Finland

Study in Finland

Finland

 • RO
 • RU

"Tara celor o mie de lacuri", bastina lui Mos Craciun si a Nokiei, acolo unde inca a ramas in vigoare legea privind consumul rational de alcool – aceasta este vechea tara Suomi sau Finlanda. Aproape intreg teritoriul tarii (cca 2/3 din suprafata) este acoperit cu paduri dese. Aici s-au pastrat colturi ale naturii perfect neatinse, unde poti sa pescuiesti in liniste, sa te plimbi cu barca pe rauri si sa admiri peisaje divine. Este spectaculos sa vezi cum, de la aeroport pana in Helsinki, drumul serpuieste printre suprafete de granit si cum natura e in voia ei in inima capitalei, formand cel mai mare parc natural urban din Europa. Vara, in iunie, aici incep noptile albe. In zona de sud a tarii, noptile de vara sunt mai mult o parere: vezi un fel de apus dupa miezul noptii, intr-o parte de cer, pe cand soarele deja rasare in cealalta.

Laplandia este cea mai exotica regiune din Finlanda. Aici este deosebit de frumos mai ales in perioada cand soarele nu se ridica mai sus de linia orizontului. Acesta este timpul culorilor albastre si linistii absolute. Iarna este cea mai activa vreme pentru schiatul in munti, sanii mobile, safari pe reni si sanii cu caini.
Finlanda este un stat republican care a aderat la Comunitatea Europeana in 1995 si efectueaza circulatia monetara in moneda comuna EUR. Seful statului este presedintele Republicii, ales pentru o perioada de sase ani. Populatia Finlandei este, conform ultimelor estimari, de aprox. 5,4 milioane de oameni. In capitala tarii, Helsinki, locuiesc cca 555.500 de oameni.

Limbile oficiale ale Finlandei sunt finlandeza si suedeza, dintre care ultima este nativa pentru aproape 6% din populatie. Principalele ramuri ale economiei finlandeze sunt prelucrarea lemnului, ingineria si tehnologia inalta. Telefoanele mobile si telecomunicatiile reprezinta baza pentru exportul produselor electronice din Finlanda.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare

 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.