Austria

IMC Krems University of Applied Sciences

University

IMC Krems University of Applied Sciences IMC Krems University of Applied Sciences IMC Krems University of Applied Sciences IMC Krems University of Applied Sciences IMC Krems University of Applied Sciences IMC Krems University of Applied Sciences IMC Krems University of Applied Sciences IMC Krems University of Applied Sciences IMC Krems University of Applied Sciences IMC Krems University of Applied Sciences IMC Krems University of Applied Sciences IMC Krems University of Applied Sciences IMC Krems University of Applied Sciences IMC Krems University of Applied Sciences IMC Krems University of Applied Sciences

Fondata in 1994, Universitatea de Stiinte Aplicative IMC Krems este considerata o institutie educationala relativ tanara, fiind, in acelasi timp, extrem de cunoscuta si apreciata atat in Austria, cat si peste hotarele ei. Universitatea este amplasata in pitorescul oras Krems, cu o populatie de aprox. 30.000 de locuitori si cu cele mai inalte standarde de trai din Austria. Krems imbina armonios valorile traditionale cu cele moderne si este bine cunoscut pentru cultura si ospitalitatea sa, fiind si un mediu excelent pentru studiu si cercetare.
In prezent la IMC Krems isi fac studiile peste 2.700 de studenti din intreaga lume, iar peste 6.200 au absolvit deja aceasta institutie. Staff-ul academic si administrativ full-time se estimeaza la cca 791 de angajati, dintre care 596 sunt lectori si profesori universitari. Peste 60 dintre acestia sunt implicati direct in activitati stiintifice si de cercetare. Universitatea investeste in cele peste 30 de proiecte de cercetare si dezvoltare in jur de 1,3 milioane de euro.

Pentru a face fata provocarilor viitoarei vieti profesionale, studentii IMC Krems au posibilitatea sa studieze un semestru dincolo de hotarele Austriei, gratie celor peste 113 universitati internationale partenere, sau sa-si faca stagiul practic in una din cele 1.000 de companii partene din intreaga lume. Pe langa faptul ca aici se leaga prietenii de-o viata, universitatea din Krems mai este locul in care studentii pot stabili importante relatii de afaceri, interactionand direct cu potentialii angajatori sau viitori parteneri.

In 2005 toate cladirile universitatii au fost reconstruite si modernizate. Cele doua campusuri IMC Krems se afla la doar 10 minute distanta unul de celalalt, fiind si acesta un avantaj important pentru studenti.

IMC Krems ofera studentilor acces la una dintre cele mai vechi biblioteci din Austria, amplasata pe teritoriul campusului. Fondul acesteia numara peste 50.000 de lucrari stiintifice atat din secolele trecute, cat si din prezent. Biblioteca este, de asemenea, una dintre cele 9 Centre de Documentare Europeana din Austria in care se pastreaza toata informatia cu privire la evenimentele care au avut loc in tarile UE.


Programe de studiu

IMC Krems University este prima si una dintre putinele universitati din Austria care ofera programe de studii cu predarea in limba engleza. La momentul actual, studentii au la dispozitie peste 30 de programe de studiu la nivel Licenta si Master (full-time/part-time, germana/engleza), in cadrul a 4 facultati (Business, Health, Life Sciences si Digitalisation & Engineering).


Programe de licenta cu predare in engleza

Applied Chemistry

Business Administration

Export-oriented Management

Informatics NEW!

International Wine Business

Medical & Pharmaceutical Biotechnology

Tourism & Leisure Management


Programe de master cu predare in engleza

Marketing

Medical & Pharmaceutical Biotechnology

Digital Business Innovation & Transformation (part-time)

International Business & Economic Diplomacy (part-time)


Lista completa a programelor in germana poate fi gasita aici.


Conditii minime de admitere

– Diploma de Bacalaureat (Bachelor) sau de Licenta, intr-un domeniu relevant (Master)

– nivel inalt de cunoastere a limbii engleze (evaluat, de obicei, in cadrul unui interviu)

– CV, scrisoare de motivare + alte cerinte suplimentare, in dependenta de programul ales


Categorii de studenti
Termen-limita de aplicare

cetatenii tarilor UE
31 Iulie

cetatenii tarilor din afara UE
31 Martie

 

Taxe de studiu

IMC Krems University percepe o taxa semestriala obligatorie (atat pentru programele de licenta, cat si pentru cele de master) de aprox. 360 EUR/semestru pentru cetatenii UE si de 3.900-4.900 EUR/semestru pentru cetatenii non-UE. Detalii pot fi gasite in aceasta pagina.


Cazare

Universitatea dispune de trei camine proprii, amplasate la scurta distanta de mers pe jos de campusul universitar, si o serie de apartamente cu chirie. Studentii pot alege camere single sau double, costul cazarii pornind de la un minim de 240 EUR/lunar. Mai multe detalii despre optiuni disponibile + link-uri utile, pot fi gasite in aceasta pagina.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.