Finland

Study in Finland

Finland

 • RO
 • RU

In anii 70 ai secolului trecut, filosoful finlandez Johan Vilhem Snellman promova insistent ideea ca numai educatia poate duce la bunastare si a pus astfel bazele a ceea ce avea sa devina "fenomenul finlandez" – cel mai performant sistem educational din lume.

In prezent, Finlanda se poate lauda cu cel mai inalt nivel al calitatii vietii din lume ("cea mai buna tara din lume") si o societate moderna, inalt educata si dinamica, care poate face fata provocarilor secolului XXI. Finlanda este o tara neutra, membra a UE din 1995 si zona Euro din 1999.

Finlanda este una dintre cele mai mari tari de pe continent ca suprafata si, cu aprox. 5,5 milioane de locuitori, are una din cele mai mici rate a densitatii populatiei pe km2.

Pozitia ei intre doua culturi bogate, conditiile climatice nordice sunt izvorul de forta al vietii si inovativitatii finlandeze. Finlanda este suprinzator de inventiva pentru o natiune atat de mica. Iata doar cateva inventii cu brevet finlandez: sania de salvare, ceasul de monitorizare a pulsului cardiac, lemnul-dulce sarat (Salmiakki), Linux OS, patinele, jocul Angry Birds, cocktailul Molotov, SMS-urile si, nu in ultimul rand, sauna.


De ce Finlanda?


– Are cel mai performant sistem de invatamant din lume

– O tara fara coruptie si bine guvernata

– Siguranta si nivel de bunastare inalt

– Peste 400 de programe de studiu in limba engleza

– Societate moderna, majoritatea populatiei poseda limba engleza

– Cele mai curate paduri si ape + nenumarate activitati in natura

– O tara putin populate, cu perspective de cariera atractive
Pe langa alte avantaje, cel mai atractiv aspect al Finlandei este, indiscutabil, frumusetea uluitoare a naturii. Desi mai e numita si "tara celor o mie de lacuri", numarul lor real se apropie de 187.888 lacuri – mai multe decat in oricare alta tara din lume.

Aproape intreg teritoriul tarii (2/3 din suprafata) este acoperit cu paduri dese. Aici s-au pastrat colturi ale naturii perfect neatinse, unde poti sa pescuiesti in liniste, sa te plimbi cu barca pe rauri si sa admiri peisaje divine. Este spectaculos sa vezi cum, de la aeroport pana in Helsinki, drumul serpuieste printre suprafete de granit si cum natura e in voia ei in inima capitalei, formand cel mai mare parc natural urban din Europa. Vara, in iunie, aici incep noptile albe. In zona de sud a tarii, noptile de vara sunt mai mult un miraj: vezi un fel de apus dupa miezul noptii, intr-o parte de cer, pe cand soarele deja rasare in cealalta.

Laplandia este cea mai exotica regiune din Finlanda. Aici este deosebit de frumos mai ales in perioada cand soarele nu se ridica mai sus de linia orizontului. Acesta este timpul culorilor albastre si linistii absolute. Iarna este cea mai activa vreme pentru schiatul in munti, sanii mobile, safari pe reni si sanii cu caini.


Programe de studiu accesibile in aceasta tara


An scolar in Finlanda

Studii de Licenta

Studii Master si Doctorat


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare

 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.