Austria

Johannes Kepler University Linz

University

Johannes Kepler University Linz Johannes Kepler University Linz Johannes Kepler University Linz Johannes Kepler University Linz Johannes Kepler University Linz Johannes Kepler University Linz Johannes Kepler University Linz Johannes Kepler University Linz Johannes Kepler University Linz Johannes Kepler University Linz Johannes Kepler University Linz Johannes Kepler University Linz Johannes Kepler University Linz Johannes Kepler University Linz Johannes Kepler University Linz

Fondata in 1966, Johannes Keppler University Linz (JKU) este o institutie relative tanara, dar cu traditii puternic inradacinate in timp, fiind considerata drept una dintre cele mai cotate institutii academice din Europa. Unica de felul sau datorita structurii complexe a campusului concentrat pe un teritoriu de 17,084 m2, JKU isi are sediul in orasul industrial Linz, "capitala culturala a Austriei" in 2009.

Astazi universitatea numara peste 2.700 de angajati si o populatie de peste 20.000 de studenti inscrisi la programele sale academice, pozitionindu-se din aceasta perspectiva pe locul 6 in Austria.

JKU a fost prima universitate din tara, care, in 2003, a oferit acces la Internet si WiFi gratuit si nelimitat. Iar pe langa faptul ca JKU este locul unde poti obtine un titlu academic, face cercetari si implementa proiecte, universitatea mai este, in acelasi timp, si unul din cei mai mari angajatori din tara.
De ce sa alegi JKU?

– Studentii au posibilitate de alegere dintr-o gama de peste 64 de programe academice moderne si in permanenta actualizate, iar pentru a facilita aceasta alegere, ei pot beneficia de serviciile de consiliere din cadrul universitatii.

– Biblioteca universitatii este cea mai mare din Austria, continind peste 1.500.000 de carti, 1.200 de reviste, 22.000 de reviste electronice si 23.000 de carti electronice.

– Pentru cei ce se angajeaza la universitate, aceasta ofera programe extinse de sanatate, orare flexibile de munca, oportunitati de instruire continua si diverse beneficii financiare.

– Drept una din cele mai noi universitati din Austria, JKU propune studentilor sai domenii inovative de cercetare, dispunand si de propriul Science Park, care ridica standardele academice si de cercetare la noi inaltimi.

– Universitatea initiaza numeroase proiecte de cercetare impreuna cu partenerii sai industriali, fapt ce permite studentilor sa aplice imediat in practica cele invatate si sa stabileasca contacte importante.

– In baza unui acord guvernamental, universitatea beneficiaza de un suport considerabil din partea statului in vederea crearii unui Laborator de Inteligenta Artificiala si a unui Laborator de Securitate in IT.


Facultati si programe de studiu

JKU ofera Bachelors and Diploma Degree Programs (3-4 ani), Master’s Degree Programs (2-2,5 ani) si Doctorate/PhD (3 ani) in urmatoarele domenii:

Medicine | Natural Sciences | Engineering | Education | Social Sciences | Business | Law


Programe de licenta in engleza (100% sau partial):

Artificial Intelligence (English)

Bioinformatics (English)

Biological Chemistry (English)

Chemistry & Chemical Technology (English)

Computer Science (German & English)

Fundamentals of Natural Sciences for Technology (German & English)


Programe de master in engleza (100% sau partial):

Artificial Intelligence (English)

Bioinformatics (English)

Biological Chemistry (English)

Biophysics (German or English*)

Business & Economics (Predominantly English)

Comparative Social Policy and Welfare (English)

Computer Mathematics (German or English*)

Computer Science (English)

Economics (English)

Economic & Business Analytics (English)

General Management (English)

General Management (English & French)

Global Business (English)

Industrial Mathematics (English)

Leading Innovative Organizations (English)

Management (English)

Management in Polymer Technologies (English)

Mathematics for Natural Sciences (German and English)

Molecular Biology (German or English*)

Nanoscience and Technology (German or English*)

Polymer Chemistry (English)

Polymer Technologies and Science (English)

Statistics (English)

Technical Physics (German or English*)

*In general, these programs are offered in German but they can be completed in English.


Conditii minime de admitere

– Diploma de Bacalaureat

– Certificat de confirmare a nivelului de cunoastere a limbii germane (TestDAF 4*4) sau engleze (TOEFL min 80 sau IELTS 6.0)

– CV si scrisori de recomandare si motivatie


Admiterea la studii se face de 2 ori pe an.

Dosarele pot fi depuse intre 1 Octombrie-15 Ianuarie (pentru semestrul de vara) si intre 1 Martie-15 Iulie (pentru semestrul de iarna).


Taxe de studiu

JKU nu percepe taxe de studiu, studentii urmand sa-si asigure doar cheltuielile de cazare si intretinere si o taxa de 19.20 Euro per semestru in fondul Uniunii Austriece a Studentilor.


Cazare

Studentii JKU au posibilitate sa aleaga din mai multe optiuni de cazare: resedinte/camine studentesti pe teritoriul campusului si in afara acestuia, camere/apartamente cu chirie in sectorul privat al orasului sau hotel. Pentru studenti, de obicei, se ofera reduceri si nu se percep comisioane.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.