Austria

Carinthia University of Applied Sciences

University

Carinthia University of Applied Sciences Carinthia University of Applied Sciences Carinthia University of Applied Sciences Carinthia University of Applied Sciences Carinthia University of Applied Sciences Carinthia University of Applied Sciences Carinthia University of Applied Sciences Carinthia University of Applied Sciences Carinthia University of Applied Sciences Carinthia University of Applied Sciences Carinthia University of Applied Sciences Carinthia University of Applied Sciences Carinthia University of Applied Sciences Carinthia University of Applied Sciences Carinthia University of Applied Sciences

Carinthia University of Applied Sciences (FH Kärnten) si-a inceput istoria in 1995 cu doar 2 programe de studiu si in jur de 70 de studenti. Pe parcursul anilor aceste cifre s-au schimbat simtitor: 4 campusuri (Spittal an der Drau, Villach, Feldkirchen si Klangenfurt), 4 facultati (Civil Engineering&Architecture, Engineering&IT, Health Sciences&Social Work si Management) si peste 40 de programe (inclusiv cu predare in engleza), oferite anual la mai bine de 2.000 de studenti.




Chiar din primul an de existenta, FH Kärnten se afla intr-un continuu proces de dezvoltare, cooperand intens cu lumea afacerilor si cea stiintifica. Staff-ul academic, impreuna cu reprezentantii mediului afacerist, invitati pentru lectii si master-class-uri, asigura o educatie interdisciplinara, puternic orientata practic si international. Metodele inovative de predare/invatare, flexibilitatea orelor de curs, facilitatile academice de ultima generatie si colectia impunatoare de titluri in bibliotecile universitare – toate impreuna creeaza un mediu ideal pentru studiu. Iar pe langa astea, studentii mai au acces si la o mare diversitate de evenimente si activitati culturale si sport.

Amplasarea geografica a regiunii Carinthia – sudul Austriei – este una atractiva nu numai datorita peisajului pitoresc, cu munti, lacuri si nenumarate posibilitati de odihna activa in aer liber, dar si datorita vecinatatii cu Slovenia si Croatia – o piata economica dinamica, care se dezvolta rapid in ultimii ani, cu multe oferte de angajare pentru specialisti calificati si motivati, care au un background intercultural si competente lingvistice remarcabile. Astfel, studentii FH Kärnten au numai de castigat din relatiile de afaceri de durata dintre Carinthia, Slovenia, Croatia si Italia inclusiv. Iar datorita celor peste 100 de universitati-partenere, studentii FH Kärnten beneficiaza si de numeroase posibilitati de a face un schimb academic sau un internship peste hotare.


Programe de studiu in engleza

Intercultural Management (bachelor, full-time)

Biomimetics in Energy Systems (master, full-time)

Communication Engineering (master, full-time)

Electrical Energy & Mobility Systems (master, full-time)

Health Care IT (master, part-time)

Hotel Management (master, full-time)

Integrated Systems and Circuits Design (master, full-time)

International Business Management (master, part-time)

Spatial Information Management (master, part-time)


Lista completa a programelor de studiu oferite de FH Kärnten o gasiti aici.


Conditii minime de admitere

‒ Diploma de Bacalaureat (pentru Licenta) sau de Licenta, intr-un domeniu relevant (pentru Master)

‒ Nivel de engleza minim B2 (pentru Licenta) sau C1 (pentru Master)

‒ CV si scrisoare de motivatie


Termen-limita de admitere: 15 Martie


Taxe de studiu

FH Kärnten percepe o taxa de studii semestriala obligatorie de 363.3€, atat pentru programele de licenta, cat si pentru cele de master, + o contributie de 19.2€ in fondul Uniunii Studentesti.


Cazare

Studentii pot sa aleaga – reiesind din propriile preferinte si posibilitati, bineinteles – cazare in resedinte (camine) studentesti sau odaie/apartament cu chirie in sector privat. Mai multe despre aceste optiuni de cazare + costuri, surse online de cautare si date de contact, gasiti in pagina de site a universitatii.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.