Austria

FH Salzburg UAS

University

FH Salzburg UAS FH Salzburg UAS FH Salzburg UAS FH Salzburg UAS FH Salzburg UAS FH Salzburg UAS FH Salzburg UAS FH Salzburg UAS FH Salzburg UAS FH Salzburg UAS FH Salzburg UAS FH Salzburg UAS FH Salzburg UAS FH Salzburg UAS

Fachhochschule Salzburg University of Applied Sciences (FHS) a fost fondata in 1995, in orasul austriac Salzburg, si este o institutie de invatamant superior care se axeaza, in special, pe cercetarea aplicata in domeniul tehnologiilor informationale, afacerilor si turismului, mass-media si design, stiinte biomedicale, tehnologia prelucrarii lemnului s.a. Universitatea colaboreaza, in cadrul unor proiecte internationale de schimb academic, cu peste 100 de institutii partenere din Europa, America, Asia si Australia.
Salile si laboratoarele FHS sunt dotate cu echipament ultra-modern, fiind astfel un teren fertil pentru folosirea celor mai avansate metodologii de predare si dezvoltarea continua a studentilor talentati.

Studentii FHS beneficiaza si de doua biblioteci, situate in cele doua campusuri universitare, fondul carora este estimat la peste 40.000 de titluri de carte, 176 de titluri de ziare si reviste si o baza de date online a tezelor de licenta si de masterat.

Anual, la universitate isi fac studiile aproximativ 2.500 de studenți care sunt selectati cu rigurozitate si care sunt ghidați de 854 de profesori si cercetatori știintifici. Universitatea colaboreaza fructuos cu cele mai prestigioase companii regionale si internationale. Multi dintre lectorii universitatii activeaza concomitent si in domeniul pe care il predau.


Programe de studiu

FHS ofera 26 de programe de licenta si de masterat adaptate la cerintele actuale ale pietei economice, imbinate cu o baza teoretica solida. Programele de licenta sunt concepute pentru 6 semestre (3 ani), cele de Masterat – pentru 4 semestre (2 ani).

Limba de predare pentru toate cele 26 de programe este germana, iar pentru studentii internationali sunt oferite 4 programe (2 de licenta si 2 de master) complet sau partial predate in limba engleza:


Design & Product Management (Bachelor, full-time)

Innovation & Management in Tourism (Bachelor, part-time)

Applied Image & Signal Processing (Master, full-time)

Innovation & Management in Tourism (Master, part-time)


The full list of FHS study programmes – HERE.


Conditii de admitere

Pentru programele de licenta:

– Diploma de Bacalaureat

– Nivel de engleza echivalent cu iBT TOEFL 80 (min.)

Termen-limita de aplicare: 15 Ianuarie (pentru semestrul de vara) si 15 Iulie (pentru semestrul de iarna).


Termenul-limita de aplicare pentru studentii non-EU (adica cei care au nevoie de o viza de studii) e la 30 Martie.
De asemenea, candidatii (EU si non-EU) care inca nu au sustinut un test de engleza international (TOEFL/IELTS), au posibilitatea sa sustina un test intern de admitere fie la distanta, fie la sediul universitatii.


Pentru programele de master:

– Diploma de Licenta

– Nivel de engleza echivalent cu iBT TOEFL 86 (min.)

Termen-limita de aplicare: 1 Noiembrie (pentru semestrul de vara) si 1 Mai (pentru semestrul de iarna).


Taxe de studiu

FHS percepe o taxa de studii semestriala obligatorie de 363€ atat pentru programele de licenta, cat si pentru cele de master.


Cazare

Studentii universitatii pot alege sa se cazeze in unul din cele doua campusuri universitare – Urstein Campus si Kuchl Campus – sau sa inchirieze o locuinta in oras. In acest scop Asociatia Studenteasca FHS a lansat o platforma online de cautare a unei locuinte – ÖH-Salzburg. Cazarea in resedintele studentesti ale universitatii va costa in jur de 320-338€ per luna cu Internet wireless inclus. In total, caminele dispun de un numar de 430 de odai. Din ambele campusuri se poate ajunge foarte usor, cu trenul sau cu autobuzul, in centrul pitoresc al Salzburg-ului.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.