Austria

Alpen-Adria-Universität Klagenfurt

University

Alpen-Adria-Universität Klagenfurt Alpen-Adria-Universität Klagenfurt Alpen-Adria-Universität Klagenfurt Alpen-Adria-Universität Klagenfurt Alpen-Adria-Universität Klagenfurt Alpen-Adria-Universität Klagenfurt Alpen-Adria-Universität Klagenfurt Alpen-Adria-Universität Klagenfurt Alpen-Adria-Universität Klagenfurt Alpen-Adria-Universität Klagenfurt Alpen-Adria-Universität Klagenfurt Alpen-Adria-Universität Klagenfurt Alpen-Adria-Universität Klagenfurt Alpen-Adria-Universität Klagenfurt

University of Klagenfurt sau Alpen-Adria-Universität Klagenfurt (AAU) este o universitate tanara, dinamica, inovativa si cu o istorie la fel de bogata ca si cea a regiunii in care este localizata. Fondata in 1970, universitatea este, in prezent, cea mai mare institutie academica din Carinthia, Austria, si un centru recunoscut in intreaga zona alpino-adriatica la capitolul schimb, transfer si obtinere a cunostintelor.

AAU este amplasata in partea de vest a Klagenfurt-ului, aproape de lacul Wörthersee. Institutia este una din putinele universitati-campus din Austria, cu mai mult mult de jumatate din teritoriu acoperit de spatii verzi, studentii bucurandu-se de armonie perfecta intre studiu si relaxare. Incepand cu 2007, campusul AAU gazduieste si cea mai contemporana University Sports Institute (USI) din tara, care dispune de mai bine de 1000 m2 de spatiu amenajat cu facilitati sportive de tot felul.
Universitatea se structureaza in 4 facultati si 34 departamente, unde poti studia programe de nivel licenta, master si doctor atat in germana, cat si in engleza. Mai bine de 11.500 de studenti isi completeaza anual studiile sau proiectele de cercetare la AAU. Universtatea este una cu adevarat internationala: in jur de 20% din studentii sai sunt straini proveniti din peste 100 tari ale lumii.

Universitatea din Klagenfurt este, de asemenea, si unul din cei mai mari angajatori din regiune + lider la capitolul integrare, avansare a femeilor si sanatate la locul de munca. Cu infrastructura exceptionala si gama larga de support services, campusul AAU este mediul perfect pentru a face noi descoperiri.


Programe de studiu in engleza

Programe de Licenta:

International Business and Economics


Programe de Master:

English & American Studies

Game Studies & Engineering

Information and Communications Engineering

Informatics

Information Management

International Management

Mathematics

Media & Convergence Management


Programe de doctor in domeniile:

Entrepreneurship, Innovation and Economic Development

Health, Science, and Social Responsibility Communication and Management (HSSCM)

Informatics

Modeling-Analysis-Optimization of discrete continuous and stochastic systems

Modeling, Simulation and Optimization in Business and Economics


Conditii minime de admitere

+ Diploma de Bacalaureat (pentru Licenta) sau de Licenta, intr-un domeniu relevant (pentru Master)

+ Nivel de engleza minim B2 (= min. iBT TOEFL 85, IELTS 6.0 sau Cambridge 160, pentru Licenta) sau C1 (pentru Master)

+ CV si scrisoare de motivatie


Sesiuni de admitere:*

Pentru semestrul de iarna – iulie-septembrie

Pentru semestrul de vara – ianuarie-februarie

*Pentru licenta in engleza este deschisa doar o singura sesiune de admitere in an, cu inceputul studiilor in octombrie.


Taxe de studiu

AAU percepe o taxa de studii semestriala obligatorie in marime de 363.36€ pentru studentii EU si 726.72€ pentru studentii non-EU + o contributie (la fel, semestriala) de 20.20€ in fondul Uniunii Studentesti (pentru ambele categorii de studenti).

De asemenea, studentii au acces la un numar de burse si granturi, criteriile de eligibilitate si disponibilitatea carora le puteti consulta in aceasta pagina.


Cazare

Klagenfurt ofera o varietate destul de larga de optiuni de cazare, atat in imediata apropiere de universitate, cat si in imprejurimi. Studentii pot opta fie pentru un apartament/camera cu chirie, fie pentru un loc de cazare in resedintele studentesti – important sa inceapa cautarea unei locuinte cat mai din timp posibil.

Lista de resedinte cu locuri diponibile, preturi, date de contact si alte detalii, le puteti consulta direct pe site-ul universitatii.

Pentru optiuni de cazare in sector privat, universitatea recomanda sa accesati paginile:

willhaben.at

immowelt.at

immobilienscout24.at

wohnnet.at

findmyhome.at


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.