camin, recent renovat, care ofera conditii de cazare superbe celor cu varsta sub 18 ani. Faptul ca e o institutie publica permite studii gratuite cetatenilor EU si taxe reduse celor non-EU.


Programe de studiu

Studii de Liceu (A Level)Este, probabil, unul dintre cele mai populare programe accesate de elevii internationali la acest colegiu si ofera o alternativa celor care au absolvit studiile gimnaziale (9 clase) in tara de origine pentru a-si continua studiile liceale in Marea Britanie. Acesta garanteaza sanse maxime de admitere in universitati de top din UK sau alte tari. Peste 80% din absolventi sunt acceptati in TOP 20 Universitati din UK. Programul presupune un studiu avansat a 3 sau 4 disciplini la alegere pe urmatoarele articulatii:

a) Business, Finance and Economics Pathway (la alegere 3 obiecte din Economics, Business, Maths, Further Maths, Computer Science)

b) Science and Engineering Pathway (poti alege din: Chemistry, Biology, Physics, Maths, Further Maths, Computer Science)

c) Computer Science and Mathematics Pathway (Maths, Further Maths, Computer Science)


Pregatire pre-universitara (Foundation Programme) - Este un program academic intensiv cu durata de 1 an, destinat elevilor clasei a 11-a si absolventilor de liceu, menit sa ofere o pregatire specializata pentru admiterea ulterioara la o facultate in universitatile britanice. Gratie unui parteneriat strategic cu Loughborough University si alte institutii prestigioase de invatamant superior precum Warwick, Leeds, Leicester, Bristol, Durham, Nottingham s.a., studentii pot progesa direct in primul an al facultatii fara un examen de admitere. In cadrul acestui program, elevii pot alege unul din 2 domenii de specializare: Business/Economics sau Engineering/Science (Biology, Chemistry, Maths) cu progresie spre toate facultatile relevante.


Studii profesionale si universitare (cu durata de 2-3 ani) in urmatoarele domenii:

Business, Management & Professional

Computing and Media Production

Engineering

Motor Vehicle

Music

Performance and Production

Public Services

Sport, Exercise, and Fitness

Travel and Cabin Crew

Visual Arts


Cursuri de limba engleza pentru cei cu varsta 16+. Grupe noi se formeaza practic in fiecare luna. Tot aici putem mentiona si vacantele de vara, preconizate pentru aceeasi categorie de varsta.


Conditii de admitere

- pentru liceu: certificat de absolvire a gimnaziului (9 clase) + test de engleza, de obicei, IELTS cu scor 4.5-5 sau iBT TOEFL 70.

- pentru facultate: certificat de absolvire a liceului sau Foundation + test de engleza, de obicei, IELTS cu scor 6.0 sau iBT TOEFL 85.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.