Romania

Study in Romania

Romania

 • RO
 • RU

Romania este cea mai aproape de noi, de Republica Moldova, atat din punct de vedere geografic, cat si socio-cultural, nemaizicand de faptul ca vorbim aceeasi limba. Ea este cea mai mare tara (ca suprafata) din Europa de Sud-Est si a 12-a cea mai mare din intreaga Europa. Are in egala masura suprafete muntoase, vai si campii. Centrul tarii este dominat de muntii Carpati, granita de sud este scaldata de apele bogate ale Dunarii, iar cea de sud-vest se contopeste cu apele Marii Negre.

Romania este patria mai multor minoritati etnice pe langa majoritatea romaneasca, iar limba romana vorbita diferentiaza (uneori destul de mult) de la o regiune la alta.

Este o destinatie mult apreciata de catre turisti pentru diversitatea de relief, peisaj pitoresc, orasele colorate, manastiri si castele medievale marete.
Dupa Revolutia Romana din 1989, Romania a pasit ferm pe calea reformelor in toate sferele de viata, progresand simtitor in ultimii 20 de ani. Sistemul de invatamant romanesc se afla si el intr-un proces de continua reorganizare, ajungand sa fie practic similar standardului european din acest domeniu. Din punct de vedere al structurii, acesta se aseamana cu sistemul din Republica Moldova, atata doar ca, la nivel de studii superioare, Romania se poate lauda cu mai multe universitati bine vazute in alte tari si dipomele carora au o mai mare trecere intr-un concurs de angajare decat ale noastre.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare

 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.