Latest news

  • Student pentru O ZI in OLANDA!

    Student pentru O ZI in OLANDA!

    Consideri o facultate in Olanda? Open Days sau Ziua Usilor Deschise iti permite sa calatoresti in Olanda si sa gasesti raspuns la toate intrebarile tale! Afla mai multe >>>>>

    22.05.2019
  • Study at FONTYS: student2student session

    Study at FONTYS: student2student session

    Fontys University of Applied Sciences (Holland) iti da intalnire in Chisinau! Pe 24.04.2018, EXCEL invita liceenii (clasele a X-XIIa) si studentii care considera un transfer la facultate in Olanda la o intalnire cu ... >>>>>

    6.02.2019
  • FONTYS vine la Chișinău!

    FONTYS vine la Chișinău!

    FONTYS University of Applied Sciences (Holland) iti da intalnire in Chisinau! Pe 17.10.2017, EXCEL invita liceenii (clasele a X-XIIa) si studentii care considera un transfer la facultate in Olanda la o intalnire cu ... >>>>>

    3.12.2018
  • Studii in Olanda: admitere pentru Februarie 2018

    Studii in Olanda: admitere pentru Februarie 2018

    In Olanda s-a dat start sesiunii de admitere la facultate pentru semestrul de primavara. Vezi care sunt univesitatile si programele disponibile, precum si termenele-limita de aplicare >>>>>

    3.12.2018
  • Start inscrieri pentru scoala de vara SAXION!

    Start inscrieri pentru scoala de vara SAXION!

    Nu ai planuri pentru vara 2017? Inscrierile pentru SAXION Summer School au inceput deja! Termen-limita de aplicare: 1 Iunie curent. Afla mai multe aici >>>>>

    14.06.2017
toate știrile
18.04.2014

Новости образования/Știri Principale

Prezentare de facultate: Facility Management

Новости образования/Știri Principale

 

Esti interesat de modul cum opereaza si sunt gestionate spatiile locative si mega-centrele de afaceri? Cum interactioneaza sistemele de intretinere, infrastructura, securitate, acces, eficienta energetica si proiectare a locului de muncă? In aceata saptamana ne-am propus sa-ti prezentam o facultate relativ noua insa foarte interesanta care ti-ar putea schimba viitorul - Facility Management (FM).

Cresterea nivelului de trai si ridicarea standardelor de viata a impus o atentie deosebita anturajului si mediului in care locuim, muncim si ne relaxam. Cui iar placea sa munceasca intr-un mediu sumbru, amenajat cu prost gust, in care defectiunile tehnice nu mai contenesc? Pentru ca astfel de “surprize” sa nu apara, managerii de facilitati sunt cei care se ocupa de strategia si managementul cladirilor si altor spatii si au grija ca sa creeze cele mai bune si eficiente conditii de trai si de munca.

Necesitatea de intretinere, management si operare a facilitatilor afacerilor (birouri, zone comerciale, unitati de productie, depozite) reprezinta o realitate zilnica si dificila pentru orice companie. Angajatii eficienti isi gasesc de multe ori energia intr-un mediu de lucru confortabil, iar directorii de companii sunt motivati sa faca locul de munca un mediu placut pentru angajatii lor: cu cat sunt mai relaxati, cu atat vor munci mai mult si mai eficace. Asa ca managementul facilitatilor este o functie esentiala in orice afacere, ce influenteaza nu numai nivelul veniturilor si costurilor, ci si productia, calitatea vietii angajatilor, sanatatea si securitatea acestora, mediul de lucru.


Fiind un domeniu interdisciplinar, Facility Management este dedicat intretinerii cladirilor comerciale si institutionale, precum mall-urile, cladirile de birouri si parcurile de afaceri, hoteluri, statiuni, scoli, arene sportive, centre de congres, spitale. Printre sarcini se numara managementul spatiilor, decorarea, receptia, ingrijirea spatiilor verzi si managementul siguranţei vietii si al securitatii in munca. De asemenea, un specialist in facility management stie cum sa creeze cele mai bune conditii de locuit, stie cum sa ofere consultanta in privinta organizarii unor evenimente si stie cum sa ne faca sa ne simtim cel mai bine intr-o cafenea, restaurant sau intr-un alt spatiu public.

Majoritatea analistilor de management si organizare sunt priviti ca specialisti in afaceri si ca profesionisti de profil tehnic.
Lista materiilor de studii este diversa, intrucat un bun manager de facilitati trebuie sa imbine cunostintele solide de natura tehnica cu acele competente si abilitati de management legate de oameni, de comunicare şi de performanta organizaţionala. Oferta educationala este diversa, imbinand disciplini atat teoretice, cat si practice (elaborarea de proiecte, stagii de practica):


- Comunicare si management;
- Marketing;
- Management financiar;
- Mangementul locuintelor;
- Negociere;
- Lege si achizitii;
- Strategii comerciale;
- Mediul international de afaceri.

Programul de licenta Administrarea Afacerilor in domeniul International Facility Management predat in limba engleza il poti urma la Universitatea Hanze de Stiinte Alplicate din Olanda. Instituatia se afla in Groningen, orasul la 9 metri sub nivelul marii, numit de localnici drept “Metropola nordului”. Studiile de licenta dureaza patru ani si procesul de predare este sustinut de catre experti in managementul facilitatilor.

Chiar daca in tarile dezvoltate domeniul FM are o istorie de aproape trei decenii, iar in Republica Moldova aceasta constituie un domeniu de pionierat, trebuie sa stiti ca este una dintre specialitatile zilei de maine. Cert e ca cei care doriti sa practicati aceasta meserie sau cei care intenţionati sa deveniti manageri aveti foarte multe perspective de crestere si de angajare. Studiile in acest domeniu sunt inovatoare si asigura studentilor necesarul de cunostinte si de abilitati pentru a profesa.


Perspective de angajare
Studiile in Facility Management va vor deschide usile catre multiple oportunitati, caci domeniul de munca este foarte vast. Practic, voi veti furniza servicii acolo unde sunt resurse umane. Pe langa faptul ca veti obtine un nivel de studii international (licenta in administrarea afacerilor), veti putea sa activati si sa ocupati diferite pozitii: presedinte al unei companii de facilitati, manager al ospitalitatii, manager de proiect, manager de catering, director regional in servicii de curatenie, manager in organizarea de evenimente, etc. De asemenea, o extra oportunitate oferita studentilor IFM este ca vor avea posibilitatea sa faca studiile de master care dureaza doar un an.

Esti interesat de acest program sau de alte oferte de studii ?
Pentru inceput discuta cu un consilier EXCEL despre planurile tale de studii in strainatate si afla cum te putem ajuta sa-ti realizezi ambitiile academice.

→ архив новостей


  • ETS

    ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

  • DAAD

    DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

  • Британский Совет

    Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

  • American Councils

    Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.