Austria

Central European University

University

Central European University Central European University Central European University Central European University Central European University Central European University Central European University Central European University

Central European University (CEU) a fost fondata in 1991, in Ungaria, in semn de suport al tranzitiilor democratice din Europa Centrala si cea de Est. In prezent, CEU este o universitate internationala, cu sedii in Budapesta si Viena, limba de instruire engleza si o populatie numeroasa de studenti proveniti din peste 100 tari ale lumii.

Misiunea universitatii, care consista din 15 departamente academice, o scoala doctorala si 20 de centre de cercetare, este sa promoveze societatile deschise si democratia prin cercetari avansate si predare bazata, la fel, pe cercetare cu o tinta clar definita, predominant in stiintele sociale si umanistice. Setul de principii care stau la baza misiunii CEU mai contine si urmarirea adevarului indiferent de unde duce acesta, respectul pentru diversitatea de culturi si oameni, precum si angajamentul ferm de a rezolva orice diferenta prin dezbatere, nu prin negare.

Pana nu demult, universitatea era acreditata de Statele Unite si Ungaria, oferind programe de master si doctor in limba engleza, in sediul sau din Budapesta. Din toamna 2020, CEU lanseaza o noua oferta de studiu, mai exact, 2 programe de licenta, acreditate de Statele Unite si Austria, in campusul sau din Viena. Mai mult decat atat, toate programele academice (cu exceptia catorva, vezi aici) acreditate de Statele Unite vor fi oferite in continuare doar in campusul austriac.
Campusul CEU din Viena este localizat in Favoriten, al 10lea district al capitalei austriece si una din cele mai diverse locatiuni ale orasului. Zona este usor accesibila din orice parte a orasului, precum si din afara acestuia, cu statii de tramvai, tren si metro amplasate in imediata apropiere.

CEU a investit substantial la amenajarea noului campus, scopul principal fiind sa creeze un mediu colaborativ de lucru si studiu. Toate salile de clasa sunt echipate cu smartboard-uri, microfoane si camere de luat vederi, care permit organizarea conferintelor video cu doar cateva click-uri. De asemenea, sala cu capacitate de 200 locuri si o alta etajata au fost create pentru prelegeri de profil inalt si evenimente de amploare.

In afara orelor de clasa, studentii au acces la diverse spatii pentru studiu si socializare, acestea incluzand o biblioteca, sala de computere, laboratoare PhD, zona lounge si o cafenea. Biblioteca ofera o gama larga de servicii care sustin invatarea si cercetarea, iar din septembrie 2020, va fi deschis accesul si la diverse facilitati multimedia, printre care laboratoare audio si de productie media.


Programe de studiu

Programe de Licenta:

BA in Culture, Politics and Society (CPS)

BA in Philosophy, Politics and Economics (PPE)


Gama de programe de Master (1-2 ani) si PhD (3-6 ani) este mult mai variata, studiile desfasurandu-se in cadrul facultatilor de:

Cognitive Science

Economics and Business

Environmental Sciences and Policy

Gender Studies

History

International Relations

Legal Studies

Mathematics and its Applications

Medieval Studies

Nationalism Studies Program

Network and Data Science

Philosophy

Political Science

School of Public Policy (SPP)

Sociology and Social Anthropology

Doctoral School of Political Science, Public Policy & International Relations


Conditii minime de admitere

+ Diploma de Bacalaureat si tabel de note

+ certificat de cunoastere a limbii engleze (minim iBT TOEFL 88 sau IELTS 6.5)

+ un eseu tematic, CV si scrisoare de recomandare

+ sustinerea unui test standartizat precum SAT, ACT, AP sau IB (preferabil, dar nu obligatoriu)


Candidatii selectati sunt invitati la un interviu online sau in persoana.

Termen-limita de aplicare:

30 Ianuarie 2020 – pentru studenti non-EU

14 August 2020 – pentru studenti EU


Taxe de studiu si burse

Taxa de studiu pentru programele de licenta este de 10.000 EUR/an academic. Aceasta nu include taxele de inmatriculare (200 EUR/anual), cazare si celelalte cheltuieli de intretinere.

Pentru cei mai buni dintre candidatii care si vor incepe studiile de licenta in Septembrie 2020, CEU va oferi ceea ce se numeste Inaugural Class Tuition Award in marime de 50% (= 5000 EUR) din taxele anuale de studiu pe intreaga durata a programului academic (= 4 ani academici).

Pe langa asta, doi dintre candidati vor avea posibilitatea sa obtina si un Presidential Award in valoare de 5000 EUR fiecare. Suma va acoperi, la fel, o parte din taxele de studiu pe parcursul celor 4 ani de studiu (An I: 500 EUR; An II: 1,000 EUR; An III: 1,500 EUR; An IV: 2,000 EUR).

Cat despre taxele de studiu pentru nivel Master si PhD, acestea variaza in dependenta de programul ales. Informatie actualizata la acest capitol gasiti in pagina de site a universitatii.


Cazare

In Viena, CEU ofera cazare studentilor sai in parteneriat cu OeAD Student Housing. Aceasta optiune este valabila pentru studentii de anul 1 la licenta si masteranzi care beneficiaza de suport financiar din partea universitatii.

Resedinta studenteasca este amplasata la doar cateva minute de mers pe jos pana la statia de metro, 10 minute distanta cu transport public de centrul Vienei si 20 minute distanta cu transport public de campusul CEU. Studentii locuiesc in camere single in comunitati formate in mediu din cate 3 camere fiecare.

Taxa pentru cazare include acces la retea WiFi, boxa personala cu vesela si unelte de bucatarie, TV-port, telefon si lenjerie de pat. Studentii au, de asemenea, acces la spalatorie (se achita separat), parcare pentru biciclete, spatii comune si sala de sport.

Mai multe detalii si informatii actualizate la zi gasiti in pagina de site a CEU.

Alte optiuni de cazare in Viena:

erasmusu.com

www.oejab.at

www.home4students.at

www.housingvienna.com

www.stuwo.at

housinganywhere.com

www.milestone.net

www.wihast.at


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.