AP

 • RO
 • RU

Advanced Placement (AP) – program academic de studiu intensiv, conceput si administrat de compania americana CollegeBoard. Programul presupune studierea intensiva a unui numar de discipline academice si este adresat elevilor claselor a 11a si a 12a. Sustinerea reusita a testelor AP sporeste considerabil sansele studentilor internationali de a fi admisi la studiu in colegii si universitati din SUA, Canada, UK si alte peste 50 de tari.


Ce poti studia in cadrul AP?


Programul AP include 37 de cursuri si discipline academice. Multe din ele, de fapt, sunt studiate in primul an de facultate. Astfel ca, sustinerea reusita a unui test la una sau cateva dintre aceste discipline, va fi un avantaj nu numai la admitere: intr-un numar de universitati americane, rezultatul testului va fi echivalat cu un anumit numar de puncte credite si adaugate ulterior la cele acumulate pe parcursul intregului program de studiu. Printre cursurile si disciplinele AP se numara:

– Limba si literatura engleza

– Limbi straine (inclusiv franceza, germana, italiana, spaniola, japoneza si chineza)

– Istorie (cea politica, cea europeana, a Statelor Unite, cea universala si cea a artelor)

– Stiinte naturale (chimia, biologia, cateva niveluri de fizica)

– Geografie

– Economie

– Statistica

– Matematica

– Computer Science

– Arte (design, pictura etc.)


Structura testului AP


Testul AP consta din sectiunea standard cu intrebari si optiuni de raspunsuri (multiple choice – parte evaluata automatizat, de un computer) si sectiunea de Writing (parte evaluata de catre experti in domeniu). Lucrarile sunt notate pe o scala de la 1 la 5 si arata in felul urmator:

5 – Extremely well qualified

4 – Well qualified

3 – Qualified

2 – Possibly qualified

1 – No recommendation


Cand si unde pot sustine un test AP?


Testele AP, de obicei, pot fi sustinute in primele 2 saptamani ale lunii Mai.

Termen-limita de inregistrare: 1 Martie

Taxa de inregistrare: 140$

Centru de sustinere in Moldova: QSI International School of Chisinau


Mai multe detalii despre test veti gasi accesand pagina oficiala a acestuia.Latest news

 • Cum poate fi utilizat testul SAT?

  Se stie ca-i o cerinta comuna de admitere pentru majoritatea universitatilor si colegiilor din SUA, dar mai putini cunosc ca un scor bun SAT poate face "diferenta" la admitere in multe alte tari. Afla mai multe >>>>>

  1.11.2017
 • IELTS sau Cambridge: care este examenul potrivit pentru mine?

  Ca sa poti rezolva aceasta dilema, intreaba-te pentru ce ai nevoie de un certificat de engleza. Odata ce ai gasit raspunsul, compara cele 2 examene si alege-l pe cel potrivit. Care e diferenta dintre ele afli in articolul ce urmeaza >>>>>

  20.07.2017
 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.