SAT

 • RO
 • RU

Este binecunoscut faptul ca majoritatea universitatilor din SUA cer examenul SAT pentru admitere la facultate. Insa mai putini stiu ca acest test poate, de asemenea, spori considerabil sansele de admitere la facultate in alte tari (Canada, Australia, Noua Zeelanda, UK si alte tari europene), unde Bacalaureatul se poate dovedi a fi insuficient sau in cazul unei selectii extrem de competitive in procesul de admitere. Pe langa toate, scorul SAT poate servi si drept criteriu important de selectie in cadrul unor programe bursiere.

SAT (Scholastic Aptitude Test) este un examen standardizat american, un test de abilitati cognitive, logica si rationament, care, pe langa competentele lingvistice, evalueaza si reflecta exact nivelul de competente academice ale candidatului. Mentionam ca acest test nu poate substitui un examen de limba (TOEFL, IELTS etc.), iat sub numele de SAT Tests se ascund, de fapt, doua tipuri de teste:


SAT Reasoning Test care cuprinde:

Writing (eseu + exercitii de gramatica)

Reading (intrebari pe baza unor texte + exercitii ce verifica cunotintele de vocabulary)

Matematica

Toate sectiunile sunt multiple-choice, cu exceptia eseului. Testarea dureaza in jur de 4 ore, avand in vedere ca toate partile necesita multa atentie (atat partea de engleza, cat si cea de matematica ascund multe subtilitati). Punctajul pentru fiecare sectiune este cuprins intre 200 si 800.


SAT Subject Tests sunt mai specifice si, de regula, tin de un singur domeniu sau, mai bine zis, de unul din 5 disponibile: Engleza (limba si literatura), Istorie, Matematica, Stiinte (Fizica, Biologie, Chimie) si Limbi Straine (franceza, germana, italiana, spaniola, chineza etc.). De obicei, facultatile cer 2 sau 3 astfel de teste, in dependenta de domeniul de studiu ales. Punctajele pentru fiecare test la fel variaza intre 200 si 800.


Cum este utilizat SAT?


Vedeti registrul colegiilor si programelor bursiere, accesibile in functie de scor SAT.


Cum te pregatesti pentru examen?


Pe langa faptul ca trebuie sa va faceti zilnic temele de-acasa, puteti opta si pentru pregatire online pe pagina oficiala a examenului, unde o sa gasiti diverse materiale si excercitii practice, similare cu cele din testul propriu-zis. Alternativ, puteti opta si pentru simularea unui test SAT.


Cum te inregistrezi pentru examen?


Ca sa va inregistrati pentru un examen SAT, va fi nevoie sa:

‒ creati un Student Account pe site-ul oficial

‒ alegeti centrul si data sustinerii testuli

‒ achitati taxa de inregistrare – $46 (sau $60 – daca alegeti SAT with Essay).

*trebuie sa aveti in vedere ca aceasta taxa variaza in dependenta de regiunea in care este amplasat centrul de sustinere ales de dvs., conform formulei $46 sau $60 + Non-U.S. Regional Fee. Mai multe detalii o sa gasiti aici.


Rezultatele examenului
*cei care au sustinut un examen SAT inainte de 1 Martie 2016, isi pot converti rezultatele "vechi" folosind SAT Score Converter.Latest news

 • Susține TOEFL iBT de ACASĂ!

  Incepand cu 2 Aprilie 2020, ETS va oferi temporar testul TOEFL iBT Special Home Edition, pentru a raspunde nevoilor studentilor care nu au posibilitatea sa sustina TOEFL iBT la un centru de testare. Afla mai multe >>>>>

  6.04.2020
 • Cum poate fi utilizat testul SAT?

  Se stie ca-i o cerinta comuna de admitere pentru majoritatea universitatilor si colegiilor din SUA, dar mai putini cunosc ca un scor bun SAT poate face "diferenta" la admitere in multe alte tari. Afla mai multe >>>>>

  1.11.2017
 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.