Latest news

toate știrile
25.10.2012

Новости образования/Știri Principale

Academic Year Abroad - Anul ce face diferenta!

Новости образования/Știri Principale

Academic Year Abroad este un program popularitatea carui creste pe an ce trece. Anual, tot mai multi elevi decid sa petreaca o parte din programul sau scolar in alta tara . Indeferent de motivele pentru care elevii fac acesta alegere, indiscutabil, programul le va oferi un avantaj superior atat din punct de vedere a nivelului de pregatire academica si personala cat si a perspectivelor admiterii la facultate in viitor.

Spre deosebire de scolile occidentale, cele autohtone se axeaza mai putin pe dezvoltarea personala a fiecarui elev tinand cont de trasaturile si abilitatile fiecaruia. Capacitatea de a-si argumenta punctul de vedere, a gandi critic, a stabili usor contacte cu oameni noi si a facilita tranzitia de la mediul scolar la universitate – reprezinta principalul avantaj al studiilor in scolile din strainatate.

Invatamantul secundar din Germania include 4 tipuri de trepte scolare : “Gimnaziul” -  ofera  pregatire pentru studii universitare ; “Realschule” – pune accentul pe stiinta pentru elevii intermediari ; “Hauptschule” – ofera pregatirea elevilor pentru invatamantul profesional si
“ Gesamtschule” – o combinatie a celor 3 trepte.

Programul de schimb academic si cultural propune tinerilor cu varsta de la 14 pana la 18 ani o oferta unica de a deveni elev la o scoala medie din Germania, timp de 6 sau 9 luni. Acest program reprezinta cel mai eficient mod de a cunoaste cultura, traditiile si limba unui alt stat, de a calatori, trai noi experiente si a crea deprinderi de viata ce se vor dovedi extrem de utile in viitor. De asemenea, elevii pot examina posibilitatile de a-si continua studiile la nivel universitar in Germania. Necatand la faptul, ca parintilor le este greu in momentul, cand copiii nu sunt acasa, acest program este o varianta ideala de a schimba mediul social, de a studia dupa un sistem de invatamant mai avansat si de a de a crea si mentine o relatie intr-o alta societate si intr-un mediu necunoscut.

Acest program este ideal pentru cei ce intentioneaza sa-si continue studiile liceale sau universitare in strainatate si au nevoie de aptitudini academice si lingvistice specifice tarii date. Elevii vor avea sansa de a studia noi discipline: drept, marketing, politica, informatica astfel initiindu-se in diferite domenii noi si determinandu-se cu viitoarea profesie.

Cerinte fata de participant:
Varsta: intre 14-18 ani.

-    cunoasterea limbii germane la un nivel mediu ;
-    media academica la scoala mai mare de 7,5 ;
-    respectarea regulilor familiei-gazda ;
-    pregatirea morala de a trai cu o familie straina

Optiuni de cazare si amplasare
Cazare cu o familie-gazda, intr-o odaie pentru o persoana sau pentru 2 ( veti imparti odaia cu un copil a familiei sau cu un copil de alta nationalitate, de acelasi sex). Toate familiile gazda participante la program, sunt inspectate periodic cu scopul asigurarii unor conditii de trai adecvate.
 Elevii nu pot alege o locatie anumita, unde isi vor face studiile.

Durata si termen limita de aplicare
Un an academic :
Durata : 9 luni (din septembrie pana in iunie);
Termen limita de aplicare - 31 martie;
Taxe de participare – 5790 euro

Un semestru academic :
Durata : 6 luni ( din septembrie – ianuarie; ianuarie- iunie);
Termen limita de aplicare – 31 martie;
Taxe de participare – 4990 euro.

Daca te asociezi cu profilul candidatului ideal sau doresti sa cunosti mai multe, va asteptam la biroul EXCEL pentru o consultatie personala sau ne puteti contacta la numarul de tel. 022224059 sau la adresa de e-mail: office@excel.md

 

→ архив новостей


  • ETS

    ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

  • DAAD

    DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

  • Британский Совет

    Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

  • American Councils

    Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.