Latest news

  • START înscriere la taberele de VARA 2024!

    START înscriere la taberele de VARA 2024!

    Alege destinatia potrivita pentru tine si aplica ACUM! >>>>>

    21.03.2024
  • Inscrierea la taberele de vara 2023 continua!

    Inscrierea la taberele de vara 2023 continua!

    Gata de o noua aventura? Alege destinatia si aplica ACUM! >>>>>

    21.03.2024
  • Curs online GRATUIT de pregatire pentru IELTS

    Curs online GRATUIT de pregatire pentru IELTS

    Intentionezi sa sustii un test IELTS? Afla de la experti cum sa obtii scorul maxim! Start program: 12 Septembrie 2016. Inregistreaza-te acum! >>>>>

    30.11.2018
  • BEST LearnEnglish Apps

    BEST LearnEnglish Apps

    British Council îți oferă o varietate de aplicații pentru învățarea limbii engleze. Poți învăța engleza cu ajutorul aplicațiilor LearnEnglish care includ jocuri, videoclipuri, podcast-uri și quiz-uri>>>>

    2.11.2017
  • 你会说中国人吗?(Do you speak Chinese?)

    你会说中国人吗?(Do you speak Chinese?)

    Языковые курсы в Китае – самый эффективный способ выучить китайский язык. Так называемое «Срединное царство» без сомнения необходимо посетить. Наши языковые курсы в Kитае откроют вам сказочный природный ландшафт, единственное в своем роде культурное наследие и невероятную гостеприимность.

    24.11.2015
toate știrile
26.05.2017

Новости образования/Știri Principale

5 moduri neașteptate în care engleza vă poate ajuta în carieră

Новости образования/Știri Principale

Care este următorul pas în cariera dumneavoastră? Simțiți că ar fi momentul să dobândiți noi aptitudini? Este un fapt bine știut că învățatul limbii engleze vă poate ajuta să avansați în carieră, deoarece vă crește șansele de a lucra în străinătate, de a lua parte
la evenimente internaționale și vă oferă multe alte posibilități. În acest articol, Claire Hughes, profesoară la British Council, discută despre modurile în care învățatul limbii engleze vă poate fi benefic și în domenii care depășesc limbile străine.


"Merită să învățați limba engleză dacă nu vă este necesară la muncă? Ca profesor de engleză, eu sunt de părere că este! Pe parcursul carierei mele am văzut cursanți care și-au dezvoltat aptitudini substanțiale, pe care nu s-ar fi așteptat să le dobândească venind la cursurile de engleză. Aceste aptitudini, denumite în mod normal soft skills, nu sunt neapărat genul de lucruri care pot fi predate, ci mai degrabă diverse atribute ce pot fi dobândite prin experiențele pe care le avem la muncă sau în viața de zi cu zi.

Prin gama largă de situații cu care vă confruntă, învățatul unei limbi străine vă permite să vă dezvoltați exact acele abilități pe care le caută un angajator. Cel mai mare avantaj în acest caz este că aceste abilități pot fi folosite în aproape orice carieră la care vă puteți gândi, fie că sunteți asistentă medicală, avocat sau șofer de taxi. Iată mai jos câteva moduri în care învățatul unei limbi străine vă oferă și aptitudini care sunt la mare căutare printre angajatorii de astăzi, și modul în care acestea se dezvoltă pe măsură ce învățați o limbă străină.

 

Comunicare activă


Capacitatea de a comunica eficient este foarte apreciată, așa cum demonstrează un sondaj efectuat de Association of Graduate Recruiters, în care 64% dintre angajatori au declarat că își doresc absolvenți de studii superioare care să aibă capacități mai bune de comunicare.

Aptitudinile de comunicare joacă un rol important într-o gamă largă de situații în timpul orelor de engleză, iar printre cele mai des întâlnite se află simpla cunoaștere a celorlalți cursanți. Vi se va cere să abordați o gamă largă de subiecte cu oameni pe care poate nu îi știți atât de bine, situație foarte asemănătoare cu cea în care v-ați putea găsi în cadrul unei conferințe, sau atunci când socializați cu colegii. Poate că la început pare intimidant, însă cu cât exersați mai mult în cadrul sigur al sălii de clasă, având un profesor care să vă ofere informațiile necesare ce țin de context, cu atât va deveni mai ușor să faceți acest lucru într-o situație legată de locul de muncă.

 

Atenție


Să fiți o persoană care știe să comunice înseamnă și că este nevoie să cântăriți efectul pe care cuvintele dumneavoastră îl au asupra oamenilor. Este de asemenea necesar să vă asigurați că le răspundeți cu tact și sensibilitate, așa cum fac și profesorii atunci când oferă feedback legat de limbajul folosit de cursanți și de reușita unui exercițiu.

Sunt de părere că un cursant poate învăța la fel de mult de la un coleg, pe cât învață de la profesor, unori poate chiar mai mult. În grupele la care predau, cursanții își oferă unul altuia sfaturi legate de modul în care își pot îmbunătăți modul de a folosi limba engleză. Nu este mereu ușor să îi spui cuiva că s-ar putea descurca mai bine, dar învățatul unei limbi străine în sala de clasă este o experiență împărtășită cu ceilalți, astfel încât adesea observ cum cursanții mei ajung să aibă un adevărat sentiment de comunitate, empatizând unii cu problemele celorlalți și, ce e cel mai important, bucurându-se de succesul celorlalți. O mare parte din ceea ce este necesar pentru a fi o persoană care știe să comunice este să vă amintiți să vă concentrați atât pe aspectele pozitive, cât și pe cele mai dificile. Învățatul unei limbi străine vă ajută să înțelegeți cum să vă setați obiective realiste, precum și cât de important este să vă recompensați atunci când vă atingeți ținta.

 

Motivație


Atunci când îi intreb care sunt cele mai grele aspecte legate de învățatul limbii engleze, cursanții îmi dau adesea răspunsuri care nu au legătură cu limba în sine, ci mai degrabă cu circumstanțele lor. Mi se poate spune, spre exemplu, că "atunci când ajung acasă de la serviciu, îmi simt capul varză, și nu vreau să mă uit la un film în engleză care să mă ajute să învăț, ci doar să mă uit la el în română și să mă relaxez!".

Cu toate că un astfel de răspuns este complet de înțeles, dacă reușiți să vă găsiți motivația interioară pentru a dedica o parte din timpul dumneavoastră învățatului, acesta va deveni o rutină a vieții de zi cu zi. Cu cât vă obișnuiți mai tare cu ceva, cu atât va deveni mai ușor. A învăța cum să vă păstrați motivația este de dorit în multe cariere, deoarece angajatorii caută adesea genul de persoane care reușesc să facă un efort și să dea tot ce au mai bun. Managerii și liderii de echipă își doresc în mod special să poată avea încredere că angajații lor își pot face treaba fără să fie monitorizați constant. Dacă învățați o limbă străină, veți putea povesti în interviuri despre cum vă puteți motiva în fața unei provocări și le puteți arăta angajatorilor că știți câte beneficii pot avea pe termen lung soluțiile unor provocări pe termen scurt.

 

Actualitate


Chiar dacă nu folosiți engleza pentru a comunica la locul de muncă, aceasta vă poate ajuta totuși pentru a fi la curent cu ceea ce se întâmplă în domeniul dumneavoastră. 52% din conținutul publicat pe internet este în engleză, ceea ce o face limba cel mai des folosită. Pentru a putea compara, pe locul doi se află limba rusă, cu 6.5%. Cu cât aveți la dispoziție mai multă informație legată de domeniul dumneavoastră de activitate, cu atât veți fi mai bine informat. Dacă puteți accesa informația în limba engleză, veți avea un avantaj competitiv și veți putea aduce cunoștințe noi la locul de muncă.

 

Corectitudine gramaticală


Învățarea unei limbi vă dezvoltă aptitudinile de a analiza și verifica un text pe care l-ați scris. Trebuie să reveniți asupra textului și să vă gândiți dacă ați folosit timpurile verbale potrivite, dacă ordinea cuvintelor este corectă,dacă ați făcut acordul între subiect și predicat, printre multe altele. A vă pricepe la detalii este o abilitate importantă atunci când vine vorba de a fi un scriitor bun. Există multe cazuri care arată cum o singura literă greșită sau un semn de punctuație nepotrivit au creat pierderi de milioane de dolari, precum cratima care a creat o pagubă de 80 de milioane de dolari pentru NASA! Învățatul limbii engleze vă poate ajuta să fiți eroul care identifică o eroare înainte de a crea companiei pagube de milioane de euro!

 

Acestea sunt doar câteva dintre abilitățile pe care le puteți dezvolta învățând limba engleză. Dacă vi se pare că acest subiect este interesant, vă puteți înscrie la următorul curs online gratuit How to Succeed in a Global Workplace, coordonat de British Council, împreună cu Universitatea din Sheffield. Cursul analizează mai în detaliu aceste aptitudini, precum și altele. Nu este niciodată prea târziu să învățați engleza, nu știți niciodată unde vă poate duce!"

 

Autor: Claire Hughes

Sursă articol: www.britishcouncil.ro

 

 

→ архив новостей


  • ETS

    ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

  • DAAD

    DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

  • Британский Совет

    Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

  • American Councils

    Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.