Austria

Vienna University of Economics and Business

University

Vienna University of Economics and Business Vienna University of Economics and Business Vienna University of Economics and Business Vienna University of Economics and Business Vienna University of Economics and Business Vienna University of Economics and Business Vienna University of Economics and Business Vienna University of Economics and Business Vienna University of Economics and Business Vienna University of Economics and Business Vienna University of Economics and Business Vienna University of Economics and Business Vienna University of Economics and Business Vienna University of Economics and Business

 • RO
 • RU
Vienna University of Economics and Business are o istorie bogata de peste 100 de ani. Predecesoarea sa – Academia Imperiala de Export – a fost fondata pe 1 octombrie 1898 pentru instruirea antreprenorilor antrenati in comertul international. Imediat dupa Primul Razboi Mondial, academia a fost redenumita in Universitatea de Comert Mondial (Hochschule für Welthandel), cu un program de studiu de 3 ani. In 1975, institutia a fost redenumita in Universitatea Vieneza de Economie si Business (Wirtschaftsuniversität Wien), nume actual si astazi.

Incepand cu 1983, o componenta obligatorie a tuturor programelor sale didactice de baza este cursul de informatica si studierea intensive a limbilor straine. In perioada anilor 1981-1987, universitatea, amplasata intr-un complex de edificii de pe str. Augasse, s-a dezvoltat rapid, numarul studentlor sai dublandu-se. Pe intreaga perioada a existentei sale, universitatea a pregatit mii de specialisti inalt calificati, care ulterior au avut succes in mediul de afaceri atat cel austriac, cat si international. Reformele recente si noile programe de studii cu o structura mai flexibila si un regulament revizuit al cursurilor, defineste studiul la universitate drept unul actual si corespunzator cerintelor business-ului modern. In prezent, la universitate isi fac studiile cca 20.000 de studenti si activeaza peste 1.000 de profesori si colaboratori dedicati.
Universitatea intretine relatii stranse cu lumea afacerilor, oferind astfel programe practice de orientare profesionala actualizate la zi, fapt care ii asigura o pozitie permanenta in top 50 cele mai bune scoli de business din Europa (dupa rating-ul Financial Times). Avand stabilite parteneriate cu peste 180 de scoli de profil din intreaga lume, universitatea se impune intr-un sir de domenii, cum ar fi, spre exemplu, relatiile de afaceri intre Vest si Est. Varietatea cursurilor sale, orientarea internationala a instruirii si a cercetarilor stintifice, i-au adus institutiei un renume mondial in sfera business-ului si a economiei.

In 2007, deopotriva cu alte 105 scoli internationale de business din 31 de tari, universitatea a fost acreditata dupa sistemul EQUIS (European Quality Improvement System) de catre Fundatia Europeana de Dezvoltare a Management-ului EFMD (European Foundation for Management Development). Obtinerea acreditarii EQUIS este una dintre cele mai importante realizari in istoria universitatii, rezultata fiind din efortul comun al tuturor membrilor staff-ului sau si reflectand spiritul antreprenorial al institutiei si suprematia sa in domeniu.


Programe de studiu in engleza


Programe de Licenta:

Business and Economics


Programe de Master:

Economics

Informations Systems

International Management / CEMS

Marketing

Quantitative Finance

Socio-Ecological Economics and Policy

Strategy, Innovation and Management Control

Supply Chain Management


Programe cu predare in Germana:

Licenta

Master


Conditii minime de admitere

‒ Diploma de Bacalaureat (pentru Licenta) sau de Licenta, intr-un domeniu relevant (pentru Master)

‒ cunostinte de germana la nivel minim TestDaf TDN 4, DSH-2, Goethe Zertifikat C1, ÖSD C1 sau alt echivalent

‒ cunostinte de engleza la nivel de:
iBT TOEFL 85, IELTS 6.0 sau CAE B2 (minim pentru Licenta)
iBT TOEFL 100, IELTS 7.0 sau CAE C1 (minim pentru Master)

‒ CV si scrisori de motivatie si de recomandare


Taxe de studiu

Indiferent de programul de studiu ales, studenti EU vor achita pe tot parcursul studiilor o taxa semestriala de 363 EUR, iar cei non-EU – 727 EUR.


Cazare

Universitatea nu ofera cazare in campus, studentii urmand sa inchirieze camera/apartamente in oras. Acestia au destul de multe optiuni relativ ieftine (aprox. 200-500 EUR) de cazare chiar in apropierea campusului universitar.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.